σημάδια ότι η σχέση είναι σοβαρή

Σημάδια για να καταλάβεις πότε η σχέση είναι σοβαρή!

by ediva

Η αρχή μίας σχέσης είναι υπέροχη. Κυριαρχεί ο ενθουσιασμός και θεωρείς ότι όλα είναι τέλεια.  Σιγά, σιγά γνωρίζεις τον άνθρωπο που είσαι μαζί και χαίρεσαι τη κάθε στιγμή. Ο πόθος είναι αυτός ο παράγοντας από τον οποίο εξαρτώνται όλα. Μεγεθύνει τα καλά και συρρικνώνει τα άσχημα.

Και ας πούμε ότι αυτή η σχέση συνεχίζει σε βάθος χρόνου και όλα προχωρούν καλά. Κάποια στιγμή θα αρχίσεις να αναρωτιέσαι. Μήπως τελικά αυτή είναι μία σοβαρή σχέση; Μήπως είναι αυτός ο άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να ζήσεις όλη σου τη ζωή; Αν, λοιπόν, δεν ξέρεις πώς να το αναγνωρίσεις συνέχισε να διαβάζεις γιατί συγκέντρωσα κάποια σημάδια που θα σε βοηθήσουν να το καταλάβεις!

Πως θα καταλάβεις πότε η σχέση είναι σοβαρή!

 

Μοιράζεσαι προβλήματα

σημάδια ότι η σχέση είναι σοβαρή

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν, αποδείχθηκε ότι το να μοιράζεσαι τα προβλήματά σου με τον σύντροφό σου δείχνει ότι πλέον έχεις μία σοβαρή σχέση. Το να μοιράζεσαι το προβλήματα δείχνει ότι απέκτησες μία σχέση εμπιστοσύνης. Η εμπιστοσύνη είναι το κυριότερο συστατικό της αγάπης. Και συγκεκριμένα, της αγάπης που μένει στο χρόνο και έρχεται όταν φεύγει το πυροτέχνημα του πάθους.

Το να μοιράζεσαι τα προβλήματά σου και να περιμένεις ότι μαζί θα βρείτε λύσεις σε αυτά, δείχνει ότι ο δεσμός γίνεται πιο βαθύς και άρα μπορεί να αντέξει στο χρόνο.Τα προβλήματα είναι εμπόδια που συναντάς στην ζωή σου ή τα διλήμματα τα οποία έχεις να αντιμετωπίσεις.

Όταν καλείς τον σύντροφό σου να τα αντιμετωπίσετε μαζί σημαίνει ότι ενδόμυχα πιστεύεις ότι αυτός ο άνθρωπος είναι άξιος να είναι στο πλευρό σου για αρκετό καιρό. Δεν είναι βέβαιο ότι θα βρείτε λύσεις όμως το ζήτημα είναι ότι μοιράζεστε κάτι πιο δύσκολο απ’ότι είναι η χαρά και οι όμορφες στιγμές!

Δες επίσης: 7 Πράγματα που κάνουν οι συναισθηματικά ώριμες γυναίκες σε μια σχέση!

Η πραγματική επικοινωνία

χαρούμενο ζευγάρι

Ένα από τα σημάδια έχει να κάνει με την επικοινωνία. Η επικοινωνία με τον σύντροφό σου εμφανίζεται σε πολλά επίπεδα. Η αρχική είναι απλή. Αφορά θέματα καθημερινότητας, γνωστών και φίλων και όλα τα συναφή. Αυτό το επίπεδο είναι αυτό της γνωριμίας. Είναι αναγνωριστικό.

Όταν η σχέση είναι σοβαρή το επίπεδο επικοινωνίας αλλάζει. Γίνεται βαθύτερο με λιγότερα ίσως λόγια, άλλα με την αίσθηση ότι χωρίς να πεις τι είναι αυτό που θέλεις ο άλλος το καταλαβαίνει. Επικοινωνείς πλέον πολλές φορές με το βλέμμα, με τα μάτια, με τη στάση σου! Ο άλλος καταλαβαίνει τι θέλεις πριν το αρθρώσεις. Η επικοινωνία γίνεται πιο ουσιαστική.

Δες επίσης: 9 Βήματα για καλύτερη επικοινωνία στην σχέση σου!

Από τα σημαντικότερα σημάδια η κοινή προσπάθεια

ζευγάρι σημάδια ότι είναι σοβαρή σχέση

Τέλος, ήρθε η ώρα να σου μιλήσω για το πιο σημαντικό από τα σημάδια. Μετά τα παραπάνω στάδια και εφόσον η σχέση πέρασε με επιτυχία τα τεστ της εμπιστοσύνης και της επικοινωνίας, η σχέση γίνεται πλέον πραγματικά σοβαρή όταν έρθει η ώρα της κοινής προσπάθειας.

Όταν θα δεις ότι ο σύντροφός σου επιθυμεί να προσπαθήσετε μαζί για κάτι, είτε αυτό είναι ένα σχέδιο,  μία δουλειά, είτε ακόμη και η διακόσμηση του σπιτιού, σημαίνει ότι επιθυμεί να μοιραστεί μαζί σου μία προσπάθεια για το μέλλον. Τ α πράγματα τότε δείχνουν πραγματικά σοβαρά. Στο σημείο αυτό θα κληθείς και εσύ να αποφασίσεις για το μέλλον της σχέσης σου!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts