εσωτερική διακόσμηση για το 2020

5 Κυρίαρχες τάσεις για την εσωτερική διακόσμηση το 2020

by ediva

Η αλλαγή του χρόνου, φυσικά, συνεπάγεται και αλλαγή στις τάσεις. Φέτος που αλλάζει και η δεκαετία παρατηρούνται μεγάλες αλλαγές όσον αφορά την εσωτερική διακόσμηση των χώρων του σπιτιού. Έτσι λοιπόν, για να είσαι ενημερωμένη συγκεντρώσαμε τις 5 κυρίαρχες τάσεις για το 2020!

Επιτέλους, αφήνουμε πίσω στο 2019 τόνους του ροζ χρυσού αλλά και του πιο ανοιχτού ροζ, του παστέλ και  αποχαιρετάμε τις μονοχρωματικές παλέτες του μπεζ και του γκρι! Οι τάσεις για το 2020 ανανεώνουν τη διάθεση μας και προσδίδουν έναν πιο ρουστίκ χαρακτήρα στο σπίτι μας.

Ποιες είναι οι τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση για το 2020

 

Όσον αφορά το ύφος του σπιτιού

τάσεις στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου

Το ύφος του σπιτιού του 2020 θα είναι ζεστό, με μία πιο προσωπική προσέγγιση και πιο εκλεκτικά κομμάτια να πρωταγωνιστούν στο χώρο. Η τάση του mix and match με έπιπλα και διακοσμητικά από διαφορετικές περιόδους και με διαφορετικά στιλ κυριαρχεί, ενώ απουσιάζει η εμμονή με τον τέλειο χώρο. Το σπίτι σου πρέπει να δείχνει ότι ζεις σε αυτό, με πινελιές που αναδεικνύουν τη μοναδικότητά σου!

Δες επίσης: 16 Ιδέες για διακόσμηση με κεριά!

Όσον αφορά τα χρώματα του σπιτιού

εσωτερική διακόσμηση για το 2020

Οι τάσεις για τα χρώματα του σπιτιού επιτάσσουν πιο φωτεινές, καθαρές αποχρώσεις αλλά και πιο βαθιές που θυμίζουν πολύτιμους λίθους. Σκέψου πλούσιους, γήινους τόνους όπως το σμαραγδί και διαφορετικούς συνδυασμούς και τόνους από ξύλο. Γενικά, θα πρωταγωνιστήσουν ξύλινα, σκαλιστά έπιπλα και λευκές κουρτίνες που προσδίδουν χαρακτήρα στο χώρο. Αν τα έπιπλα σου θυμίζουν δεκαετία του ’70, τότε έχεις πετύχει το κόνσεπτ!

Δες επίσης: 6 Μοναδικές ιδέες διακόσμησης για κλασική κρεβατοκάμαρα!

Όσον αφορά τους τοίχους του σπιτιού

ταπετσαρίες για το σπίτι

Όσον αφορά τους τοίχους του σπιτιού εάν δεν επιλέξεις τους γήινους τόνους ή κάποια απόχρωση του πράσινου, που είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις, επίλεξε να ντύσεις έναν με μία ταπετσαρία. Οι ταπετσαρίες προσδίδουν απίστευτο χαρακτήρα σε ένα δωμάτιο, που είναι και το ζητούμενο φέτος, με πολύ εύκολο τρόπο. Μία ταπετσαρία δύναται να αλλάξει εξ’ολοκλήρου το ύφος ενός χώρου, ειδικότερα εάν πρόκειται για μία ταπετσαρία με ένα τολμηρό σχέδιο!

Δες επίσης: 4 Τρόποι για να πετύχεις τη νέα μόδα διακόσμησης Open Concept!

Όσον αφορά τις αντίκες στο χώρο

έπιπλα αντίκες

Μία ακόμη τάση που παρατηρείται είναι τα διακοσμητικά αντίκες ή τα έπιπλα αντίκες. Ναι, λοιπόν, γυρνάμε στην αίσθηση του vintage, αφού φέτος στο μυαλό όλων επικρατεί η βιωσιμότητα. Οι νέοι όλο και περισσότερο επιλέγουν μεταχειρισμένα έπιπλα αντίκες ως εναλλακτική λύση αντί για τα έπιπλα μαζικής παραγωγής. Η οικολογική συνείδηση επηρεάζει ακόμα και τη διακόσμηση το 2020!

Δες επίσης: 10 Ρομαντικές ιδέες διακόσμησης για τη μέρα του Αγ. Βαλεντίνου!

Οι πινελιές που δίνουν χαρακτήρα στην εσωτερική διακόσμηση

εσωτερική διακόσμηση σπιτιού

Ο λόγος βέβαια που προτιμούνται οι αντίκες δεν είναι άλλος από την ανάγκη για να ανανεωθεί ο χώρος με πινελιές προσωπικές που αναδεικνύουν τον διαφορετικό χαρακτήρα του ατόμου. Φέτος, το σπίτι σου πρέπει να έχει το αποτύπωμά σου και να δείχνει ότι ζεις σε αυτό. Δηλαδή, τα βιβλία και τα αξεσουάρ του χώρου πρέπει να είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να σε προσκαλούν να τα χρησιμοποιήσεις!

Δες επίσης: 15 Ιδέες για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!

Εν συντομία, φέτος αποχαιρετάμε τα τέλεια στημένα δωμάτια, τα πλαστικά και τα συνθετικά. Η μόδα στην εσωτερική διακόσμηση επιθυμεί αντίκες, διακοσμητικά με χαρακτήρα και κυρίως, προσωπικότητα! Άφησε τη δημιουργικότητά σου να πάρει τα ηνία στη διακόσμηση των εσωτερικών σου χώρων!

Related Posts