σπίτι σαλόνι

4 Τρόποι για να πετύχεις τη νέα μόδα διακόσμησης Open Concept!

by ediva

Μία από τις τελευταίες τάσεις για το design του σπιτιού σου είναι ο ανοιχτός και ενιαίος χώρος. Τι σημαίνει όμως αυτό στην πράξη; Όπως εξηγούν διακοσμητές και αρχιτέκτονες, τα σπίτια με open concept έχουν ενιαίο χώρο κουζίνας, σαλονιού και τραπεζαρίας χωρίς πόρτες και τοίχους ανάμεσά τους.  Τα υπνοδωμάτια από την άλλη έχουν τη συνήθη μορφή τους, δηλαδή αποτελούν ξεχωριστά δωμάτια με πόρτα.

Με αυτόν τον τρόπο νιώθεις ότι ο χώρος σου είναι μεγαλύτερος, έχει περισσότερο φως και μπορείς να κινείσαι πιο άνετα από το ένα μέρος στο άλλο χωρίς το σπίτι σου να δίνει την αίσθηση λαβύρινθου με πολλές πόρτες και μικρά χολ. Ωστόσο, επειδή το να γκρεμίσεις τους τοίχους και να βγάλεις τις πόρτες που διαχωρίζουν αυτούς τους χώρους μάλλον δεν αποτελεί καλή ιδέα, καθώς είναι περίπλοκη και κοστοβόρα, σου προτείνουμε εύκολους τρόπους για να πετύχεις μόνη σου την αίσθηση του open concept!

Πώς να πετύχεις το open concept στο σπίτι σου και να το ανανεώσεις με φαντασία!

 

1. Μη βάφεις τους τοίχους με έντονα και διαφορετικά χρώματα σε κάθε χώρο

υπνοδωμάτιο

 

Επένδυσε σε ενιαίο χρώμα για τους τοίχους του σαλονιού και της κουζίνας σου ή του υπνοδωματίου και του χώρου που θες να φαίνονται ενιαίοι. Με αυτό τον τρόπο δίνεις την εντύπωση ότι δεν αποτελούν ξεχωριστοί χώροι και έτσι φαίνονται πιο μεγάλοι. Ακόμη, φρόντισε να μη διακοσμείς με μεγάλους και ιδιαίτερους πίνακες τους χώρους αυτούς.

2. Κράτα τις πόρτες ανοιχτές ανάμεσα στα δωμάτια

πόρτα σε δωμάτιο

Κρατώντας τις πόρτες ανοιχτές ανάμεσα στους χώρους του σπιτιού σου δίνεις την ψευδαίσθηση του ενιαίου χώρου που θες να πετύχεις. Όταν έχεις όλες τις πόρτες κλειστές κάνεις τους χώρους να φαίνονται μεμονωμένοι και δεν μπορείς να ξεφύγεις από το κλασσική αρχιτεκτονική των περισσότερων σπιτιών. Εάν ειδικά το σπίτι είναι δικό σου ή σου επιτρέπει ο ενοικιαστής σου μπορείς να αφαιρέσεις εντελώς τις πόρτες που χωρίζουν το σαλόνι με την τραπεζαρία ή την κουζίνα για καλύτερο αποτέλεσμα.

3. Άλλαξε θέση στα έπιπλά σου

σαλόνι σπιτιού

Τοποθετώντας τα έπιπλά σου με ευφάνταστο τρόπο μπορείς να κάνεις το χώρο σου ενιαίο. Για παράδειγμα, τοποθέτησε έναν μεγάλο καναπέ και κάποιες μονές πολυθρόνες και στο σαλόνι αλλά και στην τραπεζαρία, όπως ακριβώς θα έκανες εάν ο χώρος σου ήταν ενιαίος.

4. Τοποθέτησε ένα ενιαίο μεγάλο χαλί

σαλόνι με τζάκι

Η ιδέα να τοποθετήσεις ένα χαλί που να καλύπτει και τους δύο ή τρεις χώρους που θες να φαίνονται ενιαίοι είναι αρκετά καλή εάν σκεφτείς ότι με αυτόν τον τρόπο ο χώρος φαίνεται  πιο “απλωμένος”. Ένα ενιαίο χαλί με ωραίο pattern είναι μία πολύ καλή αρχή για να πετύχει το ανοιχτό concept στο σπίτι σου.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts