Η υγιής σχέση βάζει σε προτεραιότητα την face-to-face επικοινωνία, παρά την του κινητού

Πού Πηγαίνει Αυτή η Βαλίτσα; 5 Μυστικά για μια Υγιή και Σοβαρή Σχέση!

by ediva

Αδιαμφισβήτητα, μια υγιής σχέση εν έτη 2019 έχει ανεβασμένο την πήχη δυσκολίας. Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι μια σχέση δεν μπορεί να είναι σοβαρή ή υγιής. Εξάλλου, είναι πιο εύκολο να ξεκινήσεις μια σχέση, παρά να την διατηρήσεις. Για αυτό, αγαπητή φίλη, ερχόμαστε να μοιραστούμε μαζί σου, τα 5 μυστικά που μπορούν να ενδυναμώσουν την σχέση σου, να την ανανεώσουν ή και να… την εμπνεύσουν!

Την παρακάτω λίστα, την ακολουθούν τα πιο υγιή και χαρούμενα ζευγάρια, με συνέπεια (χωρίς συγκεκριμένη σειρά, ωστόσο):

1. Τα υγιή ζευγάρια μιλούν με σεβασμό ο ένας στον άλλον, ακόμα και όταν ο άλλος δεν είναι εκεί για να το ακούσει.

Τα υγιή ζευγάρια μιλούν με σεβασμό ο ένας στον άλλον, ακόμα και όταν ο άλλος δεν είναι εκεί για να το ακούσει.

Ο τόνος που χρησιμοποιείς όταν επικοινωνείς με τον/την σύντροφο σου, καθορίζει τον τόνο που θα έχει η σχέση σας. Καλό θα ήταν να αντισταθείς στον πειρασμό του να “μιλήσεις άσχημα” όταν είσαι εκνευρισμένη ή απλά δεν σου αρέσει κάτι. Οι διαφωνίες και οι διαμάχες λύνονται πάντα με την ίδια βάση – τον αμοιβαίο σεβασμό.

2. Τα μυστικά δεν βοηθούν στην ανάπτυξη της οικειότητας της σχέσης, άρα δεν γίνεται να πορευτούν από κοινού.

Τα μυστικά δεν βοηθούν στην ανάπτυξη της οικειότητας της σχέσης, άρα δεν γίνεται να πορευτούν από κοινού

Τα πιο υγιή ζευγάρια, κάνουν το deal “χωρίς μυστικά”. Αυτό σημαίνει πως δεν έχουν μυστικούς τραπεζικούς ή… tinder λογαριασμούς. Η μυστικότητα – ή για να είμαστε πιο ακριβείς η ανειλικρίνεια – είναι εχθρός της οικειότητας, σε μια σοβαρή σχέση.

Αν θέλεις η σχέση αυτή να εξελίσσεται, θέσε όρια, ξεκαθαρίζοντας πως τα μυστικά και τα ψέμματα δεν θα είναι ανεκτά. Το επίπεδο κάθε υγιούς σχέσης βασίζεται στο επίπεδο της εμπιστοσύνης (όπως είπαμε στο βήμα 1), άρα γιατί να κρατάς μυστικά;

Διάβασε επίσης: Πώς να του δείξεις ότι τον θέλεις με 6 διακριτικούς τρόπους

3. Σε μια σοβαρή σχέση δεν κρατά κανείς το σκορ – γιατί δεν υπάρχει νικητής.

Σε μια σοβαρή σχέση δεν κρατά κανείς το σκορ - γιατί δεν υπάρχει νικητής

Το άλλο σου μισό σε έχει δει και στα καλύτερα και χειρότερα σου. Το να έχετε όμως, από κοινού, σαν στόχο να βγάζετε τον “καλύτερο σας εαυτό” είναι ότι πιο υγιές υπάρχει! Και αυτό επειδή χρειάζεται αμοιβαία προσπάθεια, επιμονή και σκληρή δουλειά για να τονίζεις τα θετικά χαρακτηριστικά του άλλου, να χαίρεσαι με την χαρά του και να μην τον κατηγορείς, για λάθη του παρελθόντος. Όταν σε μια σχέση, ενθαρρύνει ο ένας τον άλλον, συνειδητά, αυτόματα τους κάνει πιο δυνατούς.

4. Η ευτυχία και η ευεξία του ζευγαριού είναι πιο σημαντική από όλες τις υποχρεώσεις μαζί.

Η ευτυχία και η ευεξία του ζευγαριού είναι πιο σημαντική από όλες τις υποχρεώσεις μαζί

Είναι δεδομένο ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε υποχρεώσεις και σημαντικά πράγματα να κάνουμε καθημερινά. Όμως το να βάζεις σε προτεραιότητα συνεχώς τα άλλα, παρά την ίδια την σχέση, είναι από τα πιο καταστροφικά πράγματα για μια σχέση. Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε ο ένας στον άλλο είναι ο χρόνος που περνάτε μαζί. Και αυτό επειδή με τον χρόνο δημιουργείτε αφοσίωση, ευεξία και εν τέλει ευτυχία. Οπότε, τουλάχιστον δυο φορές τον μήνα, βάλτε σε προτεραιότητα την σχέση σας και βγείτε ξανά ραντεβού!

5α). Μια υγιής σχέση βάζει το σεξ ως προτεραιότητα, γιατί αποτελεί σημαντικό τρόπο επικοινωνίας.

Μια υγιής σχέση βάζει το σεξ ως προτεραιότητα, γιατί αποτελεί σημαντικό τρόπο επικοινωνίας

Αν κάνετε έρωτα, μόνο όταν είστε και οι δυο στο ίδιο mood, την ίδια ακριβώς στιγμή είναι σαν να περιμένετε να ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες (και είναι σπάνιο φαινόμενο). Η υγιής σχέση βάζει σε προτεραιότητα το σεξ, όχι για την ικανοποίηση αυτή καθαυτή, αλλά γιατί αυτό το “ναι” δίνει ενθάρρυνση και αποδοχή και στους δυο συντρόφους.

Διάβασε επίσης: 6 ασκήσεις που θα βελτιώσουν την σεξουαλική σου ζωή

5β). Η υγιής σχέση βάζει σε προτεραιότητα την face-to-face επικοινωνία, παρά την του “κινητού”.

Η υγιής σχέση βάζει σε προτεραιότητα την face-to-face επικοινωνία, παρά την του κινητού

Ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή όπου είναι πιο δελεαστικό να περάσουμε περισσότερο χρόνο κοιτάζοντας οθόνες, παρά να “συνδεθούμε” πραγματικά, με τα άτομα που έχουν μεγαλύτερη σημασία. Τα πιο υγιή ζευγάρια δημιουργούν χρόνο – ακόμα και όταν δεν υπάρχει – με το να απενεργοποιούν τα τηλέφωνά τους, ώστε να μπορούν να είναι συγκεντρωμένοι στον/στην σύντροφο τους.

Εν τέλει, οι πιο υγιείς και σοβαρές σχέσεις είναι αυτές που έχουν “δουλευτεί” περισσότερο και από τους δύο. Έτοιμη για δράση;

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts