λόγοι που ο σύντροφος σου σε ζηλεύει

5 Λόγοι που ο σύντροφος σου σε ζηλεύει!

by ediva

Τις περισσότερες φορές που ξεκινάει μια σχέση μπορεί να σου φαίνεται ιδανική για εσένα και ότι σου κάνει πολύ καλό. Αργότερα όμως η σχέση αυτή ίσως αρχίσει να σε προβληματίζει και σε στεναχωρεί λόγω της ζήλιας που αισθάνεται ο σύντροφος σου. Και όχι δεν αναφέρομαι στην ζήλια προς τρίτους, αλλά να ζηλεύει εσένα. Το φαινόμενο αυτό τείνει να είναι όλο και πιο συχνό λόγω του δυναμισμού που έχουν αποκτήσει πλέον οι γυναίκες.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι πολύ δύσκολη και σίγουρα θέλει λεπτούς χειρισμούς για να μπορέσετε να το ξεπεράσετε μαζί. Δες παρακάτω τους πιο συχνούς λόγους για τους οποίους ένας άντρας μπορεί να ζηλεύει τη σύντροφο του.

Γιατί ο σύντροφος σου σε ζηλεύει!

 

Είσαι πιο έξυπνη

γυναίκα σε γραφείο δουλεια σε laptop

Αποτελεί γενικότερα μια από τις αιτίες για τις οποίες μπορεί κάποιος να σε ζηλεύει. Είναι άλλωστε αδύνατο σε μια σχέση να έχετε και οι δύο το ίδιο επίπεδο νοημοσύνης. Εάν όμως είσαι εσύ η εξυπνότερη της σχέσης τότε ο σύντροφος σου μπορεί να νοιώθει κατώτερος μπροστά σου. Γι αυτό και θα προσπαθήσει να σε μειώσει και θα κάνει όλα τα κατορθώματα σου να φαίνονται μικρά, ιδιαίτερα μπροστά σε φίλους. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι καλό να συζητήσεις με το σύντροφο σου και να του ξεκαθαρίσεις ότι είναι κάτι που σε ενοχλεί.

Δες ακόμα: 5 Αληθινές συμβουλές για την σχέση σου!

Είσαι πιο δημοφιλής

παρέα δημοφιλής κοπέλα με πολλούς φίλους

Εάν είσαι πιο εξωστρεφείς και μπορείς και συναναστρέφεσαι άνετα με πολύ κόσμο και έχεις πολλούς φίλους μπορεί να κάνει το αγόρι σου να ζηλέψει. Ειδικότερα στη περίπτωση που κάνεις παρέα με άλλα αγόρια τα οποία ίσως ο σύντροφος σου να βλέπει ανταγωνιστικά. Μπορεί τότε να παρατηρήσεις μια αλλαγή στη συμπεριφορά σου και να προσπαθεί να σε αποτρέψει από το να βγαίνεις έξω όλο και πιο συχνά. Διαφορετικά μπορεί να αρχίσει να βγάζει μια κτητικότητα εξαιτίας του φόβου του ότι μπορεί να σε χάσει. Προτίμησε να του μιλήσεις ανοιχτά και να τον διαβεβαιώσεις ότι είσαι σε αυτή τη σχέση επειδή τον θέλεις και ότι δεν πρόκειται να φύγεις.

Δες ακόμα: Πώς καταλαβαίνεις ότι ο σύντροφός σου δεν σε εκτιμά!

Είσαι πιο επιτυχημένη

δυναμική γυναίκα στο κέντρο της πόλης

Ο καθένας μας μετράει την επιτυχία διαφορετικά. Μπορεί να βγάζεις περισσότερα χρήματα ή να είσαι πολύ ψηλά ιεραρχικά. Όποιος και αν είναι ο δικός σου ορισμός της επιτυχίας μπορεί πολλές φορές να κάνει τον σύντροφό σου να ζηλέψει. Μπορείς να το καταλάβεις από την τάση που θα έχει να τονίζει ότι είναι ο ίδιος που σε βοήθησε να φτάσεις εκεί που είσαι σήμερα προκειμένου να πάρει όλα τα εύσημα. Αυτό είναι ένα σημάδι που θα έπρεπε να σε προβληματίσει και να σε κάνει να αναλογιστείς αν η σχέση αυτή είναι καλή για εσένα.

Δες ακόμα: 7 Χαρακτηριστικά των αντρών που είναι πιο πιθανό να απατήσουν!

Νοιώθει κατώτερος

ζευγάρι που συζητάει στο καναπέ

Αν ένα πράγμα αγαπούν πολύ οι άντρες είναι ο εγωισμός τους. Εάν τον θίξεις μπορείς πολλές φορές να δεις μια τελείως διαφορετική πλευρά τους. Εάν αρχίσει και ζηλεύει τα κατορθώματα σου τότε θα δεις τον χαρακτήρα του να αλλάζει και να γίνεται πιο επιθετικός. Καλό θα ήταν σε μια τέτοια περίπτωση να τον διαβεβαιώσεις ότι σου αρέσει να είσαι δυναμική και ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν μειώνει τον ”ανδρισμό” του.

Δες ακόμα: 8 Αποτελεσματικά tips για να τον ξεπεράσεις οριστικά!

Νοιώθει παραμελημένος

θυμωμένο ζευγάρι στο καναπέ

Δες ακόμα: Τι να κάνεις αν ο σύντροφος σου είναι ζηλιάρης!

Η ισορροπία μεταξύ σχέσης, δουλειάς και φίλων μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Δεν είναι σπάνιο ένας σύντροφος να νοιώθει ότι τον αγνοείς ή ότι δεν έχεις πια χρόνο γι αυτόν. Επιπλέον, εάν είσαι εσύ αυτή με τον υψηλότερο μισθό στη σχέση μπορεί να νοιώθει ότι σου στερείς το βασικό του από τη κοινωνία ρόλο να φέρνει λεφτά στο σπίτι. Προσπάθησε να τον κάνεις να καταλάβει το πιεσμένο σου πρόγραμμα και προτίμησε οι ώρες που περνάτε μαζί να είναι πιο ποιοτικές.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts