Couple In Bed With Cheating Man Texting On Smartphone

7 Χαρακτηριστικά των αντρών που είναι πιο πιθανό να απατήσουν!

by ediva

Καμία γυναίκα δεν ξεκινάει μια σχέση έχοντας στο μυαλό της ότι ο σύντροφος της μπορεί να την απατήσει. Τις περισσότερες φορές αρχίζει και τον υποψιάζεται όταν θα ξεκινήσουν τα χαρακτηριστικά σημάδια όπως το να κρύβει τα μηνύματα του και να λείπει πολύ περισσότερο από το σπίτι.

Λογικό είναι λοιπόν να αναρωτηθεί εάν υπήρχαν σημάδια που θα μπορούσε να είχε δει από την αρχή και που θα τη προειδοποιούσαν για τη πιθανή απιστία του. Φυσικά και αν ένας άντρας έχει κάποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά δεν σημαίνει ότι σίγουρα θα απιστήσει κάποια στιγμή στη σχέση του. Το μόνο που σημαίνει είναι ότι είναι πιο πιθανό και μόνο αυτό. Αν θες λοιπόν να ξέρεις και εσύ τι είναι αυτό που μπορείς να προσέξεις, δες παρακάτω τα χαρακτηριστικά  ενός άντρα που τον κάνουν πιο πιθανό να απατήσει.

Τα χαρακτηριστικά ενός άντρα που μπορεί να απατήσει!

 

Υπάρχει ιστορικό στην οικογένεια του

ζευγάρι που μαλώνει μπροστά σε παιδίΠολλές φορές οι άντρες που μεγάλωσαν μέσα σε μια οικογένεια όπου υπήρξε ένα περιστατικό απιστίας είναι πιο πιθανό να απιστήσουν και οι ίδιοι σύμφωνα με ψυχιάτρους. Ο λόγος μπορεί να είναι είτε επειδή έχουν δικαιολογήσει μέσα τους  την απιστία είτε από υποσυνείδητο άγχος ότι η κοπέλα τους μπορεί να τους απατήσει. Σίγουρα πάντως οι εμπειρίες αυτές στις παιδικές ηλικίες μπορούν να δημιουργήσουν ανασφάλειες και τραύματα που να εκδηλωθούν στην ενήλικη ζωή τους.

Δες ακόμα: 6 Λόγοι που οι άντρες απατούν!

Εξαρτώνται από άλλους

ζευγάρι άντρας αγκαλιάζει γυναίκα

Ένας άντρας που δεν έχει αυτοπεποίθηση και εξαρτάται από τους άλλους γύρω του είναι πιο πιθανό να απιστήσει. Ο λόγος είναι ότι αναζητάει συνεχώς την επιβεβαίωση από τη σύντροφο του, κάτι που σε μια μακροχρόνια σχέση μπορεί να παραμεληθεί. Τότε ο άντρας αυτός θα ψάξει μια άλλη γυναίκα για να καλύψει την ανάγκη του αυτή.

Δες ακόμα: 7 Τρόποι για να τον ξεπεράσεις πιο εύκολα!

Έχει ναρκισσιστικές τάσεις

άντρας κοιτάζει στον καθρέφτη και χαμογελάει

Ένας άντρας με ναρκισσιστικές τάσεις είναι πολύ εγωιστής και έχει μια συνεχή ανάγκη για κολακεία και επιβεβαίωση. Τις περισσότερες φορές δεν αντιλαμβάνεται ότι θα στεναχωρήσει την σύντροφο του όταν απατά γιατί θεωρεί τα συναισθήματα περιττά και τα αποφεύγει όσο περισσότερο μπορεί. Δεν τον απασχολεί το ηθικό κομμάτι της απιστίας καθώς τη βλέπει σαν ικανοποίηση μιας ανάγκης του και σαν κάτι που δικαιούται.  Δες πως να αντιμετωπίσεις έναν νάρκισσο!

Είναι παρορμητικοί

ζευγάρι χαμόγελα κούπες καφέ

Οι άντρες που έχουν ανάγκη την αδρεναλίνη μπορούν πολλές φορές να χρησιμοποιήσουν την απιστία για να νοιώσουν την έξαψη αυτή. Μια παράνομη σχέση είναι περιπετειώδης, απαγορευμένη και η προσπάθεια να ισορροπήσουν τις δύο ζωές τους σίγουρα αποτελεί μια νέα περιπέτεια για αυτούς. Σίγουρα πάντως θα τους είναι πιο δύσκολο να αντισταθούν αν τους δοθεί η ευκαιρία να περάσουν τη νύχτα με μια άλλη γυναίκα.

Δες ακόμα: 7 Πράγματα που κάνουν οι συναισθηματικά ώριμες γυναίκες σε μια σχέση!

Φοβούνται τη συναισθηματική οικειότητα

ζευγάρι γυναίκα αγκαλιάζει άντρα που αδιαφορεί

Το να δημιουργήσουν μια ώριμη σχέση που απαιτεί μεγάλη οικειότητα μεταξύ του ζευγαριού μπορεί να τους προκαλεί μεγάλο άγχος και ανασφάλεια. Έτσι χρησιμοποιούν την απιστία προκειμένου να σαμποτάρουν και να λήξουν μια σχέση. Η απιστία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν αφορμή για χωρισμό από άντρες που βρίσκονται σε μια σχέση την οποία θέλουν να τερματίσουν. Με τον τρόπο αυτό αναγκάζουν τη σύντροφο τους να πάρει την απόφαση του χωρισμού και μέσα τους αποποιούνται την ευθύνη.

Δες ακόμα: 5 Αληθινές συμβουλές για την σχέση σου!

Δεν έχουν πολλούς φίλους

άντρας μόνος σε παγκάκι κοιτάζει ηλιοβασίλεμα

Ο άντρας που δεν έχει πολλούς φίλους ή οικογένεια είναι αρκετά πιθανό να απατήσει. Ο λόγος είναι ότι μπορεί να νοιώθει μοναξιά μέσα του την οποία να μην εξωτερικεύει. Έτσι θα αναζητήσει μια άλλη γυναίκα στην οποία θα βρει ένα φιλικό πρόσωπο προκειμένου να νοιώσει οικειότητα και συντροφικότητα. Οι πιθανότητες της απιστίας αυξάνονται αν η σύντροφος του έχει έντονη κοινωνική ζωή που τον κάνει να νοιώθει ζήλια και ανταγωνιστικότητα.

Δες ακόμα: Πώς καταλαβαίνεις ότι ο σύντροφός σου δεν σε εκτιμά!

Έχουν απατήσει στο παρελθόν

ζευγάρι τσακωμός θλίψη

Δες ακόμα: 8 Αποτελεσματικά tips για να τον ξεπεράσεις οριστικά!

Σύμφωνα με έρευνες οι άντρες που έχουν απατήσει σε μια σχέση τους έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να απατήσουν ξανά τη καινούργια τους σύντροφο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν δικαιολογήσει μέσα τους την πράξη της απιστίας προκειμένου να συγχωρέσουν τους εαυτούς τους το οποίο μπορεί τελικά να τους κάνει πιο επιρρεπείς στην απιστία.

Related Posts