γυναίκα κρεβάτι κινητό μηνύματα

7 Τρόποι για να τον ξεπεράσεις πιο εύκολα!

by ediva

Ένας χωρισμός μπορεί να είναι πολύ δύσκολος, αλλά τις περισσότερες φορές είναι αναπόφευκτος. Εάν μια σχέση δεν σε κάνει πλέον χαρούμενη και νοιώθεις ότι έχει φτάσει στο τέλος της είναι καλύτερα να τη τερματίσεις παρά να την αφήσεις να σε φθείρει ψυχολογικά.

Το να αποχωριστείς ένα άτομο με το οποίο μοιράστηκες τόσα πολλά είναι σίγουρα επώδυνο και δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Δες μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να διευκολύνεις τον εαυτό σου και να ξεπεράσεις τον άλλο όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.

Πως να τον ξεπεράσεις οριστικά

 

Κόψε κάθε επαφή

γυναίκα κρεβάτι κινητό μηνύματα

Εάν κρατάς επαφή μαζί του θα μείνεις κολλημένη στο παρελθόν. Ακόμα και αν ο χωρισμός ήταν μια αμοιβαία απόφαση και είπατε να μείνετε φίλοι είναι καλό για το πρώτο διάστημα να μην έχετε επαφή. Απέφυγε τα μηνύματα, τις κλήσεις και οποιαδήποτε επαφή μέσω των social. Εάν η παρέα σας είναι κοινή, μίλησε με τους φίλους σου και εξήγησε τους ότι για ένα χρονικό διάστημα θα χρειαστείς το χώρο σου και ότι θα προτιμούσες να τους βλέπεις ξεχωριστά.

Δες ακόμα: Οι 10 χειρότεροι λόγοι για να μείνετε φίλοι με τον πρώην σου!

Άλλαξε παραστάσεις

γυναίκα θάλασσα παραλία καπέλοΚάνε ένα ταξίδι σε έναν προορισμό που δεν έχεις ξαναπάει και που είναι όσο πιο διαφορετικός γίνεται από τη καθημερινότητα σου. Μπορείς να πας είτε μόνη σου είτε με τις φίλες σου για να περάσεις καλά και να αλλάξεις παραστάσεις. Εάν δεν μπορείς να ταξιδέψεις αυτή τη στιγμή βρες έναν πιο κοντινό προορισμό για μια απόδραση το σαββατοκύριακο.

Προτίμησε την υγιεινή διατροφή

πράσινη σαλάτα

Αν και η κλασσική εικόνα ενός χωρισμού είναι να είσαι στο καναπέ τυλιγμένη με μια κουβέρτα και το παγωτό και το κρασί αγκαλιά, η υγιεινή διατροφή μπορεί να σε βοηθήσει να τον ξεπεράσεις πιο γρήγορα. Επίσης βοηθάει και η γυμναστική καθώς απελευθερώνει στον εγκέφαλο ενδορφίνες, γνωστές και ως ορμόνες της χαράς. Δες τον χωρισμό σαν μια αφορμή για ανανέωση.

Δες ακόμα: 3 Κατάλοιπα που αφήνει κάθε χωρισμός!

Κάνε ένα μασάζ

κοπέλα μασάζ χαλάρωση

Επικεντρώσου στον εαυτό σου και τη βελτίωση σου προκειμένου να μην εστιάζεις στη σχέση. Κλείσε ένα ραντεβού για ένα χαλαρωτικό μασάζ ή για μια περιποίηση προσώπου. Η περιποίηση αυτή θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να νοιώσεις ήρεμη και ανανεωμένη.

Επέτρεψε στον εαυτό σου να κλάψει

γυναίκα παράθυρο απλανές βλέμμα

Είναι απόλυτα λογικό να χρειαστείς κάποιο χρόνο μέχρι να αποδεχτείς πλήρως ότι η σχέση αυτή έχει πλέον τελειώσει. Άφησε τον εαυτό σου να κλάψει και να θρηνήσει γι αυτό που τελείωσε. Το κλάμα είναι πολλές φορές καθαρτικό και θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις την κατάσταση και ότι πρέπει να προχωρήσεις παρακάτω.

Δες ακόμα: 4 Λόγοι που ο χωρισμός σε τρελαίνει!

Οργάνωσε το χώρο σου

γυναίκα ντουλάπα ξεδιάλεγμα οργάνωση

Αρχικά πρέπει να μαζέψεις ότι πράγματα έχει αφήσει στο σπίτι σου όπως ρούχα, παπούτσια και είδη για το μπάνιο.  Μη τα χρησιμοποιήσεις σαν μια δικαιολογία για να τον ξαναδείς. Καλύτερα δώσ’ τα σε κάποιον φίλο του να του τα επιστρέψει. Επίσης φύλαξε σε κάποιο κουτί δώρα και κάρτες που σου έδωσε. Μην τα πετάξεις όμως αμέσως. Φύλαξε τα και αποφάσισε κάποια άλλη στιγμή που θα είσαι συναισθηματικά πιο αποφορτισμένη εάν θέλεις να τα κρατήσεις ή να τα πετάξεις. Τέλος κάνε ένα ξεδιάλεγμα της ντουλάπας σου και του χώρου γιατί εκτός του ότι θα σε κρατήσει απασχολημένη για αρκετή ώρα, θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις και να οργανώσεις τις σκέψεις σου.

Κάνε έναν απολογισμό

γυναίκα τετράδια σημειώσεις

Δες ακόμα: Πως να τον χωρίσεις σε 5 απλά βήματα!

Οι περισσότερες γυναίκες μετά από έναν χωρισμό τείνουμε είτε να θεοποιούμε τον πρώην είτε να τον κατηγορούμε για όλα τα κακά του κόσμου. Αν όμως εστιάζεις μόνο στο πόσο κακός ήταν για εσένα το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να πικραθείς. Από την άλλη, εάν κρατήσεις μόνο το πόσο καλός που ήταν για εσένα και γενικότερα τα καλά του στοιχεία, τότε δεν πρόκειται να δώσεις ποτέ μια ίση ευκαιρία σε κάποιον άλλον άντρα. Κάνε συνεπώς έναν καλό απολογισμό της σχέσης όταν αυτή έχει τελειώσει και χρησιμοποίησε τη για να καταλάβεις και εσύ η ίδια καλύτερα τι είναι αυτά που χρειάζεσαι σε μια σχέση και τι θα μπορούσες να βελτιώσεις εσύ η ίδια όταν είσαι σε μια σχέση.

Related Posts