άντρας κινητό μηνύματα απιστία κρεβάτι

6 Λόγοι που οι άντρες απατούν!

by ediva

Δυστυχώς είναι πάρα πολύ συχνό φαινόμενο ένας άντρας να απατήσει όσο είναι σε μία σχέση. Τις περισσότερες φορές που οι άντρες απατούν το δικαιολογούν ως το μόνη λογική επιλογή τη δεδομένη στιγμή, αγνοώντας ότι πρόκειται για μια μόνο επιλογή ανάμεσα σε πολλές.

Αυτό οφείλεται στο ότι οι άντρες έχουν τη τάση να απλοποιούν και να εκλογικεύουν όσο περισσότερο μπορούν καταστάσεις αφήνοντας το συναισθηματικό παράγοντα πολλές φορές απ’ έξω. Παρακάτω θα βρεις τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους ένας άντρας μπορεί να απατήσει αν και συνήθως είναι ένας συνδυασμός αυτών και όχι τόσο ξεκάθαρα ένας και μόνος λόγος.

6 λόγοι για τους οποίους ένας άντρας μπορεί να απατήσει

 

Ανασφάλειαζευγάρι στεναχώρια χωρισμός

Η απιστία στον άνδρα έχει συνήθως τη πηγή της στις ανασφάλειες που μπορεί να νοιώθει. Εάν έχει πρόβλημα με την ηλικία του, το ύψος του και γενικότερα για την εμφάνιση του τότε θα ψάξει για επιβεβαίωση σε μια άλλη γυναίκα που θα φροντίζει να του τονώνει το ηθικό.

Δες ακόμα: Ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισης της απιστίας

Θέλει να χωρίσει

ζευγάρι κρεβάτι στεναχώρια

Είναι πολύ πιθανό ένας άντρας να νοιώθει ότι μια σχέση πλέον δεν τον καλύπτει και να θέλει να χωρίσει. Ωστόσο μπορεί να του είναι πάρα πολύ δύσκολο να είναι αυτός που θα λήξει τη σχέση και πολλές φορές θα απατήσει προκειμένου να κάνει τη κοπέλα του να είναι αυτή που θα πάρει τη τελική απόφαση του χωρισμού. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι μπορεί να θέλει να χωρίσει αλλά να μη θέλει να μείνει μόνος. Έτσι τελειώνει τη σχέση μόνο όταν είναι σίγουρος ότι έχει κάποια άλλη έτοιμη.

Δες ακόμα: 4 Μύθοι για την ανδρική απιστία!

Εγωισμός

ζευγάρι κρεβάτι στεναχώρια

Οι άντρες έχουν γενικότερα μεγάλο εγωισμό και τείνουν να βάζουν σε προτεραιότητα τους εαυτούς τους και τις ανάγκες τους. Γι αυτό είναι και τόσο ικανοί στο να λένε ψέμματα και να κρατήσουν μυστικά χωρίς να νοιώθουν τύψεις και ενοχές. Έτσι αντιμετωπίζει τη δέσμευση με έναν άλλο άνθρωπο ως ένα εμπόδιο και κάτι το οποίο πρέπει να αποφύγει.

Δες ακόμα: Τι συμβαίνει όταν έχεις σχέση με έναν παντρεμένο!

Μη ρεαλιστικές προσδοκίες

άντρας σκεφτικός κρεβάτι

Πολλές φορές οι άντρες περιμένουν από τη σύντροφο τους να είναι μονίμως εκεί γι’ αυτούς και να ικανοποιεί τη κάθε τους ανάγκη. Δεν αντιλαμβάνονται ότι και η σύντροφος τους έχει μια δική της ζωή, τις υποχρεώσεις της και τις ανάγκες της που δεν περιστρέφονται πάντα γύρω από αυτούς. Έτσι εάν νοιώσουν ότι οι προσδοκίες τους δεν ικανοποιούνται θα αναζητήσουν μια άλλη κοπέλα για να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες αυτές.

Δες ακόμα: 13 Ειλικρινείς εξομολογήσεις ανδρών που απάτησαν την σύντροφό τους!

Θυμός

κρεβάτι ζευγάρι άντρας τύψεις

Η απιστία τόσο από τη πλευρά των ανδρών όσο και από η πλευρά των γυναικών γίνεται πολλές φορές για εκδίκηση. Σκοπός είναι να πονέσουν και να βλάψουν τον σύντροφο τους και όχι τόσο επειδή αναζητούν τη δική τους ικανοποίηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις προσπαθούν να κάνουν τα σημάδια της απιστίας όσο ξεκάθαρα μπορούν γιατί θέλουν η σύντροφος τους να το ξέρει.

Δες ακόμα: Οι 4 συμπεριφορές σε μια σχέση που χρειάζονται δεύτερη ματιά!

Ανωριμότητα

άντρας κινητό μηνύματα απιστία κρεβάτι

Δες ακόμα: Οι 2 λόγοι που απατούν οι άνθρωποι σήμερα!

Εάν ένας άντρας δεν έχει μεγάλη εμπειρία στις σχέσεις και δεν μπορεί να καταλάβει πλήρως τη δέσμευση που απαιτείται από αυτόν ή δε μπορεί να καταλάβει ότι οι επιλογές του θα πληγώσουν τη σύντροφο του, έχει μεγάλες πιθανότητες να απιστήσει. Αντιμετωπίζει τη μονογαμία ως κάτι που μπορεί να επιλέξει κάποιες φορές ενώ κάποιες άλλες όχι.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts