απιστία

Τι συμβαίνει όταν έχεις σχέση με έναν παντρεμένο!

by ediva

Όλες έχουμε περάσει από περίεργες σχέσεις. Αυτές που είτε καταλήγουν να είναι τέρμα τοξικές ή από αυτές που τελικά παρουσιάστηκαν και άλλα πράγματα στην πορεία, όπως ένας/μία σύζυγος. Τι γίνεται όταν μπλέκεσαι σε μια τόσο ευαίσθητη κατάσταση; Τι συμβαίνει όταν έχεις σχέση με έναν παντρεμένο; Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα πράγματα είναι ζόρικα.

Σε καμία περίπτωση δεν κατακρίνω ή σου λέω ότι είσαι μια αντροχωρίστρα και είσαι κακός άνθρωπος. Τέτοιες καταστάσεις συμβαίνουν, συνήθως από εκεί που δεν το περιμένουμε και συνήθως είναι έχουμε επενδύσει πάρα πολύ συναισθηματικά. Ας δούμε, όμως, αν θέλεις, παρέα πως λειτουργεί μια τέτοια σχέση.

Σχέση με έναν παντρεμένο

στους δύο, ο τρίτος δε χωρεί

Το μόνο σίγουρο είναι πως καμιά γυναίκα δεν ξύπνησε ξαφνικά και είπε ότι θα βρει έναν παντρεμένο να “τραβιέται” και να ζήσει αυτά που βλέπουμε στις ταινίες.  Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι όλα μέσα στη ζωή και τέτοιες καταστάσεις έρχονται κάπως και γίνονται σκaτά από εκεί που δεν το περιμένεις.  Το θέμα είναι είσαι διατεθειμένη να το λήξεις ή να το πας στα άκρα; Και αν το φτάσεις στα άκρα, είσαι διατεθειμένη να υποστείς τις όποιες συνέπειες θετικές ή αρνητικές;

Δες επίσης: Πως να ξεπεράσεις εύκολα έναν χωρισμό!

ζευγάρι στο κρεβάτι, ediva.gr

Ας το πάρουμε, για αρχή, από τη μεριά της γυναίκας που μπαίνει σαν τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση. Αν το πάρουμε από άποψη ψυχολογίας μπορούμε να μιλήσουμε για κάποιο ξεχασμένο Οιδιπόδειο και άλλα τέτοια. Αν το πιάσουμε από το κομμάτι της ηθικής, τότε σίγουρα αυτή η γυναίκα είναι για να την πετροβολήσεις.

Μπες μια στιγμή όμως στη θέση της. Αν μου συνέβαινε εμένα κάτι τέτοιο θα είχα πολλά να σκεφτώ. Πως ξεκίνησε αυτή η σχέση; Το ήξερα και είπαμε απλά να περάσουμε καλά για λίγο και τελικά ήρθαν και τα συναισθήματα; Δεν το ήξερα, το έμαθα, όμως τον αγαπώ και δεν ξέρω αν μπορώ να τον αφήσω; Για να συνεχίσεις να είσαι με κάποιον ενώ ξέρεις ότι έχει δημιουργήσει ήδη μια οικογένεια, τότε αυτό σημαίνει ότι την δάγκωσες την λαμαρίνα και η αλήθεια είναι πως είναι πολύ δύσκολο να εγκαταλείψεις αυτή την κατάσταση.

τρίτο άτομο σε σχέση

Δεν πειράζει, όμως, αν έχω μάθει κάτι στα κάμποσα χρόνια ψυχοθεραπείας που κάνω, είναι ότι όλοι έχουμε τον χρόνο μας να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις. Δεν το αντέχεις που είναι παντρεμένος και θέλεις να το λήξεις; Τέλεια και μπράβο για το πόσο γεννάια είσαι. Δεν είσαι έτοιμη και θέλεις να συνεχίσεις; Πάμε μαζί γιατί αυτό θέλει μεγάλη ψυχολογική δύναμη να το αντέξεις.

Εφόσον επιλέξεις να μείνεις τότε ας δούμε κάποια πραγματάκια που πρέπει να ξέρεις. Αρχικά, να είσαι προετοιμασμένη ότι τα περισσότερα αν όχι όλα τα βράδια δε θα κοιμάστε μαζί. Πόσες δικαιολογίες να βρει να πει ο άνθρωπος, ειδικά αν δεν κάνει μια δουλειά που να έχει ταξίδια; Επίσης, θα βγαίνετε σε μέρη απόμερα, χωρίς κόσμο ή μπορεί και να την μένετε απλά σπίτι σου. Ο κόσμος είναι τασάκι και τα μάτι πολλά- μην εκτεθεί κιόλας.

Δες επίσης: Τι έμαθα από τη σχέση μου με παντρεμένο!

απιστία

Είναι καλό να έχεις στο μυαλό σου ότι στο τέλος θα γυρίσει στην γυναίκα του και όχι σε εσένα. Ναι μπορεί να είσαι από εκείνες που τελικά το παραμύθι έχει αίσιο τέλος, όμως αν υπάρχουν και παιδιά στη μέση, οι πιθανότητες είναι εναντίον σου. Προσπάθησε να μην πιέζεις καταστάσεις, γιατί και εσύ θα πληγώνεσαι περισσότερο, αλλά και εκείνος θα εκνευρίζεται και δε θα θέλει να βρίσκεστε παραπάνω.

Θέλω να είσαι προετοιμασμένη και για τους φίλους σου. Μπορεί να μην δείξουν όλοι κατανόηση– αν και σε αυτή την περίπτωση, δεν ξέρω γιατί να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου που να μη σε στηρίζει ακόμα και στην πιο λάθος απόφαση. Τα καλά νέα είναι ότι ο κοντινός μας κύκλος πάντα δείχνει κατανόηση, ακόμα και αν σου δώσει πέντε, δέκα συμβουλή. Βέβαια, προετοιμάσου και για την “κοινωνική κατακραυγή” στην περίπτωση που μαθευτεί- ξέρεις οι άνθρωποι ψοφάν για κάτι τέτοια.

Πέρα από όλα αυτά, εγώ αυτό που έχω να σου πω είναι να το ζήσεις, να περάσεις όσο το δυνατόν πιο όμορφα και ανώδυνα και ταυτόχρονα έχε στο νου σου ότι κάποια στιγμή αυτό θα τελειώσει με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Εντάξει, φρένο στα συναισθήματα δε μπορούμε να βάλουμε και δε θα τρελαθείς κιόλας επειδή σου συνέβη. Αν σε κάνει να νιώθεις καλά τη δεδομένη στιγμή κάντο. Το μόνο που σου ζητώ είναι να προσέχεις τον εαυτό μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση.

Επίσης, θα ήθελα να σου πω πως όταν νιώσεις τύψεις– γιατί θα συμβεί σε κάποια φάση και αυτό- θέλω να θυμηθείς ότι δεν είσαι μόνο εσύ υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση. Όσο υπεύθυνη είσαι εσύ, άλλο τόσο είναι και εκείνος. Καλώς ή κακώς πήρατε ο καθένας μια απόφαση και αυτή ήταν να διατηρήσετε μια εξωσυζυγική σχέση. Προσπάθησε να προστατεύσεις τον εαυτό σου, μη φοβηθείς να εκφράσεις τα συναισθήματα σου. Και να θυμάσαι, ότι ακόμα και μαζί να καταλήξετε, αυτό δεν σημαίνει ότι εσένα δε θα σε απατήσει-το έκανε ήδη μια φορά.

Δες επίσης: Όλη η αλήθεια για τις εpωτικές σχέσεις!

Bonus Tip:

Υπάρχει και η περίπτωση να είσαι και εσύ παντρεμένη και εκείνος παντρεμένος και να διατηρείτε και να έχετε σχέση. Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι ακόμα πιο περίπλοκα. Καλό θα ήταν να δείτε τι πάει λάθος με την αρχική σας σχέση και καταλήξατε να έχετε σχέση μεταξύ σας. Καλή η περιπέτεια, καλή η αδρεναλίνη, αλλά μάλλον δεν είσαι ικανοποιημένη από την σχέση σου και ψάχνεις αλλού να γεμίσεις τα κενά. Παρόλα αυτά, είσαι ελεύθερη να κάνεις τις επιλογές που εσένα σε κάνουν να νιώθεις καλά. Εγώ απλά δίνω την συμβουλή μου.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts