kopela stenaxorimeni

15 Μυστικά για να ξεπεράσεις την στεναχώρια σου!

by ediva

Κανένας δεν ξεφεύγει από τις στεναχώριες της ζωής. Αν βρίσκεις περισσότερο το μαύρο σύννεφο ήρθε η ώρα να σταματήσεις να στεναχωριέσαι. Έχεις στεναχωρηθεί για διάφορες καταστάσεις. Υπάρχουν μέρες που η ζωή σου πάει πολύ καλά, αλλά είναι κάποιες στιγμές που θυμάσαι τις άσχημες καταστάσεις και συντρίβεσαι.

Εύχεσαι να είχες ένα μαγικό κουμπί που απλά θα τα έφτιαχνε όλα. Όπως για την αγάπη το κοντινότερο είναι το μίσος, έτσι και για την ευτυχία το κοντινότερο είναι η δυστυχία. Απλά αυτά παίζουν σε λεπτές γραμμές. Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές στην ζωή σου, αλλά η ζωή είναι πολύ μικρή και πρέπει μέσα από τις δυσκολίες να βγεις δυνατή.

Κάποιοι έχουν περισσότερες ατυχίες από άλλους, άλλοι αντέχουν ενώ άλλοι όχι. Μία σημαντική συμβουλή για να ξεπερνάς δύσκολες καταστάσεις είναι πως τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Όλα έρχονται και φεύγουν. Γι’ αυτό είναι στο χέρι σου να το ξεπεράσεις.

Δες επίσης πώς να αλλάξεις την αρνητική σου διάθεση!

15 βήματα για να μην είσαι άλλο πια στεναχωρημένη

 

1) Να αναζητείς την κοιλάδα ανάμεσα στις βουνοκορφές

koritsi klaiei

Να θυμάσαι πως στη ζωή δεν υπάρχει κάποιος που να έχει μόνο χαρές και κάποιος που να έχει μόνο λύπες. Γι’ αυτό μέσα από τις άσχημες στιγμές να ψάχνεις διέξοδο για να είσαι ευτυχισμένη.

2) Κανένα συναίσθημα δεν κρατάει για πάντα

stenaxorimeni kopela

Όταν είσαι λυπημένη είναι προσωρινό, εκτός αν του επιτρέψεις να σε κυριεύσει. Οτιδήποτε σε κάνει να στεναχωριέσαι άστο να ξεγλιστρήσει. Να σκέφτεσαι πως ο ήλιος θα βγει και πάλι μέσα από τα μαύρα σύννεφα.

3) Βρες την θετική πλευρά μέσα από την δυσάρεστη κατάσταση

thlimeni kopela

Πάντα θα υπάρχει θετική πλευρά. Όταν υπάρχει καταιγίδα να θυμάσαι πως θα βγει το ουράνιο τόξο. Δεν θα είναι πάντα εύκολο να την βρεις, αλλά πάντα μπορείς να μάθεις μέσα από αυτήν. Οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση αντιμετωπίζεις στην ζωή θα σε κάνει πιο δυνατή.

4) Να ξέρεις πως πάντα υπάρχει κάποιος σε χειρότερη μοίρα

kopela klaiei

Να σκέφτεσαι πως υπάρχουν άτομα που αντιμετωπίζουν χειρότερες καταστάσεις καθημερινά κι αυτό θα σε βοηθήσει να πάρεις τα πάνω σου για να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες. Απόλαυσε ότι έχεις ακόμα κι αν δεν είναι όλα τέλεια εκείνη την στιγμή.

5) Χωρίς στεναχώριες δεν θα μπορούσες να βιώσεις τη χαρά

kopela stenaxorimeni

Αν όλα σου πήγαιναν καλά και η ζωή σου ήταν τέλεια, δεν θα ήξερες εάν είσαι ευτυχισμένη. Η λύπη είναι για να βλέπεις τα όμορφα πράγματα της ζωής. Χωρίς δύσκολες καταστάσεις δεν έχεις ιδέα πόσο όμορφα μπορεί να γίνουν τα πράγματα. Δες επίσης 5 τρόπους για να γίνεις πιο ελκυστική στους άλλους!

6) Βρες το χιούμορ στο μη αστείο

skeptiko koritsi

Αν είσαι στεναχωρημένη πολύ πιθανό να μη βρίσκεις το αστείο της ζωής. Ακόμα και τις πιο σοβαρές στιγμές μπορείς να βρεις στιγμές να χαμογελάσεις. Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Βρες το χιούμορ ή ακόμα και την ειρωνεία μέσα στις άσχημες καταστάσεις κι όλα θα γίνουν καλύτερα.

7) Μη τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά

kopela stenaxorietai

Ένας από τους βασικότερους λόγους που στεναχωριέσαι είναι επειδή παίρνεις στα σοβαρά πράγματα που δεν αξίζουν. Σίγουρα μπορεί κάποια πράγματα να είναι πολύ άσχημα αλλά αν κολλήσεις σε αυτά τότε δεν θα καταφέρεις να βρεις και πάλι τη χαρά.

8) Μην αφήνεις το παρελθόν να σε κυριεύει

stenaxorimeno koritsi

Αν νιώθεις λυπημένη ασταμάτητα, τότε υπάρχει πιθανότητα να κρατάς άσχημα πράγματα που δεν σε αφορούν. Αν αφήσεις το παρελθόν σου να καλύψει το παρόν τότε δεν θα βρεις ποτέ την χαρά και την ηρεμία που αναζητάς. Άφησε πίσω το παρελθόν, ξέχνα το και μάθε να συγχωρείς και να ξεχνάς.

9) Μη προσπαθείς να τα ελέγξεις όλα

thlimeni kopela

Δυστυχώς δεν μπορείς να ελέγξεις την ζωή και όσο γρηγορότερα το καταλάβεις αυτό τόσο καλύτερα για σένα. Όταν νιώθεις αβοήθητη και απεγνωσμένη τότε στεναχωριέσαι. Δεν είσαι αβοήθητη, ούτε μπορείς να τα ελέγχεις όλα. Αν πεις “στο καλό” κι αφήνεις τη ζωή να προχωρήσει, θα καταλάβεις πως η λύπη είναι απλά ένα άχρηστο συναίσθημα.

10) Άλλαξε ότι μπορείς κι αναγνώρισε ότι δεν μπορείς

apogoitevmeni kopela

Πολλές φορές στεναχωριέσαι για πράγματα που δεν σε αφορούν σαν να είσαι υπεύθυνη για όλα. Δεν είσαι! Σιγουρέψου πως ελέγχεις τα πράγματα που έχεις δύναμη σε αυτά και παράτησε τα υπόλοιπα αλλιώς δεν θα μπορέσεις να ξεφύγεις από την στεναχώρια. Δες επίσης 15 πράγματα που πρέπει να αποβάλλεις από τη ζωή σου για να είσαι ευτυχισμένη!

11) Εθελοντισμός

melagxoliki kopela

Ο εθελοντισμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μην είσαι λυπημένη. Όχι μόνο βοηθάς άτομα που το χρειάζονται, αλλά έτσι βλέπεις πως τα δικά σου προβλήματα δεν είναι τίποτα μπροστά στων άλλων.

12) Η λύπη διώχνει τη λύπη

apogoitevmeni kopela

Μερικές φορές αν βρεις κάποιον με το ίδιο πρόβλημα με εσένα βοήθησε τον να το ξεπεράσει. Αν ξέρεις πως να βοηθήσεις κάποιον μετά θα κάνει ακριβώς το ίδιο για σένα και θα βγεις από την δύσκολη κατάσταση πολύ πιο εύκολα απ ότι περίμενες.

13) Να καταλάβεις τι κέρδος έχεις από τη λύπη

ginaika apogoitevetai

Πολλές φορές είσαι στεναχωρημένη επειδή έχεις κάποιο κέρδος από το να κρατήσεις τον εαυτό σου λυπημένο. Αν θεωρείς πως σου αξίζει να είσαι λυπημένη, τότε συνέχισε. Η στεναχώρια δεν στηρίζεται από πουθενά και μόλις το καταλάβεις αυτό θα είσαι πιο δυνατή.

14) Βρες τη δύναμη να το ξεπεράσεις

kopela stenaxorietai

Πολλές φορές είσαι λυπημένη επειδή δε ξέρεις πως να αντιμετωπίσεις μία κατάσταση. Αν πιέζεις καταστάσεις δεν θα σου κάνεις καλό. Άφησε τα όλα να φύγουν από τη ζωή σου. Αν βρεις την πηγή της λύπης σου τότε θα προχωρήσεις στη ζωή σου.

15) Να έχεις ως υποχρέωση την αλλαγή σου

stenaxorimeni ginaika

Η λύπη μπορεί να είναι ρουτίνα. Τίποτα δεν είναι δυσκολότερο να διαλυθεί από μία ρουτίνα. Αν μείνεις κολλημένη είναι ευκολότερο να βρεις έναν τρόπο διαφυγής από αυτό. Αν δεν θέλεις να είσαι άλλο λυπημένη τότε μόνο εσύ μπορείς να το αλλάξεις.

Η ζωή είναι δραματική από μόνη της. Δεν χρειάζεται την βοήθεια σου. Τίποτα δεν κρατάει για πάντα κι αυτό είναι το κλειδί για να σταματήσεις να είσαι λυπημένη. Δες επίσης πως να γίνεις πιο επιτυχημένη & χαρούμενη!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts