Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν κρύβεις τα συναισθήματα σου!

by ediva

Αδιαμφισβήτητα, τα συναισθήματα μας μπορεί να είναι δύσκολο να τα διαχειριστούμε. Πολλές φορές μπορεί να τα κρύβουμε για να μην τα εξωτερικεύσουμε και πονέσουμε τους άλλους και τον εαυτό μας. Υπάρχουν όμως διεργασίες του σώματος που επηρεάζονται από τα συναισθήματα αυτά, και όσο περισσότερο τα κρατάμε μέσα μας τόσο επηρεάζουν αρνητικά τις διεργασίες αυτές.

Μπορεί να φαίνεται ευκολότερο να αφήσουμε την έκφραση των συναισθημάτων μας για μία άλλη μέρα, όμως αυτό μπορεί να βλάψει την υγεία μας ή να μας προκαλέσει λύπη και παρατεταμένη στεναχώρια! Το σώμα μας δεν θα αργήσει να αντιδράσει σε αυτή την καταπίεση.

 Τι συμβαίνει όταν δεν εκφράζεις τα συναισθήματα σου!

 

Δεν σταματάς να νιώθεις άσχημα

katapiesh synaisthimaton

Το χειρότερο πράγμα που συμβαίνει όταν αποφεύγουμε την πραγματικότητα είναι ότι μας βρίσκει πάντα. Όσο κι αν προσπαθείς να καταπιέσεις τα συναισθήματα σου, αυτά πάντα θα είναι εκεί. Με τον καιρό τα συναισθήματα σου θα αυξάνονται και μπορεί να ξεσπάσεις πιο πολύ από ποτέ. Όταν αισθάνεσαι κάτι άφησε το να κάνει τον κύκλο του και μίλα γι αυτό! Θα αισθανθείς αμέσως καλύτερα και δεν θα το κουβαλάς για καιρό!

Ο θυμός είναι κολλητικός

thymos anger

Όταν οι δικοί σου άνθρωποι σε νευριάζουν φαίνεται στο πρόσωπο σου. Θα σε ρωτήσουν αν είσαι θυμωμένη κι όταν θα το αρνηθείς θα επιμείνουν και θα θυμώσουν και οι ίδιοι. Αντί να λες ότι όλα είναι καλά ενώ ξεκάθαρα δεν είναι, προσπάθησε να εξηγήσεις τι σου συμβαίνει και γιατί. Η ένταση θα μειωθεί σταδιακά και ίσως βρεις το δίκιο σου! Δες επίσης 8 Τρόποι αντιμετώπισης όσων σου χαλάνε την διάθεση!

Οι σκέψεις σου θα νικήσουν

skepseis synaisthimata

Προσπαθώντας να μην σκέφτεσαι όσα συμβαίνουν και τα συναισθήματα που σου προκαλούν, δημιουργείς την αντίστροφη κατάσταση. Ο εγκέφαλος σου αντιστέκεται στην προσπάθεια να ξεχάσει με το ζόρι. Μάλιστα οι σκέψεις και τα συναισθήματα σου θα δυναμώσουν περισσότερο. Δες επίσης 6 λόγοι για να μιλήσεις σ’ ένα ψυχολόγο!

Το σώμα σου θα αντιδράσει

psyxosomatika problhmata

Τα ψυχοσωματικά συμπτώματα είναι ότι συμβαίνει στο σώμα μας εξαιτίας του άγχους και της κακής ψυχολογίας. Ο οργανισμός μας προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τα αρνητικά συναισθήματα ξεσπάει και τα εξωτερικεύει με εξανθήματα στο δέρμα, τριχόπτωση, πόνους στο στομάχι και πολλά άλλα! Το αυξημένο άγχος μπορεί να προκαλέσει ακόμα και υπέρταση ή γαστρεντερικά προβλήματα! Αν αρχίσεις να εκφράζεις αυτά που νιώθεις θα επικοινωνήσεις η ίδια το πρόβλημα και θα κάνεις μία τεράστια χάρη στην υγεία σου! Δες επίσης 6 Τρόποι για να τονώσεις το μυαλό σου!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts