τοξικοι ανθρωποι

7 Τοξικοί άνθρωποι που δεν πρέπει να έχεις στη ζωή σου!

by tzinav

Είναι σίγουρο ότι όλοι μας έχουμε ή είχαμε κάποια στιγμή στη ζωή μας ανθρώπους των οποίων η παρουσία δεν μας κάνει καλό. Οι τοξικοί αυτοί άνθρωποι προκαλούν στη ζωή μας περισσότερο στρες και εμπόδια, γι’ αυτό και πρέπει να τους αποφεύγουμε.

Το θέμα με τέτοια είδη ανθρώπων είναι ότι μπορεί να βρίσκονται πραγματικά κοντά μας: μπορεί να είναι φίλοι μας, οικογένεια μας, συνάδελφοι ή άλλοι άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε συχνά. Όσο πιο γρήγορα τους εντοπίσεις και τους απομακρύνεις από τη ζωή σου τόσο το καλύτερο. Δες λοιπόν ποιοι είναι οι 7 τοξικοί άνθρωποι που δεν πρέπει να έχεις στη ζωή σου!

7 Είδη τοξικών ανθρώπων που πρέπει να διώξεις από τη ζωή σου!

 

1. Οι επικριτικοί

κοπέλα κουνάει δάχτυλο σε άλλη κοπέλα τοξικοί άνθρωποι

Οι επικριτικοί άνθρωποι θα βρουν πάντα κάτι κακό να πουν για εσένα ή για τους άλλους γύρω τους. Δεν έχουν καμία κατανόηση και καμία ενσυναίσθηση, επομένως το να ζητάς τη συμβουλή ή τη γνώμη τους δε θα είναι εποικοδομητικό για σένα. Αντίθετα, η αυστηρή κριτική τους μπορεί να σου ρίξει το ηθικό.

Δες επίσης: 4 Χαρακτηριστικά που δείχνουν πως έχεις έναν χειριστικό σύντροφο!

2. Οι ζηλιάρηδες

γυναίκες κοιτιούνται λοξά πίσω από το λαπ τοπ

Οι άνθρωποι που ζηλεύουν δε θα χαρούν ποτέ για τη δική σου ευτυχία και τις επιτυχίες σου. Αντίθετα, μπορεί να αισθανθούν χαρά όταν κάτι δυσάρεστο σου συμβεί. Έχεις ανάγκη στη ζωή σου από άτομα που σε στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές και που χαίρονται με τη χαρά σου. Απομάκρυνε λοιπόν άμεσα αυτούς που νιώθεις ότι σε ζηλεύουν.

Δες επίσης: Αυτοπεποίθηση: τι είναι και πως να την αποκτήσεις!

3. Τα control freaks

Τα άτομα που θέλουν να έχουν πάντα τον έλεγχο μπορούν να σε βγάλουν έξω από τα ρούχα σου. Ο έλεγχος για αυτούς είναι πάντα προτεραιότητα, γι’ αυτό και δε θα κάνουν ένα βήμα πίσω για χάρη σου.

Δες επίσης: 8 Τρόποι αντιμετώπισης όσων σου χαλάνε την διάθεση!

4. Οι υπερόπτες

γυναίκα φοράει στέμμα έχει τα χέρια στη μέση

Οι υπερόπτες αισθάνονται ότι είναι καλύτεροι από όλους τους γύρω τους και ότι κανείς δε μπορεί να συγκριθεί μαζί τους. Σε προσωπικό επίπεδο αυτό μπορεί να είναι απόλυτα εκνευριστικό, ενώ σε επαγγελματικό μπορεί να σου δημιουργήσει πραγματικά προβλήματα, αφού οι αλαζόνες σπάνια ακούν τους άλλους.

Δες επίσης: Τα 10 χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων!

5. Οι ψεύτες

Καθώς μεγαλώνουμε έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που μπορούμε να εμπιστευτούμε και να νιώσουμε δίπλα τους ασφάλεια. Ένας ψεύτης δε μπορεί να σου παρέχει αυτή τη σιγουριά, καθώς δε μπορείς να εμπιστευτείς τα λεγόμενα του. Απομάκρυνε τον από τη ζωή σου για να μη σε βασανίζει η αμφιβολία για τη συμπεριφορά του.

Δες επίσης: 5 τρόποι να “απαντήσεις” σ’ ένα προσβλητικό σχόλιο!

6. Οι αρνητικοί άνθρωποι

γυναίκα κάνει νόημα σε άλλη γυναίκα να σταματήσει τοξικοί άνθρωποι

Οι αρνητικοί άνθρωποι θα σου ρουφήξουν την ενέργεια με την κακή διάθεση τους. Το να ακούς ένα άνθρωπο να διαμαρτύρεται συνεχώς και να βρίσκει μειονεκτήματα σε κάθε ιδέα και πρόταση μπορεί να γίνει πραγματικά κουραστικό.

Δες επίσης: 12+1 Σημάδια ότι η φίλη σου “ρουφάει” την ενέργεια σου!

7. Τα θύματα

γυναίκα δείχνει με το δάχτυλο θυμωμένη

Τα άτομα που πλασάρουν τον εαυτό τους σαν θύμα αποποιούνται συνεχώς τις ευθύνες από πάνω τους και κατηγορούν τους άλλους. Είναι ιδιαίτερα τοξικοί τόσο για την προσωπική σου ζωή όσο και σαν συνεργάτες.

Η ζωή είναι μικρή για να την περνάμε έχοντας δίπλα μας τοξικούς ανθρώπους. Απόφυγε ή απομάκρυνε τα είδη που είδες παραπάνω και η ψυχολογία σου θα αλλάξει!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts