γυναίκα πονάει κεφάλι αιτίες αντιμετώπιση ημικρανίες

Τι προκαλεί τις ημικρανίες και πως να τις αντιμετωπίσεις!

by tzinav

Η ημικρανία είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά άτομα, κάνοντας την καθημερινότητα πιο δύσκολη. Πρόκειται για έντονους και οξείς πονοκεφάλους που συνήθως συνοδεύονται από άλλα συμπτώματα και επηρεάζουν άτομα από 15 έως 55 ετών. Ποιες είναι όμως οι αιτίες και ποια η αντιμετώπιση για τις ημικρανίες;

Πράγματι, οι ημικρανίες αποτελούν μια από τις πιο συχνές διαταραχές του νευρικού συστήματος. Αξίζει λοιπόν να τις κατανοήσουμε βαθύτερα και να μάθουμε πως μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Μάθε ποιες είναι οι αιτίες για τις ημικρανίες που μπορεί να σε βασανίζουν και ποια η αντιμετώπιση τους!

Ημικρανίες: γιατί προκαλούνται και πώς να τις αντιμετωπίσεις!

 

Αίτια εμφάνισης των ημικρανιών

γυναίκα έχει πονοκέφαλο αιτίες αντιμετώπιση ημικρανίες

Τα αίτια των ημικρανιών δεν είναι ακόμα γνωστά. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά ερεθίσματα που θεωρείται ότι πυροδοτούν τις ημικρανίες, όπως:

  • Ορμονικά ερεθίσματα: οι γυναίκες μπορεί να βιώσουν ημικρανίες κατά τη διάρκεια της περιόδου, λόγω ορμονικών αλλαγών.
  • Συναισθηματικά ερεθίσματα: το άγχος, η κατάθλιψη, το στρες ή άλλες έντονες συναισθηματικές καταστάσεις μπορεί να πυροδοτήσουν τις ημικρανίες.
  • Διατροφικά ερεθίσματα: το αλκοόλ και η καφεΐνη έχουν κατηγορηθεί ότι μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση ημικρανιών. Ακόμα, η αφυδάτωση και το φαγητό σε ακαθόριστες ώρες μπορεί να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.
  • Φυσικές αιτίες: η έλλειψη ύπνου, η εξάντληση και η κακή στάση σώματος έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση των έντονων αυτών πονοκεφάλων.

Δες επίσης: 5 Εναλλακτικές προτάσεις για ευεξία!

Συμπτώματα των ημικρανιών

γυναίκα πιάνει το κεφάλι της πονάει

Οι ημικρανίες διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά και μεταξύ τους στο ίδιο άτομο. Ωστόσο, μερικά συνήθη συμπτώματα που συναντώνται σε πολλούς είναι τα εξής:

  • μέτριος ή έντονος πόνος κυρίως στη μία πλευρά του κεφαλιού
  • ναυτία και εμετός
  • ευαισθησία στο φως και στο θόρυβο
  • πόνος στο μάτι ή στο αυτί

Τα παραπάνω συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν αρκετά πριν, ακριβώς πριν ή ακόμα κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ημικρανίας.

Δες επίσης: 7 λόγοι που θα σε πείσουν να πίνεις νερό κάθε πρωί!

Αντιμετώπιση του προβλήματος

γυναίκα πονάει κεφάλι αιτίες αντιμετώπιση ημικρανίες

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια θεραπεία ενάντια στις ημικρανίες. Η αντιμετώπισή τους έγκειται στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Αυτό λοιπόν περιλαμβάνει:

Φυσικά, παροδική ανακούφιση μπορούν να προσφέρουν τα παυσίπονα αλλά θα πρέπει να αποφεύγεται η κατάχρηση τους.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δε σε βοηθήσει τότε πρέπει να απευθυνθείς σε έναν ειδικό που θα σου δώσει εξειδικευμένες συμβουλές πάνω στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις ανάλογα με τη σοβαρότητα του.

Δες επίσης: 5 Λόγοι για να μην κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά!

Οι ημικρανίες είναι ένα πραγματικό πρόβλημα υγείας που μπορεί να μειώσει την ποιότητα της ζωής σου, γι’ αυτό αξίζει να του δώσεις σημασία. Αν λοιπόν έχεις αντιμετωπίσει τα παραπάνω συμπτώματα εφάρμοσε σε πρώτο στάδιο τις λύσεις που προτείναμε. Σε περίπτωση που δεν δεις κάποια βελτίωση τότε ένα ραντεβού με έναν ειδικό, όπως ένα νευρολόγο, είναι απαραίτητο.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts