κοπέλα κάνει γέφυρα κολάν μπλούζα γλουτοί

7 Tips για να βελτιώσεις τη στάση σώματος σου!

by tzinav

Οι περισσότερες από εμάς κάνουμε μια καθιστική ζωή, περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της μέρας μας σκυμμένες μπροστά στον υπολογιστή ή στο κινητό. Δυστυχώς, αυτό έχει ως αποτέλεσμα η σπονδυλική μας στήλη να μην είναι ευθυγραμμισμένη, προκαλώντας πόνους στην πλάτη.

Επιπλέον, όταν δε στέκεσαι ευθυγραμμισμένα χάνεις μερικούς πόντους από το ύψος και δεν αναδεικνύεται η σιλουέτα σου. Δεν υπάρχει λόγος όμως να αγχώνεσαι γιατί υπάρχουν 7 τρόποι για να βελτιώσεις άμεσα τη στάση του σώματος σου είτε με ήπιες ασκήσεις γυμναστικής είτε με άλλους απλούς τρόπους!

7 Συμβουλές για μια καλύτερη στάση σώματός σου!

Για αρχή, υπάρχουν μερικές απλές ασκήσεις stretching που μπορείς να κάνεις για να νιώσεις την πλάτη σου να ευθυγραμμίζεται.

1. Γέφυρα

κοπέλα κάνει γέφυρα κολάν μπλούζα γλουτοί

Ξεκίνα ξαπλώνοντας με την πλάτη σε ένα στρώμα γυμναστικής, με τα πόδια σου στο άνοιγμα των ώμων, το γόνατα λυγισμένα και τα χέρια σου τεντωμένα καλά δίπλα από τους γλουτούς. Πιέζοντας καλά τα πέλματα σήκωσε αργά τον πισινό από το στρώμα, μέχρι τα γόνατα, τα κόκαλα της λεκάνης και οι ώμοι να βρίσκονται σε μία ευθεία. Μείνε σε αυτή τη στάση για λίγα δευτερόλεπτα και μετά κατέβα στην αρχική θέση αργά. Επανάλαβε 8-10 φορές.

Δες επίσης: 5 Ασκήσεις πλάτης για όσους κάθονται πολλές ώρες!

2. Έκταση πλάτης

κοπέλα κάνει έκταση πλάτης μπρούμυτα βελτιώσεις στάση σώματος

Ξάπλωσε μπρούμυτα με τα πόδια τεντωμένα και τα χέρια λυγισμένα με τους πήχεις να ακουμπούν στο πάτωμα. Με το μέτωπο να κοιτάει στο πάτωμα, χρησιμοποίησε τα χέρια για να σηκώσεις τον κορμό ώστε η πλάτη να δημιουργήσει ένα ελαφρύ τόξο. Μείνε σε αυτή τη στάση για λίγα δευτερόλεπτα και μετά χαλάρωσε. Επανάλαβε 8-10 φορές.

Δες επίσης: 7 Tips για να αποκτήσεις κίνητρο να κάνεις γυμναστική, ακόμα και αν βαριέσαι!

3. Σανίδα

κοπέλα κάνει σανίδα κολάν μπουστάκι

Η σανίδα είναι μια θαυματουργή άσκηση για όλο το σώμα, ενώ ορισμένες παραλλαγές της μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη στάση του σώματος. Ξάπλωσε μπρούμυτα με τους ώμους και τους αγκώνες να βρίσκονται σε μια ευθεία. Σήκωσε τον κορμό σου, κρατώντας τα πόδια σου τελείως τεντωμένα, έτσι ώστε το σώμα σου να είναι σε μια ευθεία. Για να το πετύχεις αυτό πρέπει να ενεργοποιήσεις καλά την κοιλιά και τους γλουτούς σου. Μείνε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα και μετά χαλάρωσε.

Δες επίσης: 5 Ασκήσεις για γοφούς, μηρούς, γλουτούς και κοιλιακούς!

4. Έκταση στήθους

κοπέλα κάνει έκταση στήθους βελτιώσεις στάση σώματος

Στάσου όρθια με τα πόδια στο άνοιγμα της λεκάνης και πλέξε τα χέρια σου πίσω από το σώμα σου. Με τα χέρια τεντωμένα κάνε έκταση πίσω και κάτω μέσω των ώμων σου. Μείνε για λίγο σε αυτή τη στάση και μετά χαλάρωσε.

Πέρα από αυτές τις ασκήσεις stretching, υπάρχουν και μερικές άλλες συμβουλές που θα σου φανούν χρήσιμες για μια καλύτερη στάση σώματος.

5. Ενεργοποιήσου

κοπέλα κάνει σχοινάκι βελτιώσεις στάση σώματος

Με το να αθλείσαι συστηματικά καταφέρνεις να γυμνάσεις του μύες που είναι απαραίτητοι για μια σωστή στάση σώματος. Επιπλέον, πρόσεχε το βάρος σου καθώς το πρόσθετο βάρος μπορεί να κάνει το σώμα να χάσει τη  ευθυγράμμισή του.

6. Πρόσεχε πως κάθεσαι στο υπολογιστή

πόνος πλάτη γραφείο υπολογιστής βελτιώσεις στάση σώματος

Αφού δε μπορείς να γλιτώσεις από την καθιστική ζωή, τουλάχιστον φρόντισε να έχεις σωστή στάση όταν κάθεσαι στον υπολογιστή. Έτσι, ρύθμισε την οθόνη του υπολογιστή ώστε να είναι ακριβώς στην ευθεία των ματιών σου ώστε να μη σκύβεις, επιβαρύνοντας τον αυχένα σου. Ανάλογα ρύθμισε και την καρέκλα σου και αν χρειαστεί χρησιμοποίησε μαξιλαράκι πίσω από την πλάτη σου.

Δες επίσης: 8 Λόγοι που το Pilates Reformer είναι η τέλεια άσκηση!

7. Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου

γυναίκα στέκεται ευθεία θάλασσα

Όταν στέκεσαι όρθια φαντάσου ότι υπάρχει ένα αόρατο σχοινί από την κορυφή του κεφαλιού σου προς τα πάνω. Φαντάσου λοιπόν ότι κάποιος σε τραβάει από αυτό το σχοινί, κρατώντας το κεφάλι σου ψηλά και τους ώμους, τους γοφούς, τα γόνατα και τους αστραγάλους σε ευθυγράμμιση.

Δες επίσης: Οι 5 καλύτερες ασκήσεις yoga για να καταπολεμήσεις το πρήξιμο!

Η σωστή στάση του σώματος λοιπόν είναι σημαντική κυρίως για την υγεία και δευτερευόντως για την εικόνα σου. Βάλε στην καθημερινότητά σου αυτά τα απλά tips άμεσα και θα βελτιώσεις τη στάση του σώματος σου, επανακτώντας την ευεξία και την αυτοπεποίθηση σου!

Related Posts