πονοκέφαλος

5 Λόγοι για να μην κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά!

by ediva

Πόσες και πόσες φορές δεν έχεις κοιμηθεί αφού έχεις κάνει μπάνιο και με τα μαλλιά ακόμα βρεγμένα; Αν με ρωτάς, το έχω κάνει άπειρες φορές και μάλιστα μέχρι και πρόσφατα. Πριν από λίγο καιρό, όμως, έμαθα ότι δεν πρέπει να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά για λόγους που δεν αφορούν μόνο το τριχωτό της κεφαλής μας.

Αν κοιμάσαι και εσύ με βρεγμένα μαλλιά, τότε καλό θα ήταν να διαβάσεις του λόγους που δεν πρέπει να το κάνεις. Πιστεύω πως θα πειστείς και εσύ όπως και εγώ και θα κάνεις τον κόπο να τα στεγνώνεις πριν πέσεις για ύπνο. Ή αν δεν θέλεις να κάνεις πιστολάκι, θα κάνεις μια υπομονή να στεγνώσουν τα μαλλιά σου πρώτα και μετά να κοιμηθείς.

5 Απαγορευτικοί λόγοι για να κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά

 

Θα ξυπνήσεις με φουλ ατίθασα μαλλιά

ξεμαλλιασμένη γυναίκα

Για αρχή σκέψου μόνο ότι όταν ξυπνήσεις το επόμενο πρωί, θα αντικρίσεις κάτι παρόμοιο με την φωτογραφία. Τα μαλλιά σου θα έχουν τριφτεί στο μαξιλάρι, θα έχουν πάρει ότι σχήμα και φορά θέλουν και δε θα στρώνουν με τίποτα. Το λες και εφιάλτη!

Δες επίσης: Οι 7 καλύτερες βιταμίνες για δυνατά και μακριά μαλλιά!

Όταν είναι βρεγμένα είναι πιο αδύναμα

λεπτά μαλλιά

Όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα είναι πιο ευαίσθητα και σπάνε ευκολότερα. Ειδικά αν έχεις και λεπτά, ταλαιπωρημένα μαλλάκια καλό θα ήταν να μην κοιμάσαι χωρίς να τα έχεις στεγνώσει. Τσάμπα θα “τσαλακωθούν¨, θα ταλαιπωρηθούν και θα σπάσει η τρίχα.

Μπορεί να εμφανίσεις πιτυρίδα

πυτιρίδα

Όταν κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά μπορούμε να προκαλέσουμε στο τριχωτό της κεφαλής μας διάφορες δερματοπάθειες. Από πιτυρίδα, μέχρι εκζέματα και μπορεί κάποια μυκητίαση. Μήπως να το ξανασκεφτείς πριν πέσεις για ύπνο χωρίς να στεγνώσεις τα μαλλιά σου;

Δες επίσης: Μεταμόρφωσε με 2 εύκολους τρόπους τα βρεγμένα σου μαλλιά!

Σπυράκια στο πρόσωπο

σπυράκια

Και εκεί που έχεις πάει για ύπνο με καθαρό προσωπάκι, ξυπνάς το πρωί και τι να δεις; Ενοχλητικά σπυράκια κοντά στις παρειές και τα μάγουλα. Υπάρχει η πιθανότητα να σου εμφανιστεί ακμή εάν κοιμάσαι συστηματικά με βρεγμένο κεφάλι μιας και η υγρασία όλη περνάει στο μαξιλάρι και έπειτα στο πρόσωπο σου.

Πονοκέφαλοι και ημικρανίες

πονοκέφαλος

Είναι κάτι που πρέπει να προσέξεις. Όταν κοιμόμαστε δεν αντιλαμβανόμαστε την αλλαγή θερμοκρασίας πλήρως. Αυτό σημαίνει πως το κεφάλι σου κρυώνει και δεν το καταλαβαίνεις με αποτέλεσμα το πρωί να ξυπνάς με πολύ έντονους πονοκεφάλους ή και ημικρανίες!

Related Posts