ginaika ponaei

Τι δείχνει η περίοδος σου για την υγεία σου!

by ediva

Μία νέα διαφήμιση χρησιμοποιεί κόκκινο υγρό το οποίο αναπαραστά την περίοδο την ώρα της έκκρισης. Με αυτό τον τρόπο κάνει την έμμηνο ρύση πιο εμφανή κάτι που είναι καλό για τους καταναλωτές. Μια εταιρία διέλυσε τους κανόνες καθώς χρησιμοποίησε κόκκινο υγρό για να αναπαραστήσει την περίοδο.

Το γεγονός πως δείχνει το υγρό για να παρουσιάσει το αίμα σπάει τα ταμπού καθώς όπως δηλώνουν “η περίοδος είναι φυσιολογική. Παρουσιάστε την έτσι”. Η υγεία της γυναίκας είναι συστηματικά υπό έρευνα, αλλά μπορείς να μάθεις πολλά από την κατάσταση και της περιόδου σου. Δες επίσης 7 τρόποι για να σου έρθει γρηγορότερα περίοδος!

Περίοδος και υγεία: τι δείχνει η μία για την άλλη

Πόνοι περιόδου

ginaika ponaei

Εκατομμύρια γυναίκες έχουν ενημερωθεί από γιατρούς πως οι πόνοι είναι φυσιολογικοί. Η ενδομητρίωση είναι μια κατάσταση που προκαλεί πόνο, παίρνει συνήθως δέκα χρόνια για να διαγνωσθεί. Οι πόνοι δεν είναι λοιπόν πάντα φυσιολογικοί.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να ανησυχείς, απλά ενημέρωσε τον γιατρό σου ότι έχεις πόνους. H ενδομητρίωση μπορεί να υποδεικνύει πολυκυστικές ωοθήκες ή κι άλλες παθήσεις. Ενόχλησε τον γιατρό σου και κάνε διάγνωση. Δες επίσης πόνοι στην ευαίσθητη περιοχή: λόγοι και τι να κάνεις!

Απουσία περιόδου

ksaplomeni ginaika

Η αμηνόρροια είναι η απουσία της περιόδου σε μία γυναίκα με αναπαραγωγική ηλικία. Συνήθως προκαλείται από το στρες και μπορεί να προκαλέσει ζημίες στα κόκκαλα.

Οι απρόβλεπτοι πόνοι της περιόδου μπορούν να συμβούν κατά την εφηβεία και την περιεμμηνόπαυση. Αλλά το να μην έχεις πόνους για περισσότερο από τρεις μήνες είναι ασυνήθιστο, εκτός εάν είσαι έγκυος, και χρειάζεσαι φροντίδα.

Χρώμα της έμμηνου ρύσης

ginaika krataei servieta

Το χρώμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Εάν δηλαδή το δεις περίεργο καλό θα ήταν να ενημερώσεις προληπτικά τον γυναικολόγο σου. Η έκκριση της περιόδου μπορεί να είναι πιο σκούρη όταν αργεί να βγει και το αίμα γίνεται σε οξυγόνο. Αυτό είναι φυσιολογικό στην αρχή και ειδικά προς το τέλος της περιόδου.

Το φυσιολογικό είναι να έχετε ένα ζωηρό κόκκινο. Αυτό δείχνει πως όλα στον οργανισμό σας πάνε ρολόι. Εάν το αίμα σου είναι πιο ανοιχτό, δηλαδή μοιάζει με ροζ ή είναι αραιό δείχνει διάφορες ελλείψεις στον οργανισμό.

Αλλαγή στον κύκλο

kiklos periodou ginaikas

Αν η περίοδος σου αλλάζει αισθητά, δώσε προσοχή. Μπορεί να δείχνει θυρεοειδή προβλήματα ή διάφορες ανισορροπίες. Αν έχεις πολύ δυνατές περιόδους, μπορεί να είσαι αναιμική και να χρειάζεσαι συμπληρώματα σιδήρου.

Τα ασυνήθιστα αίματα κατά την ούρηση μπορεί να δηλώνουν εγκυμοσύνη, αιμορραγία, σεξουαλικά μεταδιδόμενες μολύνσεις ή κακοήθεια.

Ποσότητα απώλειας αίματος

ginaika me periodo

Ο συνηθισμένος μέσος όρος έμμηνου ρύσης είναι περίπου 30 ml στον κύκλο της περιόδου, ενώ τα 80 ml είναι υπερβολικό. Όμως πολύ δύσκολα μπορείς να μετρήσεις τη ροή σου. Σαν βάση πάντως, αν αλλάζεις προϊόντα υγιεινής κάθε μία ή δύο ώρες ή αιμορραγείς για περισσότερες από 7 μέρες, τότε πρέπει να το κοιτάξεις.

Κανένα από αυτά δεν έχει σκοπό να σε αφυπνίσει, αλλά να σου δείξει πως η περίοδος σου σύμφωνα με έρευνες είναι το απαραίτητο σημάδι πως πρέπει να μετράς την υγεία σου όπως την πίεση του αίματος σου και το βάρος. Υπάρχουν πολλές συσκευές συνηθισμένες και χρήσιμες. Τώρα που απ ότι φαίνεται σηκώνεις τα σημάδια της περιόδου σου, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να αγνοήσει τα διαγνωστικά ενδεχόμενα. Δες επίσης 4 τρόποι με τους οποίους η περίοδος επηρεάζει το δέρμα σου!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts