4 Συνήθειες της “Μόδας” που βλάπτουν την υγεία σας

by ediva-author

Όλες θέλουμε να είμαστε όμορφες και μοδάτες. Και υπάρχουν πολλά “μυστικά” και συνήθειες που ακολουθούμε για να είμαστε στη μόδα. Ομως υπάρχουν κάποιες συνήθειες που κάνουν κακό στο σώμα και γενικά την υγεία μας. Το ediva.gr σας λέει τις 4 χειρότερες συνήθειες που έχουμε και που κάνουν κακό στην υγεία μας.

 

 

Οσο δύσκολο κι αν είναι να κοπούν τελείως αυτές οι συνήθειες, καλό είναι να τις ελαττώσετε και να βάζετε την υγεία σας πάνω απο τη μόδα και την ομορφιά !

1. Μην περπατάς με ψηλά τακούνια

Σίγουρα το έχετε ακούσει ξανά, το να περπατάς με ψηλά τακούνια είναι ο,τι χειρότερο για τα πόδια. Ο λόγος είναι, οτι το βάρος του σώματος πέφτει μπροστά, αφού πατάτε στις μύτες και έτσι βάζετε δύναμη προς τα πίσω και όλη αυτή η πίεση επηρεάζει τη σπονδυλική στήλη. Δυστυχώς τα αποτελέσματα αυτής της πίεσης φαίνονται μετά απο καιρό (κράμπες,πόνος στα πόδια και στη μέση) αλλά ευτυχώς υπάρχουν και χαμηλά τακούνια -τα οποία είναι και πολύ στη μόδα- για να προτιμήσετε αυτά.

 

2. Μην κρατάς τεράστια-μεγάλη τσάντα 

Ναι, όσο μεγαλύτερη είναι η τσάντα, τόσο πιο πολλά πράγματα χωράει. Αλλά επειδή συνήθως αυτές τις τσάντες τις κρατάτε στο πλάι, ασκείται πίεση στους μύες με αποτέλεσμα να μην είναι ισορροπημένοι (για παράδειγμα να είναι ο ένας ώμος πιο ψηλά απο τον άλλον).

Αλλά υπάρχουν και χειρότερα: Η βαριά τσάντα μπορεί να προκαλέσει πόνο σε λαιμό, ώμους και σπονδυλική στήλη.

Η λύση: μερικές μέρες την εβδομάδα αφήστε τη μεγάλη τσάντα και προτιμήστε ενα μικρό, ελαφρύ τσαντάκι.

 

3. Μην κάνεις εξαντλητικές δίαιτες και κόλπα για αδυνάτισμα

Κάνοντας δίαιτα και μειώνοντας την ποσότητα φαγητού με σκοπό να μοιάζετε λεπτή σαν μοντέλο μπορεί να προκαλέσει πολλά αρνητικά. Με χειρότερο το οτι χαλάει τον μεταβολισμό σας με αποτέλεσμα να παχαίνετε αντί να αδυνατίζετε.

 

4. “Μια ζωή την έχουμε” 

Ναι, αυτή η φράση ισχύει και είναι καλό να ζούμε κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία και να περνάμε καλά. Όμως αυτή η φράση μπορεί να οδηγήσει και στις πιο λάθος αποφάσεις, όπως το να μην τρώμε σωστά ή το να ξοδέψουμε όλα τα λεφτά μας σε μια πανάκριβη τσάντα που δε χρειαζόμαστε απλά επειδή μας άρεσε. Είναι καλύτερα όμως να παίρνουμε αποφάσεις που μας κάνουν χαρούμενες χωρίς να κάνουμε κακό στην υγεία και το πορτοφόλι μας!!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts