κοιλιά εγκυμοσύνης συμπτώματα εγκυμοσύνης

6 Συμπτώματα εγκυμοσύνης που εμφανίζονται νωρίς

by tzinav

Η εγκυμοσύνη είναι για πολλές γυναίκες όνειρο ζωής. Αν υποψιάζεσαι ότι είσαι έγκυος αλλά είναι αρκετά νωρίς για να κάνεις το τεστ τότε θα σου δείξουμε μερικά πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης που μπορούν να επιβεβαιώσουν την υποψία σου. Φυσικά κάθε οργανισμός αλλά και κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, επομένως δε βιώνουν όλες οι γυναίκες τα ίδια συμπτώματα. Επίσης, τα περισσότερα από όσα θα δεις παρακάτω μπορεί να τα συναντήσεις και χωρίς να είσαι έγκυος.

Υπάρχει πιθανότητα να είσαι έγκυος; Σίγουρα μια επίσκεψη στο γιατρό σου ή ένα τεστ εγκυμοσύνης θα σου δώσουν την απάντηση. Αν παρατηρήσεις όμως τον οργανισμό σου το πιθανότερο είναι ότι θα δεις και άλλες ενδείξεις ότι κάτι έχει αλλάξει και ότι ίσως διανύεις τις πρώτες μέρες της εγκυμοσύνης σου. Ανακάλυψε 6 συμπτώματα εγκυμοσύνης που εμφανίζονται νωρίς!

6 Πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης!

1. Αλλαγές στο στήθος

γυναίκα πιάνει στήθος

Οι ορμόνες στον οργανισμό σου αλλάζουν άμεσα μετά τη σύλληψη. Ένα από τα αποτελέσμα αυτού είναι οι αλλαγές στο στήθος. Πιο συγκεκριμένα, το στήθος σου μπορεί να πρηστεί και να το νιώθεις ιδιαίτερα ευαίσθητο, προκαλώντας σου μια δυσφορία ακόμα και μια/ δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Η ενόχληση αυτή συνήθως περιορίζεται με τον καιρό αφού το σώμα συνηθίζει στη νέα κατάσταση.

Δες επίσης: 14 Συμπτώματα εγκυμοσύνης που καλό είναι να γνωρίζεις!

2. Ανεξήγητη κούραση

κουρασμένη γυναίκα

Η κούραση στην εγκυμοσύνη δεν έρχεται μόνο όταν αρχίζεις να φουσκώνεις και να παίρνεις βάρος αλλά μπορεί να ξεκινήσει από πολύ νωρίς. Οφείλεται στην αύξηση της ορμόνης προγεστερόνης και μπορεί να γίνει πολύ αισθητή, κάνοντας σε να θέλεις να κοιμάσαι συχνά. Η ανεξήγητη αυτή κόπωση συνήθως περνάει στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Δες επίσης: Ιδανική προετοιμασία για την εγκυμοσύνη σου!

3. Ναυτία

γυναίκα ναυτία συμπτώματα εγκυμοσύνης

Η ναυτία είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα της εγκυμοσύνης και μπορεί να ταλαιπωρήσει πολύ κάποιες γυναίκες. Μάλιστα, ξεκινάει νωρίς στην εγκυομοσύνη και μπορεί να παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της (αν και συνήθως φεύγει). Επιπλέον, είναι πιθανό να σε ανακατεύουν συγκεκριμένα φαγητά που πριν αγαπούσες.

Δες επίσης: Πως θα χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης!

4. Συχνοουρία

γυναίκα τουαλέτα

Αν νιώθεις την ανάγκη να πηγαίνεις πιο συχνά στην τουαλέτα τότε μπορεί πράγματι να είσαι έγκυος. Η συχνοουρία στην αρχή εμφανίζεται λόγω της αλλαγής στο επίπεδο των ορμονών. Ωστόσο, μπορεί να τη συναντήσεις σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αφού καθώς το μωρό μεγαλώνει μπορεί να πιέζει την κύστη.

5. Δυσκοιλιότητα

γυναίκα πονάει κοιλιά συμπτώματα εγκυμοσύνης

Ένα ακόμα σύμπτωμα του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης είναι η δυσκοιλιότητα. Αιτία της είναι και πάλι η προγεστερόνη. Για να μαλακώσεις το σύμπτωμα φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό και να τρως φυτικές ίνες.

Δες επίσης: 7 Λόγοι που έχεις προβλήματα περιόδου ενώ δεν είσαι έγκυος!

6. Αλλαγές στη διάθεση

σκεπτική γυναίκα

Παρατηρείς συχνές αλλαγές στη διάθεση σου και συναισθηματικές μεταπτώσεις που δε σου φαίνονται λογικές; Τότε ίσως αξίζει να ερευνήσεις λίγο καλύτερα το ενδεχόμενο να είσαι έγκυος. Αυτή η συναισθηματική αστάθεια οφείλεται στην μεγάλη αλλαγή στις ορμόνες σου.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts