apognosi

7 Λόγοι που έχεις προβλήματα περιόδου ενώ δεν είσαι έγκυος!

by ediva

Η περίοδος είναι κάτι που απασχολεί πολύ τις γυναίκες, είναι γεγονός. Πρόκειται για κάτι φυσιολογικό, μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία, που όταν κάτι σ’αυτή αλλάζει, προκαλεί άγχος, σύγχυση και φόβο σε όλες μας.

Τέτοιες αλλαγές μπορεί να είναι η περίοδος πιο νωρίς από το αναμενόμενο ή αργότερα, η διαφορετική ποσότητα και ποιότητα του αίματος, ο έντονος πόνος και άλλα. Αυτά είναι μερικά από τα προβλήματα περιόδου που μπορεί να αντιμετωπίζεις, αλλά μην ανησυχείς! Μία φορά καθυστέρησης ή νωρίτερης περιόδου.

7 Προβλήματα περιόδου που πρέπει να προσέξεις λίγο παραπάνω!

1. Προβλήματα με τον θυρεοειδή αδένα.

ponos sto laimo

Ο θυρεοειδής αδένας είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του μεταβολισμού των κυττάρων. Προβλήματα του θυρεοειδή αδένα έχουν επίπτωση σε όλα τα κομμάτια του οργανισμού και μπορεί να αποκαλύπτονται από τα προβλήματα περιόδου σου. Αν έχεις καθυστερήσεις και ανωμαλίες στον κύκλο σου, είναι καλή ιδέα να ελέγξεις τον θυρεοειδή σου.

Δες επίσης: Πως βοηθάει την υγεία σου όταν κοιμάσαι με τον σύντροφο σου!

2. Ενδομητρίωση.

pitzames

Η ενδομητρίωση είναι συχνό φαινόμενο στις γυναίκες. Με απλά λόγια, είναι η ανάπτυξη του ιστού (ενδομητρίου) που φυσιολογικά βρίσκεται στο εσωτερικό της μήτρας, στο εξωτερικό αυτής. Ανωμαλίες και πόνος στην περίοδο μπορεί να οφείλονται σε αυτό. Μία επίσκεψη στο γυναικολόγο είναι η λύση!

3. Άγχος και κούραση.

apognosi

Όταν βιώνεις αγχώδεις καταστάσεις και χρόνιο στρες, το σώμα σου παράγει κορτιζόλη. Αυτό, έχεις ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση και την παραγωγή των ορμονών που σχετίζονται με την αναπαραγωγή. Το προεμμηνοροϊκό σύνδρομο είναι επίσης πρόβλημα που προκύπτει από το άγχος. Συνεπώς το άγχος και η κούραση μπορεί να ευθύνονται για τα προβλήματα περιόδου σου!

 

4. Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

polikistikes

Οι πολυκυστικές ωοθήκες μπορεί να είναι υπεύθυνες για τα προβλήματα περιόδου σου. Μερικά συμπτώματα είναι η ασταθής εμμηνόρροια, η υπερπαραγωγή ανδρογόνων και πολλές κύστεις στις ωοθήκες. Συνεπώς είναι πολύ λογικό να αντιμετωπίζεις τέτοια προβλήματα εάν πάσχεις από αυτό το σύνδρομο.

Δες επίσης: Τι δείχνει για την υγεία σου το χρώμα της περιόδου!

zigi

Η απότομη αύξηση ή μείωση βάρους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην περίοδό σου. Για παράδειγμα, εάν χάσεις απότομα βάρος, υπάρχει περίπτωση το σώμα σου να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες παραγωγής οιστρογόνου. Έλεγχε λοιπόν τη διατροφή σου, βγάλε ένα πρόγραμμα άσκησης και όλα θα πάνε καλά.

6. Ινομυώματα και πολύποδες στη μήτρα.

ginaikeio genetiko sistoma

Οι πολύποδες και τα ινομυώματα είναι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα. Πολύποδες είναι τα καλοήθη μορφώματα εντός της μήτρας, ενώ ινομυώματα είναι καλοήθεις (συνήθως) όγκοι της μήτρας. Αυτές οι καταστάσεις έχουν σαν σύμπτωμα την έντονη, αυξημένη ροή αίματος και την υπογονιμότητα.

7. Καρκίνος ενδομητρίου.

ednomitriosi

Ο καρκίνος του ενδομητρίου, είναι ο καρκίνος που αναπτύσσεται στον ιστό που επενδύει τη μήτρα. Οι περισσότεροι καρκίνοι του ενδομητρίου είναι αδενοκαρκινώματα* (καρκίνοι που αναπτύσσονται στα κύτταρα που δημιουργούν και απελευθερώνουν βλέννα και άλλες ουσίες). Ανεξήγητη κολπική αιμορραγία, περίεργες εκκρίσεις, πόνος στην πύελο, απώλεια βάρους. Είναι φανερό νομίζω πως αυτός ο καρκίνος δημιουργεί προβλήματα στην περίοδό σου.

Δες επίσης: 14 Συνήθειες για την προστασία της ψυχικής σου υγείας!

Για να είσαι εδώ πιθανότατα αντιμετωπίζεις προβλήματα περιόδου. Επισκέψου τον γιατρό σου, ζήτα τη γνώμη του, έλεγξε τις πιθανότητες να συμβαίνει κάτι αφύσικο και αντιμετώπισέ το. Η ιατρική κοινότητα έχει λύσεις στις περισσότερες περιπτώσεις. Ζήτα τη βοήθεια των ειδικών, οι οποίοι ξέρουν να σε καθοδηγήσουν. Από προσωπική πείρα, θα σου πω ότι όλες τις φορές που ένιωθα ότι έχω κάτι, δεν είχα τίποτα. Μην φοβάσαι λοιπόν, και μην φρικάρεις!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts