πλύσιμο χεριών

5 Λάθη που κάνεις όταν πλένεις τα χέρια σου!

by ediva

Το σωστό πλύσιμο των χεριών είναι πολύ σημαντικό ειδικά για τις μέρες αυτές όπου η ανάγκη για προστασία είναι μεγαλύτερη. Δεν είναι τυχαίο που οι ειδικοί επιμένουν να πλένεις συνεχώς τα χέρια σου καθώς είναι ο μόνος τρόπος να απομακρύνεις αποτελεσματικά τα μικρόβια από τα χέρια σου. Αν και ακούγεται κάτι το εύκολο πολύ πιθανό να κάνεις και εσύ λάθη.

Πρέπει να δίνεις περισσότερη προσοχή και να πλένεις τα χέρια σου με τον σωστό τρόπο προστατεύοντας έτσι και τον εαυτό σου αλλά και τους γύρω σου. Φυσικά για καλή υγεία είναι σημαντική μια διατροφή που θα δυναμώσει το ανοσοποιητικό σου, η συχνή χρήση αντισηπτικών και η σωστή απολύμανση του σπιτιού σου και των αντικειμένων που χρησιμοποιείς.  Για να μην αρρωστήσεις λοιπόν πρέπει να πλένεις τα χέρια σου με τον σωστό τρόπο. Εδώ θα βρεις τα συχνότερα λάθη που κάνεις όταν πλένεις τα χέρια σου και τι πρέπει να κάνεις για να τα πλένεις σωστά!

Τι κάνεις και πλένεις λάθος τα χέρια σου!

 

1. Είναι λάθος να μην αφιερώνεις τον απαραίτητο χρόνο στο πλύσιμο των χεριών σου!

πλύσιμο χεριών

Όταν πλένεις τα χέρια σου πρέπει να αφιερώνεις κάποιον χρόνο ώστε να είναι αποτελεσματικό το πλύσιμο. Μην είσαι λοιπόν βιαστική και έχε υπομονή. Δεν είναι χρονοβόρα διαδικασία οπότε κάνε την σωστά για να προφυλαχτείς. Πλύνε τα χέρια σου τουλάχιστον μισό λεπτό. Ακούγεται πολύ λίγο όμως αν χρονομετρήσεις τον εαυτό σου μάλλον δεν αφιερώνεις τόσο χρόνο στο πλύσιμο των χεριών σου.

Δες επίσης: 8 Συνήθειες που θα πρέπει να σταματήσεις για να μην αρρωσταίνεις!

2. Μην βάζεις υπερβολική ποσότητα σαπουνιού στα χέρια σου!

σωστό πλύσιμο χεριών

Ίσως έχεις κάνει και εσύ τη σκέψη ότι όσο περισσότερο σαπούνι βάλεις τόσο ευκολότερα θα σκοτώσεις τα μικρόβια στα χέρια σου. Αυτό όμως είναι λάθος και δεν πρέπει να το κάνεις. Βάζε στα χέρια σου μια φυσιολογική ποσότητα σαπουνιού και προτίμησε αντιβακτηριδιακά σαπούνια. Είναι αρκετό για να πλύνεις καλά τα χέρια σου!

Δες επίσης: Τι να κάνεις για να μην αρρωστήσεις ποτέ ξανά;

3. Μην ξεχνάς κανένα σημείο όταν πλένεις τα χέρια σου!

γυναίκα πλένει τα χέρια της

Όταν πλένεις τα χέρια σου πρέπει να φροντίσεις όλα τα σημεία του χεριού σου. Επέμεινε στη περιοχή ανάμεσα από τα δάχτυλα, μη ξεχνάς τους αντίχειρες αλλά και τους καρπούς σου. Ένα ακόμα μέρος που ίσως δεν δίνεις την απαιτούμενη προσοχή είναι τα νύχια. Τα νύχια μαζεύουν βρωμιές και μικρόβια για αυτό πρέπει να δώσεις λίγη έμφαση στο σημείο εκείνο ώστε να τα απομακρύνεις. Πρόσεξε μην αφήσεις κανένα σημείο!

Δες επίσης: 5 Tips για να προστατεύσεις το σπίτι σου από τα μικρόβια!

4. Είναι λάθος να μη στεγνώνεις καλά τα χέρια σου αφού τα πλύνεις!

στέγνωμα χεριών με πετσέτα

Τα μικρόβια αναπτύσσονται και επιβιώνουν στην υγρασία γι’ αυτό και είναι σημαντικό να τα στεγνώνεις καλά. Αν λοιπόν αφήνεις τα χέρια σου βρεγμένα είναι πιθανότερο να έχεις περισσότερα μικρόβια στα χέρια σου με το που πιάσεις οποιοδήποτε αντικείμενο. Στέγνωνε τα χέρια σου σε μια πετσέτα όμως φρόντιζε να την αλλάζεις συχνά για να μη μαζεύονται και εκεί μικρόβια!

5. Δεν καθαρίζεις συχνά τα πόμολα του μπάνιου σου!

γυναίκα ανοίγει τη πόρτα του μπάνιου

Όταν μπαίνεις στο μπάνιο για να καθαρίσεις τα βρώμικα χέρια σου πιάνεις το πόμολο. Αν λοιπόν ξαναπιάσεις το πόμολο βγαίνοντας από το μπάνιο με καθαρά χέρια είναι σαν να ξαναπιάνεις τα μικρόβια. Φρόντισε να απολυμαίνεις συχνά τα πόμολα του μπάνιου σου αλλά και τα πόμολα σε όλες τις πόρτες του σπιτιού σου για να μη κάνεις διασπορά μικροβίων!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts