ιωση στην οικογενεια

5 Tips για να προστατεύσεις το σπίτι σου από τα μικρόβια!

by tzinav

Την περίοδο αυτή η γρίπη και άλλες ασθένειες είναι σε έξαρση, προκαλώντας συχνά άγχος έως και πανικό. Για το λόγο αυτό πρέπει να κάνεις κι εσύ ότι μπορείς για να προστατεύσεις το σπίτι σου από τα μικρόβια που πιθανό να σου στοιχίσουν την υγεία σου.

Πράγματι, δεν είσαι απροστάτευτη όσον αφορά τους μικροοργανισμούς στο σπίτι σου. Υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις για να εμποδίσεις την εξάπλωση. Ανακάλυψε λοιπόν 5 tips για να προστατεύσεις το σπίτι σου από τα μικρόβια!

Πώς να θωρακίσεις το σπίτι σου από τα μικρόβια!

 

1. Καθάρισε επιφάνειες που δε σου πηγαίνει το μυαλό

χέρι καθαρίζει πληκτρολόγιο μαντηλάκι

Μπορεί να καθαρίζεις συχνά επιφάνειες όπως πάγκοι και τραπέζια αλλά υπάρχουν μερικές άλλες που χρησιμοποιείς πολύ αλλά δεν καθαρίζεις τόσο συχνά. Τέτοιες είναι το τηλεκοντρόλ, το πληκτρολόγιο του υπολογιστή και το τηλέφωνο που χρησιμοποιούμε συνέχεια, ακόμα κι όταν τα χέρια μας δεν είναι τόσο καθαρά. Καθάρισε λοιπόν τακτικά με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι τις επιφάνειες αυτές για να εξαλείψεις τους ιούς της γρίπης και του κρυολογήματος και άλλα μικρόβια.

Δες επίσης: 8 Λάθη που κάνεις στην καθαριότητα του σπιτιού σου!

2. Κατέβασε το καπάκι της τουαλέτας όταν πατάς καζανάκι

κλειστό καπάκι τουαλέτας γαλάζιο μπάνιο

Οι περισσότεροι από εμάς πατάμε καζανάκι με σηκωμένο το καπάκι της λεκάνης. Ωστόσο, με τον τρόπο αυτό διατρέχεις τον κίνδυνο να γεμίσεις το μπάνιο με μικρόβια της τουαλέτας. Πετσέτες, πόρτα ακόμα και οδοντόβουρτσες μπορεί να μολυνθούν από τα σταγονίδια που θα πεταχτούν όταν πατήσεις το καζανάκι. Έτσι, φρόντισε ώστε το καπάκι να είναι κατεβασμένο όταν πατάς καζανάκι.

Δες επίσης: Γιατί δεν πρέπει να βάζεις χαρτί στο κάθισμα δημόσιας τουαλέτας!

3. Άλλαζε συχνά τα σεντόνια και τις πετσέτες

γυναίκα αλλάζει σεντόνια κρεβάτι προστατεύσεις σπίτι μικρόβια

Τα σεντόνια και οι πετσέτες πρέπει να αλλάζονται συχνά, δηλαδή τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση. Όλα τα σεντόνια και οι πετσέτες πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο και μάλιστα σε υψηλή θερμοκρασία ώστε να σκοτώνονται οι μικροοργανισμοί. Στην περίπτωση που κάποιος που μένει στο σπίτι ή κάποιος επισκέπτης είναι άρρωστος πρέπει οι πετσέτες (ακόμα και η πετσέτα των χεριών) να μη χρησιμοποιούνται από κανέναν άλλο εκτός από τον ίδιο.

Δες επίσης: 10 Έξυπνοι τρόποι για να πεις αντίο στη σκόνη!

4. Άλλαζε τακτικά το σφουγγάρι των πιάτων

σφουγγάρι κουζίνας κατσαρόλα

Το σφουγγάρι των πιάτων είναι μια από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων. Κι αυτό γιατί χρησιμοποιείται για να καθαρίσει βρώμικα πιάτα και έχει υγρασία που ευνοεί την ανάπτυξη των μικροοργανισμών. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να τα αλλάζεις τακτικά ώστε να μην προλαβαίνουν τα μικρόβια να πολλαπλασιαστούν με ανεξέλεγκτο βαθμό. Αν αυτή την περίοδο υπάρχει άτομο με γρίπη στο σπίτι απόφυγε τη χρήση σφουγγαριού πιάτων και αντικατέστησε το με πετσέτες μιας χρήσης.

Δες επίσης: 5 Tips καθαριότητας με λεμόνι για την κουζίνα!

5. Πρόσεχε όταν βάζεις πλυντήριο

γυναίκα βάζει πλυντήριο πολύχρωμες πετσέτες

Αν υπάρχει κάποιο άρρωστο άτομο στο σπίτι τότε τα ρούχα, τα σεντόνια και οι πετσέτες του είναι γεμάτα μικρόβια. Αν λοιπόν εσύ τα πάρεις αγκαλιά για να τα πλύνεις τότε όλα αυτά τα μικρόβια θα μεταδοθούν και σε σένα. Για το λόγο αυτό απόφυγε να μεταφέρεις με τα χέρια τα ρούχα αυτά αλλά προτίμησε να τα πάρεις στη σακούλα απλύτων και να τα ρίξεις κατευθείαν στο πλυντήριο. Φυσικά πρέπει να τα πλύνεις σε υψηλή θερμοκρασία για να σκοτωθούν οι μικροοργανισμοί.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts