trust in a relationship

11 Σημάδια που σου δείχνουν ότι δεν πρέπει να τον εμπιστευτείς!

by ediva

Η εμπιστοσύνη είναι το κύριο χαρακτηριστικό σε μια σχέση είτε αυτή είναι μια καινούρια σχέση είτε μια μακροχρόνια. Είναι αδύνατο να συνδεθείς συναισθηματικά με κάποιον αν δε μπορείς να τον εμπιστευτείς. Και δυστυχώς ζούμε σε έναν κόσμο που δεν παίρνουμε τα ψέματα στα σοβαρά.

Και έρχεται κάποια στιγμή σε κάθε σχέση όταν καταλαβαίνεις ότι θέλεις να προχωρήσεις ένα βήμα παραπέρα. Ωστόσο, μιας και είσαι έξυπνη γυναίκα, θεωρείς ότι είναι σημαντικό να αποκλείσεις κάθε ενδοιασμό και αμφιβολία από το μυαλό σου πριν προχωρήσεις. Αν αρχίσεις να αναρωτιέσαι εάν μπορείς να εμπιστευτείς τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, θα πρέπει να είσαι απόλυτα σίγουρη πριν αποφασίσεις αν θα συνεχίσεις να είσαι μαζί του ή αν θα τον παρατήσεις.

Αν, λοιπόν, θέλεις να είσαι απόλυτα σίγουρη, πρόσεξε τα σημάδια που ακολουθούν. Αν έχει περισσότερα από 3, τότε πιθανόν να μην πρέπει να του εμπιστευτείς την καρδιά σου. Ωστόσο, ποτέ μην βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα και δώσε του πάντα την ευκαιρία να απολογηθεί αν υποψιάζεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Και να θυμάσαι να εμπιστεύεσαι το ένστικτο σου και να πράξεις αναλόγως.

 

Πως να καταλάβεις αν μπορείς να τον εμπιστευτείς

 

1. Αόριστες εξηγήσεις. Αν δε μπορεί να σου δώσει έναν ικανοποιητικό λόγο γιατί ακύρωσε το ραντεβού σας ή γιατί άργησε 1 ώρα, ίσως θα έπρεπε να αρχίσεις να είσαι καχύποπτη. Αν μέχρι το τέλος της ημέρας καταλάβεις ότι σου δίνει πάντα ανεπαρκείς απαντήσεις, θα έχεις ένα πολύ καλό λόγο να μην τον εμπιστευτείς.

Το να πει την αλήθεια θα πρέπει να είναι απλό, ειδικά όταν δεν έχει κάνει κάτι λάθος. Ωστόσο, αν δεις ότι αρχίζει να μασάει τα λόγια του ή να μπερδεύεται, μάλλον έχει κάτι να κρύψει.

trust

2. Είναι απών. Ένα μεγάλο μέρος του να ξέρεις αν μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον είναι να δεις πόσο πιστός είναι σε εσένα. Θα πρέπει να μπορείς να βασίζεσαι σε αυτόν όταν τον χρειάζεσαι περισσότερο. Θα μπορούσε να είναι απλά για μια μετακόμιση, για να κλάψεις στον ώμο του αν πεθάνει κάποιος δικός σου ή ακόμη και για κάτι πολύ απλό, όπως το να αλλάξεις μια λάμπα.

Αν δε χάνει ευκαιρία να σε βοηθάει, μπορείς να τον εμπιστευτείς. Όμως, αν είναι πάντα απασχολημένος με κάτι άλλο, μάλλον θα πρέπει να αποτελέσει σήμα κινδύνου για εσένα.

crying on his shoulder

3. Είναι μυστικοπαθής με τα τηλεφωνήματα του. Αν ο σύντροφος σου φεύγει πάντα από το δωμάτιο όποτε μιλάει στο τηλέφωνο ή στέλνει μηνύματα, πρέπει να ξέρεις ότι έχει κάτι να κρύψει. Φυσικά μπορεί να είναι απλά ένα προσωπικό ή επαγγελματικό θέμα, αλλά αν έχετε μια καλή σχέση δε θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα το να απαντάει τα τηλεφωνήματα του μπροστά σου. Αν το κάνει αυτό πολύ συχνά και αρνείται να αφήσει το τηλέφωνο του στο χώρο όπου βρίσκεσαι εσύ, τότε να είσαι σίγουρη ότι κάτι κρύβει.

secret phone calls

4. Δουλεύει περίεργες ώρες. Μια φίλη μου είπε μια ιστορία για το πως ο φίλος της, με τον οποίο είχε σχέση 2 χρόνια, έφευγε πάντα βιαστικά για δουλειά μετά το βραδινό. Προφανώς, οι περίεργες ώρες είχαν σχέση με τη διαφορά ώρας στις άλλες χώρες με τις οποίες συνεργαζόταν. Ωστόσο, όσες περισσότερες φορές το έκανε, τόσο περισσότερο αυτή καταλάβαινε ότι την κορόιδευε. Το ποτήρι ξεχείλησε όταν αυτός της έδωσε μια απίστευτη δικαιολογία για το ραντεβού που είχε μια Παρασκευή τα μεσάνυχτα.

Τον αντιμετώπισε απευθείας και ο ίδιος ομολόγησε τον δεσμό του. Στην τελική θα πρέπει να είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις την κατάσταση πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν ο σύντροφος σου θέλει να επικεντρωθεί στην καριέρα του, αλλά θα πρέπει να μπορείς να διακρίνεις πότε σου λέει ψέματα και να τον σταματήσεις.

working odd hours

5. Δε γνωρίζεις τους φίλους του. Ακόμη ένα σημάδι ότι δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς είναι όταν δεν ξέρεις καλά τους φίλους του. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεις κολλητή με αυτούς, αλλά θα πρέπει να ξέρουν τουλάχιστον ποια είσαι.

Αν οι φίλοι του ξεχνάνε ποια είσαι τις λίγες φορές που συναντιέστε, είναι μάλλον μια ένδειξη ότι δεν μιλάει για εσένα συχνά ή ότι δεν είναι κι αυτοί σίγουροι ποια από όλες είσαι εσύ με την οποία βγαίνει. Προφανώς να τους συστήνει καινούρια κορίτσια πολύ συχνά και γι’ αυτό να μπερδεύονται.

6. Αργεί να απαντήσει στα μηνύματα ή στα τηλέφωνα σου. Αν ο σύντροφος σου πραγματικά νοιάζεται για εσένα, δε θα σε αφήσει να περιμένεις. Η επικοινωνία μαζί σου θα πρέπει να είναι χαρά και όχι αγγαρεία. Αν κάνει ώρες να σου απαντήσει, να είσαι σίγουρη ότι δεν είσαι στις προτεραιότητες του.

Φυσικά μπορεί απλά να είναι σε κάποια συνάντηση ή να μην έχει μπαταρία. Ωστόσο, αν αυτό συμβαίνει πολύ συχνά, θα έπρεπε να αρχίσεις να μην τον εμπιστεύεσαι.

empistosini

7. Τον έχουν δει με άλλες. Όταν εσύ ή οι φίλοι σου τον δουν με κάποια άλλη γυναίκα σε τρυφερές καταστάσεις, θα ξέρεις στα σίγουρα ότι δε μπορείς να τον εμπιστευτείς. Όταν τον πιάσεις στα πράσα, οι ένοχοι άντρες συνήθως απαντούν “Δεν είναι αυτό που φαίνεται” ή “Δεν είναι αυτό που νομίζεις”.

Συχνά, όμως, είναι αυτό ακριβώς που φαίνεται και νομίζεις, γι’ αυτό μην εμπιστευτείς αυτά που θα σου πει. Αν όντως ενδιαφέρεται για εσένα, δε θα βγαίνει με άλλες και δε θα φλερτάρει μαζί τους.

being chatty

8. Δεν σου τα λέει όλα. Αν δε σου δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι και αφήνει κάποια πράγματα έξω, δε μπορείς να τον εμπιστευτείς. Να ξέρεις ότι όταν δε σου τα λέει όλα είναι το ίδιο άσχημο με το να σου λέει ψέματα.

Για παράδειγμα, μπορεί να σου πει ότι θα πάει στο σπίτι του φίλου του για μια βραδιά πόκερ μόνο με τους φίλους του και μερικές μέρες αργότερα να μαθαίνεις από κάποιον που βρισκόταν εκεί ότι ήταν ένα πάρτι και δεν ήταν μια ήρεμη βραδιά πόκερ μεταξύ αντρών. Μην πιστέψεις τις δικαιολογίες του τύπου ότι προσπαθεί να σε προστατέψει και ότι δεν ήθελε να σε ανησυχήσει. Αν δεν έχει κάτι να κρύψει, δε θα το κρύψει.

trusting

9. Σπάνια χρησιμοποιεί το όνομα σου. Αν κάποιος έχει σχέση και με άλλες, συχνά θα καταλήξει να δίνει γενικές απαντήσεις στις συζητήσεις σας. Είτε είναι μέσω γραπτού μηνύματος είτε μέσω τηλεφώνου, αν αποφεύγει να χρησιμοποιήσει το όνομα σου και χρησιμοποιεί γενικά παρατσούκλια, όπως “μωρό μου” και “αγάπη μου”, θα έπρεπε να αρχίσεις να τον υποπτεύεσαι.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι όλοι οι άνδρες που χρησιμοποιούν τέτοιες εκφράσεις, σε απατούν. Ωστόσο, θα έπρεπε να είσαι επιφυλακτική αν αποφεύγει να χρησιμοποιήσει το όνομα σου κάθε φορά που είστε μαζί, όπως για παράδειγμα όταν σας συστήνει σε κάποιον φίλο του όταν τον συναντάτε στο δρόμο.

relationship

10. Έχει το συνήθειο να ακυρώνει τις συναντήσεις σας. Αν έχει το συνήθειο να ακυρώνει τα ραντεβού σας την τελευταία στιγμή, θα πρέπει να ξανασκεφτείς την εμπιστοσύνη που του δείχνεις. Σίγουρα είναι φυσιολογικό να τύχει μια δουλειά ή να αργήσει να τελειώσει. Όμως, αν χαλάει τα σχέδια σας με το παραμικρό και χωρίς εξηγήσεις, σίγουρα κρύβει κάτι.

11. Σου έχει δώσει λόγο να αμφιβάλεις για αυτόν. Αν σου έχει ξαναπεί ψέματα, θα το ξανακάνει. Ένας ακόμη τρόπος να καταλάβεις ότι δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης είναι όταν έχει απατήσει και στο παρελθόν τις προηγούμενες σχέσεις του.

cheating

Απλά κάποιους ανθρώπους δε μπορείς να τους εμπιστευτείς και είναι πολύ άσχημο αν αντιληφθείς κάτι τέτοιο για τον σύντροφο σου. Αν ο σύντροφος σου έχει κάποια ή όλα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, κάνε στον εαυτό σου τη χάρη και ξεκίνα να αμφιβάλεις για αυτά που κάνει. Πρέπει να εμπιστευτείς το ένστικτο σου γιατί μόνο αυτό μπορεί να σε βοηθήσει. Μπορεί να μην σημαίνει ότι σε απατάει πάντα. Μπορεί απλά να σημαίνει ότι δεν είναι τόσο ερωτευμένος μαζί σου και ψάχνει τρόπο να το σκάσει!

Αν, λοιπόν, δεις κάποια από τα 11 παραπάνω χαρακτηριστικά στον άνδρα με τον οποίο έχεις σχέση, μπορεί να είναι δύσκολο αλλά θα πρέπει να είσαι δυνατή, να σηκώσεις το κεφάλι ψηλά και να προχωρήσεις στη ζωή σου.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts