sxesh eleghou

6 Μυστικά που ένας νάρκισσος δεν θέλει να μάθεις!

by ediva

Κάποιοι άνθρωποι θαυμάζουν τον εαυτό τους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Για αυτούς τους ανθρώπους είσαι ένα μέσο για να ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι λεγόμενοι νάρκισσοι και μπορείς να τους εντοπίσεις αναγνωρίζοντας ορισμένες ενδείξεις. Ο νάρκισσος διακατέχεται από εγωισμό και ματαιοδοξία , δεν νοιάζεται για τους άλλους και πολλές φορές είναι άπιστος. Με έναν νάρκισσο στην αρχή είναι δύσκολο να καταλάβεις τι πραγματικά συμβαίνει. Προκειμένου να καταφέρει να σε ρίξει θα κρύψει πολλά πράγματα.

Θα πρέπει να έχεις υπόψη ότι μία σχέση με έναν νάρκισσο θα είναι τοξική και η μόνη που θα πληγωθείς είσαι εσύ.”Ο άνθρωπος σου” μπορεί να σου λέει ψέματα από την αρχή και να υποκρίνεται ότι νοιάζεται για εσένα εκμεταλλευόμενος τα συναισθήματα σου. Θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από σένα και μέρα με τη μέρα χρησιμοποιεί τακτικές που σε κάνουν να χάνεις σταδιακά την αυτοπεποίθηση σου ώστε να εξαρτάσαι από αυτόν και να σε ελέγχει πλήρως!

 

Μυστικά που ένας νάρκισσος δεν θέλει να μάθεις!

 

1. Θα δείξει ποιος είναι όταν δεν υποψιάζεσαι

ypopsia narkissismou

Ενώ πολλοί άνθρωποι δεν απολαμβάνουν τους τσακωμούς, οι νάρκισσοι θα αντιδράσουν πολύ ύπουλα αν τους κατηγορήσεις ευθέως! Ένας νάρκισσος σε άμυνα θα προσπαθήσει να σε χειριστεί, ώστε να σε καθησυχάσει και να συνεχίσεις να τον λατρεύεις μέχρι ο ίδιος να βαρεθεί. Αν ήδη έχει βαρεθεί και τον ξεσκεπάσεις, θα απαντήσει υπεροπτικά και θα χρησιμοποιήσει εναντίον σου τις αδυναμίες σου! Ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογήσεις την συμπεριφορά του είναι να μην δείξεις ότι υποψιάζεσαι και απομακρυνθείς γρήγορα από την σχέση.

2. Η αδιαφορία είναι η καλύτερη άμυνα

adiaforia

Ενώ αρχικά τον είχες σε μεγάλη εκτίμηση, τώρα έχεις καταλάβει τις προθέσεις του και αν τον ξεσκεπάσεις μπορεί να σου πει πράγματα που θα βλάψουν την αυτοπεποίθηση σου. Ο καλύτερος τρόπος να τον αντιμετωπίσεις είναι να αδιαφορήσεις. Όσο αδιαφορείς και του απαντάς ουδέτερα θα κάνει προσπάθειες να σε κερδίσει. Άλλωστε δεν πρόκειται να τον αλλάξεις ποτέ ή να του δείξεις ότι κάνει λάθος οπότε θα πρέπει να κρατήσεις την ενέργεια σου για να φτιάξεις μία καλύτερη ζωή για εσένα.

3. Οι νάρκισσοι ξέρουν να υποκρίνονται

narkissos psemmata

Οι νάρκισσοι είναι ειδικοί στο να υποκρίνονται πως έχουν συναισθήματα για να κερδίσουν αυτό που θέλουν. Ένα κλειδί για να καταλάβεις αν κάποιος είναι νάρκισσος είναι ότι παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως θύμα και καλό άνθρωπο. Αυτό τους κάνει αρεστούς στους άλλους γιατί δίνουν μία εικόνα τελειότητας και θέλουν όλοι να τους βλέπουν έτσι. Δες επίσης 7 Σημάδια ότι έχεις σχέση με έναν νάρκισσο!

4. Θέλουν μία σχέση ελέγχου όχι αγάπης

sxesh eleghou

Αν έχεις σχέση με έναν νάρκισσο πρέπει να καταλάβεις ότι δεν θα σου δώσει ποτέ αγάπη γιατί την κρατάει μόνο για τον εαυτό του. Ο άνθρωπος αυτός αγαπά να ελέγχει τους άλλους και τρέφεται μέσα από τη σχέση. Για εκείνον αξίζεις για όσα μπορείς να του προσφέρεις. Αν τον αφήσεις θα προσπαθήσει να σε πείσει να γυρίσεις στη σχέση γιατί δεν του αρέσει να χάνει τον έλεγχο. Αν σου πει ότι του λείπεις σημαίνει ότι του λείπει να σε θεωρεί κτήμα του. Δες επίσης 10 Σημάδια πώς βγαίνεις με έναν ψυχοπαθή!

5. Θεωρούν τους παρτενέρ τους κατώτερους

yperopths narkissos

Οι νάρκισσοι δεν βλέπουν τους παρτενέρ ως ανθρώπους αλλά αντικείμενα. Με τον καιρό θα σε πείσουν ότι είσαι κατώτερη από αυτούς για να νιώσουν οι ίδιοι ανώτεροι. Αν παρατήσεις έναν νάρκισσο και δεν προσπαθήσει να σε φέρει με τα νερά του, πιθανόν έχει βρει το επόμενο θύμα του στο οποίο σε κακολογεί. Πιθανότατα της λέει ότι είσαι “τρελή” και ότι του φέρθηκες άσχημα. Μάλλον ξέρεις τα υπόλοιπα αφού τα ίδια έλεγε και σε εσένα για την πρώην του! Δες επίσης 10 Χαρακτηριστικά του άντρα που σε απατάει!

6. Φοβούνται μην αποκαλυφθεί η αλήθεια

apokalypsh alitheias

Οι άνθρωποι με ναρκισσισμό τρέμουν την ιδέα ότι θα αποκαλυφθεί η απάτη τους. Αν καταγραφεί η λεκτική τους βία ή τα sms με τα οποία ρίχνουν το ηθικό των θυμάτων τους και αποκαλυφθούν μπροστά σε κοινό, δεν θα έχουν επιλογή από το να παραδεχτούν ότι είχαν άδικο. Αυτό συμβαίνει γιατί οι νάρκισσοι δίνουν μεγάλη σημασία στην φήμη τους, όχι επειδή πραγματικά μετανιώνουν. Αν σε παρενοχλεί ένας νάρκισσος είναι καλό να του πεις πώς έχεις ήδη μιλήσει σε κάποιον για την συμπεριφορά του. Παρόλα αυτά, αντί να επιλέξεις να τον εκθέσεις, καλό είναι να απομακρυνθείς όσο περισσότερο μπορείς από εκείνον.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts