θυμωμένο ζευγάρι πράγματα καταστρέφουν σχέσεις

5 Πράγματα που καταστρέφουν τις σχέσεις

by tzinav

Οι σχέσεις είναι εύθραυστες και θέλουν διαρκή φροντίδα και προσπάθεια και από τις δύο μεριές. Φυσικά κάθε σχέση έχει τα πάνω και τα κάτω της και αυτό είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που καταστρέφουν τις σχέσεις και συνήθως ανεπιστρεπτί. Αν λοιπόν θέλεις να προστατέψεις τη δική σου σχέση από την καταστροφή πρέπει να τα μάθεις!

Ζεις τη σχέση των ονείρων σου με το αγόρι σου και θέλεις να διαφυλάξεις αυτό το συναίσθημα για πάντα; Κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι εύκολο. Ωστόσο, θα σε βοηθήσει σε αυτό να μάθεις ποια είναι τα 5 πράγματα που καταστρέφουν τις σχέσεις ώστε να τα αποφύγεις!

5 Συμπεριφορές που σαμποτάρουν τη σχέση σου!

1. Το να θεωρείς το σύντροφό σου δεδομένο

στεναχωρημένη γυναίκα πράγματα καταστρέφουν σχέσεις

Όσα χρόνια κι αν μετρά η σχέση σας είναι πολύ σημαντικό να μη θεωρεί ο ένας τον άλλο δεδομένο. Όταν γίνεται αυτό ξαφνικά η μαγεία χάνεται και πιθανόν κάποιος από τους δύο ή και οι δύο να πάψουν να προσπαθούν για τη σχέση. Σίγουρα η ρουτίνα κάποια στιγμή θα επέλθει. Δε χρειάζεται όμως να είναι μια ανιαρή ρουτίνα που κανένας δεν απολαμβάνει. Φρόντισε λοιπόν να οργανώνεις μικροεκπλήξεις, εκδρομές, κάποιο δώρο ή κάτι άλλο που ξέρεις ότι ο σύντροφός σου θα εκτιμήσει. Έτσι, θα αισθανθεί ότι ακόμα προσπαθείς για εσάς και θα κάνει κι εκείνος το ίδιο.

Δες επίσης: 5 Σημάδια που δηλώνουν ότι πρέπει να χωρίσεις

2. Η συνεξάρτηση

ζευγάρι χέρι αλυσίδες πράγματα καταστρέφουν σχέσεις

Το να κάνετε πράγματα μαζί, να σκέφτεστε ο ένας τα θέλω του άλλου, να κάνετε θυσίες είναι όλα πολύ όμορφα. Ωστόσο, η συνεξάρτηση, δηλαδή η συναισθηματική εξάρτηση από το σύντροφό σου σε βαθμό που να ξεχνάς τη δική σου ταυτότητα είναι κάτι που σίγουρα κάποια στιγμή θα βλάψει τη σχέση. Το μοίρασμα είναι ωραίο αλλά είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε ότι είστε δύο αυτόνομοι άνθρωποι, με τη δική τους προσωπικότητα, ταυτότητα και ανάγκες.

Δες επίσης: 5 Φράσεις που δείχνουν ότι η σχέση σας είναι τοξική

3. Η κτητικότητα

γυναίκα αγκαλιάζει άντρα

Η υπερβολική κτητικότητα είναι μεγάλος εχθρός μιας υγιούς σχέσης. Φυσικά κανένας δε θέλει να χάσει τον άνθρωπο που αγαπάει. Ωστόσο, το να φέρεσαι σαν να σου ανήκει και να είναι κτήμα σου είναι κάτι που αργά ή γρήγορα θα κουράσει και θα πνίξει το σύντροφό σου. Και μάλιστα, το πιθανότερο είναι ότι θα αντιδράσει και ο τρόπος της αντίδρασης εξαρτάται από το βαθμό καταπίεσης.

Δες επίσης: Τι είναι το situationship και πως μπορεί να γίνει σχέση;

4. Το χάσμα στην επικοινωνία

νευριασμένο ζευγάρι

Η επικοινωνία είναι βασικό στοιχείο σε μια λειτουργική σχέση. Καθώς η ερωτική έλξη αρχίζει να ξεθωριάζει η σημασία της ουσιαστικής επικοινωνίας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Σε μια σχέση που το χάσμα στην επικοινωνία είναι μεγάλο είναι πολύ δύσκολο τα πράγματα να πάνε καλά.

Δες επίσης: Ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις πριν παντρευτείς

5. Η έλλειψη σεβασμού

ζευγάρι μαλώνει πράγματα καταστρέφουν σχέσεις

Ο σεβασμός είναι το άλφα και το ωμέγα σε μια σχέση και η έλλειψή του δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, ικανά ακόμα και να τραυματίσουν ψυχικά κάποιο από τα μέλη της. Η έλλειψη σεβασμού μπορεί να εκφραστεί με τη μορφή σωματικής ή ψυχολογικής βίας, απιστίας, υποτιμητικών σχολίων, παραβίασης και με πολλούς άλλους τρόπους. Όταν δε σέβεσαι το σύντροφό σου και αντίστροφα είναι σχεδόν αδύνατο η σχέση να διαρκέσει καιρό. Αν βλέπετε ότι ο ένας βγάζει στον άλλο άσχημα στοιχεία τότε είναι καλύτερα να απομακρυνθείτε όσο είναι καιρός.

Related Posts