ζευγάρι μιλάει σε καναπέ - πρέπει να χωρίσεις

5 Σημάδια που δηλώνουν ότι πρέπει να χωρίσεις

by ediva

Ο χωρισμός, είναι μια δύσκολη απόφαση που πολλές φορές αναγκαζόμαστε να πάρουμε ακόμα και αν είμαστε αρκετά χρόνια σε σχέση. Πώς όμως μπορείς να είσαι σίγουρη ότι πρέπει να χωρίσεις τον σύντροφό σου; Τι παράγοντες πρέπει να υπολογίσεις πριν πάρεις μια τόσο σημαντική απόφαση;

Αρχικά, κάθε ζευγάρι έχει τους δικούς του κώδικες επικοινωνίας, και κάθε άνθρωπος τα δικά του όρια. Τα όρια σου πρέπει να τα γνωρίζει ο σύντροφός σου από την αρχή της σχέσης και να τα σέβεται. Επίσης, για κάθε προβληματισμό που έχεις, είναι καλό να συζητάς με τον σύντροφο σου ή τα κοντινά σου άτομα και να ζυγίσεις όλα τα δεδομένα πριν πάρεις κάποια απόφαση. Επιπλέον, καλό είναι να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό που θα σε βοηθήσει να πάρεις πιο εύκολα την απόφαση σου! Όμως ποια είναι αυτά τα όρια που άμα περάσει ο σύντροφος σου, πρέπει να λήξεις τη σχέση; Δες παρακάτω τα 5 σημάδια που δηλώνουν ότι πρέπει να χωρίσεις!

Πως να καταλάβεις ότι πρέπει να χωρίσεις

1. Δεν έχει χρόνο για σέναζευγάρι στο κρεβάτι, άντρας με κινητό

Ένας βασικός παράγοντας που πρέπει να υπολογίσεις στη σχέση σου, είναι ο χρόνος! Ακόμα και αν μένετε μαζί, πρέπει να περνάτε λίγο χρόνο, σαν ζευγάρι, καθημερινά. Συγκεκριμένα, μπορείτε να βγαίνετε ραντεβού ή έστω να απολαμβάνετε μαζί πράγματα στο σπίτι. Αν ο σύντροφος σου αποφεύγει να κάνει πράγματα μαζί σου, επειδή έχει άλλες υποχρεώσεις ή επειδή δε θέλει, τότε πρέπει να αναθεωρήσεις τη σχέση σου.

Δες επίσης: 8 Πράγματα που συμβαίνουν μετά τον πρώτο χρόνο σχέσης!

2. Δεν έχετε κοινό πλάνο για το μέλλον

ζευγάρι μαλώνει στην κουζίνα -πρέπει να χωρίσεις

Ακόμα, πρέπει να ξεκαθαρίσεις τα θέλω σου για το μέλλον και να σιγουρέψετε ότι θέλετε τα ίδια πράγματα. Αν εσύ θέλεις να σοβαρέψετε τη σχέση, να κάνεις ένα παιδί, ή να αλλάξεις πόλη και αυτός όχι, τότε δεν έχετε κοινό πλάνο για το μέλλον. Για αυτό, συζήτησε με τον σύντροφο σου πως θα ήθελες να είναι η ζωή σας τα επόμενα χρόνια. Αν αυτός έχει άλλα πλάνα και δε σκοπεύει να αλλάξει στάση, τότε πρέπει να χωρίσεις!

Δες επίσης: Σημάδια για να καταλάβεις πότε η σχέση είναι σοβαρή!

3. Δε σε εμπιστεύεται  – Πρέπει  να  χωρίσειςζευγάρι μαλώνει

Η εμπιστοσύνη, είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι της σχέσης και πρέπει να είναι αμοιβαία. Όταν δεν υπάρχει η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια, ξεκινούν τα προβλήματα και οι αμφισβητήσεις. Αν ο σύντροφος σου, έχει δείξει πως δε σε εμπιστεύεται, σε ζηλεύει ή δεν πιστεύει όσα του λες, τότε ίσως δεν είναι ο κατάλληλος.  Αναπτύσσει τοξικές συμπεριφορές, οι οποίες δημιουργούν εντάσεις και τσακωμούς. Σε αυτή την περίπτωση, θα σου πρότεινα να συζητήσεις τη δυσαρέσκεια σου και αν δεν παρατηρήσεις αλλαγή στη συμπεριφορά του, τότε ίσως πρέπει να χωρίσεις.

Δες επίσης: Πώς να δώσεις τέλος σε μία τοξική σχέση

4. Επεμβαίνει στη ζωή σουζευγάρι μαλώνει στον δρόμο - πρέπει να χωρίσεις

Ακόμα ένα σημάδι που πρέπει να παρατηρήσεις είναι το πόσο επεμβατική είναι η σχέση σου στη ζωή σου. Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν πως ο σύντροφός τους, τους ανήκει και θέλουν να ελέγχουν τι φοράνε, που εργάζονται ή αν βγαίνουν. Όλες αυτές είναι συμπεριφορές που δεν πρέπει να υπάρχουν σε ένα ζευγάρι και ο καθένας πρέπει να σέβεται τις επιλογές του άλλου.

Δες επίσης: 5 Αληθινές συμβουλές για την σχέση σου!

5. Δε νιώθεις πια το ίδιο – Πρέπει να χωρίσεις

κοπέλα σκέπτεται

Τέλος, είναι σημαντικό το πως νιώθεις εσύ! Μπορεί ο σύντροφος σου είναι σωστός σε όλα τα παραπάνω, αλλά εσύ να μη νιώθεις το ίδιο ερωτευμένη. Εξάλλου, οι άνθρωποι και τα συναισθήματα αλλάζουν. Ακόμα, ίσως έχει συμβεί κάτι στο παρελθόν ανάμεσα σας που δεν έχεις συγχωρήσει, ή απλά μπήκατε σε μια ρουτίνα που δε σε ευχαριστεί! Σε αυτή την περίπτωση θα σου πρότεινα να συζητήσεις τις σκέψεις σου ή να προσπαθήσεις για να επαναφέρεις τη φλόγα στη σχέση σου. Αν πάλι δεν είσαι διατεθειμένη ή οι αλλαγές δε λειτουργήσουν, τότε πρέπει να χωρίσεις!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts