ζευγάρι συζητάει

Τι είναι το situationship και πως μπορεί να γίνει σχέση;

by ediva

Μήπως βρίσκεσαι στην αρχή της γνωριμίας με έναν άντρα που σου αρέσει, έχετε βρεθεί κάποιες φορές, περνάτε καλά όμως δεν έχετε δηλώσει κάτι για σας; Συγχαρητήρια, βρίσκεσαι σε situationship! Δηλαδή είσαι στην ενδιάμεση φάση μεταξύ των πρώτων ραντεβού και της σχέσης!

Το situationship, είναι η περίοδος που ενώ έχεις αρχίσει να νιώθεις κάποια πράγματα, και θέλεις να προχωρήσει η σχέση σας, δεν έχει γίνει ακόμα η συζήτηση! Έτσι και αλλιώς, οι ανθρώπινες σχέσεις είναι από μόνες τους δύσκολες, και κάθε άνθρωπος έχει δικούς τους κώδικες επικοινωνίας. Ακόμα, η περίοδος που διαρκεί το situationship διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι και μπορεί να επηρεάζει διαφορετικά τον κάθε σύντροφο. Μπορεί ο ένας από τους δύο να θέλει να προχωρήσει σε σχέση, ενώ ο άλλος δεν είναι έτοιμος. Στο παρακάτω άρθρο θα μάθεις για το τι είναι το situationship και πως μπορεί να γίνει σχέση;

Βρίσκομαι σε situationship. Τι να κάνω;

Τι είναι το situationship

άντρας και γυναίκα ζευγάρι situationship

Αρχικά πρέπει να ξέρεις τι είναι ο όρος situationship! Προκύπτει από τις αγγλικές λέξεις situation που σημαίνει κατάσταση και relationship που σημαίνει σχέση! Δηλαδή είναι η προηγούμενη κατάσταση πριν οδηγηθείτε στη σχέση! Όταν μιλάμε για αυτήν την κατάσταση, συνήθως εννοούμε πως δύο άνθρωποι έχουν βγει ραντεβού, έχουν περάσει χρόνο μαζί, έχουν ολοκληρώσει ή έστω φιληθεί. Όλα αυτά όμως έχουν συμβεί χωρίς να έχουν χρησιμοποιήσει τον όρο “δεσμός” ακόμα. Ουσιαστικά σε αυτήν σχέση μπορείτε να κάνετε μεταξύ σας ακριβώς ό,τι θα έκανε ένα ζευγάρι, ενώ μπορείτε να βγαίνετε και με άλλους καθώς δεν υπάρχει αποκλειστικότητα!

Δες επίσης: Ο απόλυτος οδηγός για να ανανεώσεις τη σχέση σου!

Τι σε οδήγησε στο situationship;ζευγάρι άντρα και γυναίκα κοιτιούνται

Γιατί όμως του είναι τόσο δύσκολο να μιλήσει για τα συναισθήματα του και να εκδηλώσει την επιθυμία του για μία σχέση; Αυτή η ερώτηση κρύβει πολλές απαντήσεις. Αρχικά, μπορεί να μη θέλει να αλλάξει τη δυναμική της σχέσης σας. Ίσως, είναι ικανοποιημένος από την ποσότητα του χρόνου που περνάτε μαζί. Μπορεί να μη θέλει να σε βλέπει παραπάνω ή να μην έχει περισσότερο χρόνο για σένα. Ακόμα ίσως δεν είναι σίγουρος για σας ακόμα ή να μη θέλει να κάνει σχέση για δικούς του λόγους. Επίσης, υπάρχει περίπτωση να μην είσαι η μοναδική που βλέπει ή μιλάει. Τέλος, ίσως φοβάται πως άμα εκδηλώσει κάποια παραπάνω συναισθήματα θα σε απομακρύνει από αυτόν και θα σε χάσει.

Δες επίσης: 8 Σημάδια πώς ο άντρας που σου αρέσει είναι πληγωμένος από πρώην του!

Η δική σου πλευράγυναίκα κάθεται στο πάτωμα situationship

Αρχικά πρέπει να αναρωτηθείς εσύ πως νιώθεις για αυτό το άτομο, και αν θα ήθελες να είναι ο σύντροφός σου. Μπορεί να είσαι ικανοποιημένη ότι για μία σύντομη περίοδο της ζωής σου, θα έχεις έναν φίλο, που θα είναι λίγο περισσότερο από φίλος. Επίσης, μπορεί να θέλεις να συνεχίσεις να βλέπεις άλλους ανθρώπους, μέχρι να βρεις αυτόν που θα είσαι σίγουρη ότι θες να είστε μαζί. Αν όμως θέλεις να είναι αποκλειστικά δικός σου, πρέπει να κάνεις τη γνωστή σε όλους άβολη συζήτηση: “τι έχουμε, τι είμαστε;”.

Δες επίσης: Γιατί ένας άντρας αργεί να κάνει κίνηση!

Η συζήτησηζευγάρι συζητάει situationship

Αποφάσισες λοιπόν πως έφτασε η ώρα να μιλήσετε. Πρέπει να είσαι σίγουρη και αποφασισμένη για αυτά που θα του πεις. Ακόμα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για όλες τις απαντήσεις. Ξεκαθάρισε τη θέση σου, πες του πως νιώθεις για εκείνον και ζήτα του να μιλήσει και εκείνος για το τι νιώθει. Τα ενδεχόμενα είναι δύο. Είτε θα νιώθει το ίδιο και θα είστε επιτέλους μαζί είτε όχι και αργά ή γρήγορα θα το λήξετε. Το αποτέλεσμα ένα, θα νιώσεις καλύτερα! Είναι πολύ καλύτερα για σένα να εξωτερικεύσεις τα συναισθήματα σου, παρά να τρελαίνεσαι με τις σκέψεις σου! Σκέψου καλά τι θα του πεις και να είσαι σίγουρη! Καλή επιτυχία!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts