ygihs sxesh

Σημάδια πως η σχέση σου είναι υγιής και σταθερή

by ediva

Σχέσεις. Τόσο όμορφες όσο και δύσκολες, περιπετειώδεις και πάνω από όλα πολύπλοκες. Από την άλλη πλευρά υπάρχει ο σημερινός κόσμος. Ένταση, κοινωνική ζωή, δουλειά, έξοδοι, social media, όλα συνθέτουν μια αγχωτική καθημερινότητα στην οποία οι σχέσεις μπορούν να μπερδευτούν.  Όλα αυτά, πολλές φορές, ενισχύονται από την τοξικότητα και την αστάθεια που είναι έντονα στοιχεία στην σημερινή κοινωνία. Κάπως έτσι δημιουργούνται η αβεβαιότητα και τα θέματα εμπιστοσύνης. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν αληθινές και υγιείς σχέσεις που μένουν ανεπηρέαστες από τον αρνητισμό. Εκεί, όμως, προκύπτει ένα άλλο ζήτημα- το πως θα αναγνωρίσουμε αν μια σχέση είναι όντως υγιής ή αν είναι μια ψεύτικη κατάσταση που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα.

Ευτυχώς για μας, υπάρχουν σημάδια τα οποία, αν αναλύσουμε προσεκτικά μπορούν να μας δείξουν τη διαφορά. Αν θέλεις, λοιπόν, να μάθεις να ξεχωρίζεις τα δύο συνέχισε να διαβάζεις και δες 5 σημάδια πως η σχέση σου είναι υγιής και σταθερή!

Πως να δεις αν βρίσκεσαι σε μια υγιή σχέση που θα κρατήσει!

 

Εσύ και ο σύντροφός σου ξέρετε να εκτιμάτε ο ένας τον άλλο

ygihs sxesh

Σημαντικό κομμάτι σε κάθε σχέση είναι η εκτίμηση και η εκδήλωσή της. Έτσι, είναι ένδειξη εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας όταν και οι δύο πλευρες εκτιμούν ανοιχτά η μια την άλλη. Σημαντικές είναι οι έμπρακτες εκδηλώσεις αυτής της εκτίμησης, όπως με μικρές χειρονομίες ή με λόγια επιβεβαίωσης σε κάθε ευκαιρία. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζετε πως και οι δύο δουλεύετε ώστε η σχέση να είναι παραγωγική και σιγουρεύεστε πως και οι δύο πλευρές το αναγνωρίζουν αυτό.

Δες επίσης: 5 Απαραίτητες συνήθειες για μια υγιή σχέση!

Σκέφτεσαι τον σύντροφό σου συχνά όταν δεν είστε μαζί

apostash

Μην με παρεξηγήσεις, δεν εννοώ να τον σκέφτεσαι με εθιστικό τρόπο που φτάνει στα όρια του τοξικού! Εννοώ να κάνεις γλυκές σκέψεις που εκδηλώνουν πως ανυπομονείς να τον δεις ή πως ελπίζεις να είναι καλά. Όλα αυτά είναι σημάδια πως υπάρχουν ισχυρά συναισθήματα και ασφάλεια.

Δες επίσης: Πώς να δώσεις τέλος σε μία τοξική σχέση

Περνάτε χρόνο χωριστά κανοντάς ξεχωριστές δραστηριότητες/παρέες/χόμπι

filoi

Μια υγιής σχέση περιλαμβάνει την δυνατότητα να περνάτε χρόνο χωριστά, πέρα από τον κοινό σας χρόνο. Κατά βάση αυτό σημαίνει να μπορείτε να είστε σε μια σταθερή και αφοσιωμένη σχέση ενώ παράλληλα διατηρείτε την ατομικότητά σας. Μην ξεχνάς πως το να βρίσκεσαι σε μια σχέση δεν σημαίνει να χάνεις τον εαυτό σου μέσα της, αλλά να μπορείς να είσαι ένα με τον σύντροφό σου ενώ ταυτόχρονα να παραμένεις ο εαυτός σου. Επίσης, αναπτύσσοντας φιλίες και ενδιαφέροντα εκτός της σχέσης σου, σου επιτρέπει να νιώθεις πως έχεις αξία και εκτίμηση πέραν εκείνης, και έτσι αποφεύγεις να έχεις τον σύντροφό σου ως το μόνο σου επίκεντρο.

Δες επίσης: Ο απόλυτος οδηγός για να ανανεώσεις τη σχέση σου!

Αναγνωρίζετε και τιμάτε τις νίκες ο ένας του άλλου

xaroumeno zeugari

Κρίσιμο κομμάτι σε κάθε σχέση είναι η επιτυχία και το αν αυτή την επηρεάζει. Στην πραγματικότητα, η οποιαδήποτε επιτυχία δεν θα έπρεπε να έχει αντίκτυπο στη σχέση σου. Αν έχει, μάλλον αυτό σημαίνει πως η σχέση δεν είναι απόλυτα υγιής. Σε μια παραγωγική σχέση η κάθε πλευρά ξεχωριστά θα πρέπει να αναγνωρίζει και να επιβραβεύει τις “νίκες” της άλλης. Αυτή η συμπεριφορά με την σειρά της εντάσσεται στην τομέα της εκτίμησης, ενώ είναι ένδειξη πως ο σύντροφός σου δεν φοβάται να σε βλέπει να εξελίσσεσαι και να πετυχαίνεις!

Δες επίσης: 5 Χαρακτηριστικά τοξικών ανθρώπων για να τους αναγνωρίζεις

Ξέρετε να διαφωνείτε και να βρίσκετε λύση

toksikh sxesh

Το ήξερες πως όταν δεν υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ ενός ζευγαριού αυτό μάλλον σημαίνει πως η σχέση δεν είναι ειλικρινής; Όπως και να χει, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, επομένως είναι πολύ φυσικό να μην συμφωνούμε με όλους σε όλα. Σε μια υγιή σχέση, λοιπόν, η εκδήλωση κάποιας διαφωνίας, σε λογικό επίπεδο, υποδηλώνει άνεση και δυνατότητα επικοινωνίας. Αυτό, όμως, από μόνο του δεν αρκεί. Πρέπει το ζευγάρι να ξέρει πως να λύνει όποια διαφωνία υπάρχει και να νοιάζεται αρκετά ώστε να ακουεί, να σέβεται και να υπολογίζει τα συναισθήματα ο ένας του άλλου. Θυμήσου πως δεν είναι ο ένας εναντίον του άλλου, αλλά και οι δύο σας ενάντια του προβλήματος!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts