Χαρακτηριστικά τοξικών ανθρώπων

5 Χαρακτηριστικά τοξικών ανθρώπων για να τους αναγνωρίζεις

by ediva

Οι τοξικοί άνθρωποι υπάρχουν παντού. Πιο συγκεκριμένα, είναι μια κατηγορία ανθρώπων που σου ρουφάει την ενέργεια, σε κάνουν να νιώθεις ανεπαρκής και να αμφισβητείς τόσο τις ικανότητες σου όσο και τα συναισθήματα σου. Μπορεί να συναντήσεις τοξικούς ανθρώπους στο εργασιακό σου περιβάλλον, στους φίλους σου, στις ερωτικές σου σχέσεις, ακόμη και στην ίδια σου την οικογένεια. Το ερώτημα είναι, τα τοξικά σημάδια που εκπέμπουν είναι ορατά σε εσένα; Παρακάτω θα δεις 5 χαρακτηριστικά τοξικών ανθρώπων, για να σκεφτείς άμα έχεις κάποιον τέτοιο άνθρωπο και εσύ στον περίγυρο σου.

5 Συμπεριφορές ενός τοξικού ανθρώπου!

 

1.Τα δικά σου συναισθήματα δεν είναι αρκετά

Τοξικότητα δεν είναι έγκυρα τα συναισθήματα σου

Οι χειριστικοί άνθρωποι, πάντα έχουν κάτι παραπάνω από εσένα. Είσαι χάλια σήμερα; Ναι, αλλά εκείνος είναι χειρότερα. Γενικότερα, τα δικά σου συναισθήματα δεν έχουν τόση σημασία. Σε κάνουν να πιστεύεις ότι δεν πρέπει να νιώθεις όπως νιώθεις. Ότι υπερβάλλεις. Τα δικά σου συναισθήματα, φαντάζουν παράλογα εκείνη τη στιγμή.

Δείτε επίσης: Πως είναι να ζεις σε μια τοξική σχέση!

2.Συγνώμη;

Τοξικότητα απουσία συγνώμης

Αυτή τη μαγική λέξη, δε θα την ακούσεις ποτέ από το στόμα τους. Το δίκιο είναι πάντα με το μέρος τους  και η συγνώμη δεν ανήκει στο λεξιλόγιο τους. Αντίθετα, μάλιστα η παραδοχή του λάθους τους φαντάζει μακρινό όνειρο. Μάλιστα, προσπαθούν να σε φέρουν στο σημείο να ζητήσεις εσύ συγνώμη. Η τεχνική είναι να αποσπούν την προσοχή σου από το θέμα που συζητάτε και στο οποίο είναι λάθος. “Ναι, έγινε αυτό τώρα, όμως θυμάσαι τι είχες κάνει εσύ τότε;”

Δες επίσης: 12+1 Σημάδια ότι η φίλη σου “ρουφάει” την ενέργεια σου!

3.Άλλος μπροστά, άλλος από πίσω

Υποκρισία χαρακτηριστικά τοξικών ανθρώπων

Ένα ακόμη από τα χαρακτηριστικά των τοξικών ανθρώπων είναι ότι μπορεί να γνωρίζεις μόνο εσύ το αληθινό τους πρόσωπο Οι υπόλοιπου άνθρωποι που τους γνωρίζουν, μπορεί να απορούν με τα παράπονα που κάνεις. “Μα αφού είναι το καλύτερο παιδί”. Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι αυτοί, βγάζουν το χειρότερο εαυτό τους μπροστά σε εσένα, και μπροστά στους υπόλοιπους είναι καλοί.

Δείτε επίσης: Πως να αντιμετωπίσεις έναν νάρκισσο!

4.Έντονη κριτική

Κριτική χαρακτηριστικά τοξικών ανθρώπων

Η έντονη κριτική είναι ένα ακόμη βασικό χαρακτηριστικό τοξικής συμπεριφοράς. Πάντα κάτι θα κάνεις λάθος. Πάντα κάτι δε θα είναι αρκετό, θα μπορούσες να το είχες κάνει καλύτερα από ότι το έκανες. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, χτίζουν την αμφισβήτηση για τον ίδιο σου τον εαυτό και σε κάνουν να αμφιβάλεις τόσο για τα συναισθήματα σου όσο και για τις ικανότητες σου.

Δείτε επίσης: 7 Τοξικοί άνθρωποι που δεν πρέπει να έχεις στη ζωή σου!

5.Κανένας σεβασμός στα όρια σου

Τοξικοί άνθρωποι απουσία ορίων

Τα όρια τους είναι σημαντικά. Τα δικά σου όρια πάλι, δεν είναι. Ο δικός τους ελεύθερος χρόνος, οι δικές τους δραστηριότητες είναι πάρα πολύ σημαντικές. Οι δικές σου δεν είναι.Αδιαμφισβήτητα, οι τοξικοί άνθρωποι δε δείχνουν κανένα σεβασμό στα δικά σου όρια και ενδιαφέροντα.

Σίγουρα, όσο διάβαζες αυτό το άρθρο σου ήρθαν κάποιοι άνθρωποι που έχουν περάσει από τη ζωή σου στο μυαλό σου. Η συμβουλή που έχουμε να σου δώσουμε, είναι αν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στο περιβάλλον σου, να τους απομακρύνεις. Μια τέτοια απόφαση είναι δύσκολη, ειδικότερα άμα είναι στον στενό οικογενειακό σου κύκλο. Έστω όμως, κράτα τις αποστάσεις σου!

Related Posts