jorge bucay - xorxe mpoukai

Τα 7 καλύτερα βιβλία του Χόρχε Μπουκάι!

by ediva

Ο Χόρχε Μπουκάι είναι από τους αγαπημένους μου συγγραφείς και αυτό γιατί ο λόγος του είναι μεστός, απλός και κατανοητός. Είναι ψυχοθεραπευτής Gestalt, ενώ έχει ειδικευτεί στη θεραπεία νοητικών ασθενειών. Τα βιβλία του αγγίζουν διάφορα θέματα όπως την σχέση με τον εαυτό μας, με τους γύρω μας, με τους γονείς μας.

Είναι ένας πολύ χαρισματικός άνθρωπος που καταφέρνει μέσα από τη συγγραφή να αγγίζει θέματα ψυχολογίας που απασχολούν όλους μας. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα να σου μεταφέρω αυτή μου την αδυναμία προς τον Μπουκάι, παρουσιάζοντας σου τα πέντε αγαπημένα μου βιβλία του Χόρχε Μπουκάι!

Τα πιο αγαπημένα μου βιβλία από τον Χόρχε Μπουκάι!

 

Να σου πω μια ιστορία

να σου πω μια ιστορία

Το πιο γνωστό βιβλίο του Μπουκάι είναι το “Να σου πω μια ιστορία“. Ένα βιβλίο με πολλές ιστοριούλες, οι οποίες είναι μικρές παραβολές στην καθημερινότητα και στην πραγματική ζωή. Ο ψυχοθεραπευτής Μπουκάι τις χρησιμοποιεί έτσι ώστε να μπορέσει να βοηθήσει τον θεραπευόμενο του Ντεμιάν να ξεπεράσει τις ανασφάλειες του. Καβγάδες, μίσος, αντιπάθειες, αγάπη και κατανόηση είναι μόνο μερικά από τα συναισθήματα που υπάρχουν μέσα σε αυτό το βιβλίο. (Αγόρασε το)

Δες επίσης: 5 Βιβλία που θα σας φέρουν σε επαφή με την ψυχολογία!

20 Βήματα Μπροστά

20 βήματα μπροστά

Το συγκλονιστικό καινούριο βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι που πραγματικά θα σε οδηγήσει 20 Βήματα Μπροστά. 20 Βήματα, 20 κεφάλαια που θα σε προσανατολίσουν και θα σε βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσεις τον τρόπο σκέψης και το τρόπο με τον οποίο παίρνεις αποφάσεις. Θα σου μάθει να μην φοβάσαι να παίρνεις ρίσκα, να έχεις υπομονή και να μετράς τις καταστάσεις στη ζωή σου. (Αγόρασε το)

Ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας

ο αλυσοδεμένος ελέφαντας, ediva.gr

Προσωπικά είναι το αγαπημένο μου βιβλίο του και δεν το αλλάζω με τίποτα. Η ιστορία του Αλυσοδεμένου Ελέφαντα είναι από τις πιο δημοφιλείς ιστορίες του Μπουκάι, στο οποίο μας εξηγεί πως αν το θελήσουμε μπορούμε να σπάσουμε τις αλυσίδες που μας κρατάνε και να τα αλλάξουμε όλα. Συγκινητικό, απελευθερωτικό και κατάλληλο για μικρά και μεγάλα παιδιά! Είναι μια μικρή ιστοριούλα 20 σελίδων που αξίζει να της δώσεις λίγο από τον χρόνο σου. (Αγόρασε το)

Δες επίσης: 6 Βιβλία που πρέπει να διαβάσεις στη ζωή σου!

Ο δρόμος της αυτοεξάρτησης

ο δρόμος της αυτοεξάρτησης

Μέσα από τον Δρόμο της Αυτοεξάρτησης, ο ψυχοθεραπευτής Μπουκάι αποκαλύπτει όλες του τις σκέψεις και αντιλήψεις με τις οποίες πορεύεται στην ζωή του. Όπως αναφέρει δεν είμαστε όλοι τυχεροί να έχουμε υποστηρικτικούς γονείς και για αυτό το λόγο θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να βοηθηθούμε. Ο Μπουκάι ελπίζει ότι μέσα από αυτό του το βιβλίο θα βοηθηθείς. Και πίστεψε με θα το καταφέρει! (Αγόρασε το)

Θέλω… το μικρό βιβλίο της αγάπης

Θέλω, το μικρό βιβλίο της αγάπης

Το “Θέλω” είναι ένα βιβλίο γεμάτα θέλω του ψυχοθεραπευτή. Ανά καιρός δημοσίευε διάφορα μικρά κειμενάκια για τα θέλω της καθημερινής ζωής και περί ψυχολογίας. Αυτά τελικά κατέληξαν να γίνονται ένα μικρό βιβλίο με ένα προσωπικό χαιρετισμό από τον Μπουκάι. “Σας καλωσορίζω, πάντα με αγάπη και ευγνωμοσύνη. Χόρχε Μπουκάι”. (Αγόρασε το)

Δες επίσης: 5 Βιβλία για αυτογνωσία και ψυχοθεραπεία στο σπίτι!

Γονείς & Παιδιά

γονείς και παιδιά

Ο Μπουκάι πιστεύει πως ίσως να είναι το καλύτερο του βιβλίο μιας και το θεωρεί ως εργαλειοθήκη για αυτή τη δύσκολη σχέση μεταξύ γονέων και παιδιών. Το “Γονείς & Παιδιά” είναι ένα βιβλίο που πρωταγωνιστές είναι ο Μπουκάι και ο Ντεμιάν -από το “Να σου πω μια ιστορία”. Συζητούν σε βάθος αυτήν την κρίσιμη και καθοριστική πρώτη σχέση, δίνοντας ο καθένας την δική του οπτική γωνία. Ανακάλυψε και εσύ τους διάφορους “τύπους γονέων” διαβάζοντας αυτό το βιβλίο (Αγόρασε το)

Μια ιστορία λυπητερή, όχι και τόσο λυπητερή

μια ιστορία λυπητερή, όχι και τόσο λυπητερή

Μια ιστορία λυπητερή, όχι και τόσο λυπητερή. Ένας τίτλος λίγο ιδιαίτερος και μυστήριος και παράξενος που σε προκαλεί να το πιάσεις στα χέρια σου να το διαβάσεις. Και πολύ καλά θα κάνεις, αν με ρωτάς. Τι συμβαίνει όταν μαμά και κόρη μετακομίζουν στο σπίτι της γιαγιάς για να την φροντίσουν; Πως διαχειρίζεσαι έναν άνθρωπο τόσο δύστροπο και παράξενο; Τι πραγματικά έχει συμβεί για να φέρεται έτσι η γιαγιά; Μια καταπληκτική ιστορία που φανερώνει πως επιλέγει ο καθένας να αντιμετωπίζει την απώλεια και τον πόνο! (Αγόρασε το)

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts