vivlia psixologias

5 Βιβλία για αυτογνωσία και ψυχοθεραπεία στο σπίτι!

by ediva

Τα βιβλία είναι η τροφή της ψυχής. Καλές και ωραίες οι έτοιμες εικόνες και τα βίντεο, αλλά τα βιβλία έχουν μια μοναδική ικανότητα να σε ταξιδεύουν και να σε κάνουν να αναρωτιέσαι. Προσωπικά πριν από λίγα χρόνια αποφάσισα να διαβάζω τουλάχιστον ένα βιβλίο το μήνα. Για να “ανοίγει” το μυαλό μου, να βλέπω νέους κόσμους και σε πολλές περιπτώσεις να ξεκλειδώνω κομμάτια του ίδιου μου του εαυτού.

Τον τελευταίο χρόνο αποφάσισα να επικεντρωθώ σε βιβλία αυτογνωσίας, ψυχοθεραπείας και βελτίωσης. Γιατί, κακά τα ψέματα, μέσα στο τόσο καθημερινό άγχος και την πίεση, όλοι κάπου χάνουμε τον εαυτό μας. Δεν ακούμε τις ανάγκες μας πάντα και καταλήγουμε να μην γνωρίζουμε την αντανάκλαση μας στον καθρέφτη. Για αυτό σήμερα έχω να σου προτείνω 5 φανταστικά βιβλία για αυτογνωσία και ψυχοθεραπεία στο σπίτι.

Είναι σημαντικό να βρίσκεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου, πόσο μάλλον μέσα από ένα βιβλίο που θα σε καθοδηγήσει προς την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Μιας και δεν έχουμε όλοι τον χρόνο ή την οικονομική δυνατότητα να μιλήσουμε σε κάποιον ειδικό, αυτά τα βιβλία πιστεύω πως θα είναι βάλσαμο για την ψυχή σου. Δες επίσης τα 6 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις στη ζωή σου!

Βιβλία για αυτογνωσία και ψυχοθεραπεία από το σπίτι!

 

Ο δήμιος του έρωτα- IRVIN YALOM

o dimios tou erwta, irvin yalom

Ο Irvin Yalom είναι ένας πολύ προικισμένος ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής. Μέσα σε μόλις 10 ιστορίες- συμβάντα ψυχοθεραπείας καταφέρνει να σου περάσει τόσα πολλά μαθήματα. Κάθε κεφάλαιο είναι και μια διαφορετική ιστορία, μια διαφορετική συναναστροφή με τους ανθρώπους, μια διαφορετική περιγραφή συναισθημάτων. Συναισθημάτων και καταστάσεων που έχουμε νιώσει και έχουμε βρεθεί όλοι σε κάποια φάση της ζωής μας. Σου δίνεται η ευκαιρία να επεξεργαστείς όλα αυτά τα συναισθήματα σαν τρίτος και να τα σκεφτείς πιο ξεκάθαρα και πιο αντικειμενικά. (Βρες το εδώ).

Δες επίσης: 6 Βιβλία που θα σου προσφέρουν ισορροπία στη ζωή σου!

Να σου πω μια ιστορία- JORGE BUCAY

na sou pw mia istoria, jorge bucay

Όπως ο Yalom, έτσι και ο Bucay εκπροσωπούν την σχολή της Gestalt στην ψυχοθεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι πρωταγωνιστής είναι ο ασθενής και μέσα από τις συνεδρίες ανακαλύπτει όλο και περισσότερα για τον ίδιο. Στο να σου πω μια ιστορία πρωταγωνιστής είναι ο Ντεμιάν και ο “Χοντρός”- ο Bucay. Σε κάθε συνεδρία προσπαθεί ο “Χοντρός” μέσα από ιστορίες να βοηθήσει τον Ντεμιάν με τις ανασφάλειες και τα “δε μπορώ” του. Σιγά, σιγά οι ιστορίες γίνονται παραβολές για τον Ντεμιάν και μπορεί να τις κατανοεί και να τις εφαρμόζει στη ζωή του. Οι εντάσεις και οι καυγάδες σε ψυχαναλυτή και θεραπευόμενο είναι συχνές και σε κάνουν να νιώθεις ότι ζεις όλη την κατάσταση μαζί τους. (Βρες το εδώ).

Μια σελίδα την ημέρα- Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ

mia selida tin imera, robert natzemi

Ένα απίστευτο βιβλίο για αυτοβοήθεια και αυτογνωσία. Σίγουρα από την στιγμή που θα ξεκινήσεις να το διαβάζεις, μέχρι να το τελειώσεις δε θα είσαι ο ίδιος άνθρωπος. Μια σελίδα την ημέρα πραγματικά θα κάνει τη διαφορά και όπως λέει και ο υπότιτλος, θα είναι ένας μαγευτικός χρόνος αυτοεξέλιξης. Το βιβλίο αποτελείται από 365 σελίδες, πραγματικά μια για κάθε μέρα. Δώσε την ευκαιρία σε αυτό το βιβλίο έστω αυτή τη μια σελίδα τη μέρα και θα δεις πως θα ανακαλύψεις τόσα πολλά πράγματα για τον εαυτό σου! (Βρες το εδώ).

Δες επίσης: 10 Καλύτερα βιβλία για να διαβάσεις στις διακοπές σου!

Ας μιλήσουμε για σένα- GEORGE PRATT, PETER LAMBROU

as milisoume gia sena, george pratt, peter lambrou

Ας μιλήσουμε για σένα λοιπόν και να ανακαλύψουμε πως τα ψυχολογικά τραύματα του παρελθόντος- όσο μικρά και ασήμαντα- επηρεάζουν την ζωή σου σήμερα. Ένα βιβλίο γεμάτο μικρές ιστορίες και μαρτυρίες καθημερινών ανθρώπων που σίγουρα θα σε βοηθήσουν να έρθεις αντιμέτωπη με τις ανασφάλειες σου και να τις ξεπεράσεις. Έφτασε η στιγμή να μιλήσουμε για σένα και να “ξεφορτώσεις” όλες τις σκέψεις που σε κατακλύζουν μέσα στην μέρα-δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις. (Βρες το εδώ).

Δες επίσης: Τα 5 καλύτερα μυθιστορήματα για δώρο!

Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγστον- RICHARD BACH

o glaros ionathan, richard bach

Όταν οι κανόνες και τα πρέπει σε καταπιέζουν, ο γλάρος Ιωνάθαν είναι εδώ για να σου δείξει πως το γεγονός ότι σε βάλανε σε ένα καλούπι δεν σημαίνει πως πρέπει απαραίτητα να χωρέσεις σε αυτό. Όλα είναι δυνατά και μπορείς να δημιουργήσεις μόνος σου το καλούπι σου για να μπεις. Δες πιο μακριά από ότι σου έχουν πει ότι υπάρχει, τόλμησε να ανοίξεις τα φτερά σου και να πετάξεις μαζί με τον Ιωνάθαν. Θα δεις τον κόσμο με άλλη ματιά. Καινούρια, δροσερή και διαφορετική. (Βρες το εδώ).

Related Posts