omorfos adras

Για ποιο λόγο νιώθεις έλξη για κάποιον!

by ediva

Η έλξη που νιώθεις για κάποιον έχει να κάνει με την εξέλιξη του φύλου μας. Αν και η εμφάνιση ίσως είναι το πρώτο πράγμα που όλοι οι άνθρωποι κοιτάμε, η ανθρώπινη χημεία και έλξη είναι κάτι πιο πολύπλοκο. Το γεγονός ότι μας αρέσει κάποιος συμβαίνει με την πρώτη ματιά και ξαφνικά. Αργότερα ανακαλύπτουμε αν μας ταιριάζει ή όχι.

Πολλές γυναίκες έλκονται κάθε φορά από άντρες με παρόμοια εμφάνιση ή ακόμα και παρόμοιο επάγγελμα κι έτσι δημιουργούν ένα μοτίβο στην προσωπική τους ζωή. Αυτό συμβαίνει είτε οι σχέσεις καταλήγουν καλές είτε όχι. Η έλξη άλλωστε δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα μιας σχέσης.

Γιατί θέλεις κάποιον πάρα πολύ!

 

Ο πιο όμορφος επιβιώνει

omorfos adras

Υπάρχουν κυρίαρχα πρότυπα ομορφιάς και έλξης στον κόσμο. Αυτά τα πρότυπα έχουν να κάνουν με την εξωτερική εμφάνιση οπότε δεν είναι ιδιαίτερα φιλοσοφημένα. Πολλές σχέσεις που ξεκινούν μόνο από την έλξη προς την εξωτερική εμφάνιση κάποιου καταλήγουν με απογοήτευση.

Με βάση την εξελικτική ψυχολογία οι γυναίκες ελκόμαστε από άντρες που δείχνουν να έχουν καλή υγεία, δυνατό σώμα και βαθιά φωνή. Όμως, άλλα χαρακτηριστικά που δημιουργούν έλξη είναι η δημιουργικότητα και η ευφυΐα. Αυτά τα δύο χαρίσματα υποσυνείδητα για μια γυναίκα σημαίνουν ότι αυτός ο άντρας μπορεί να βοηθήσουν την ίδια και το παιδί τους και επιπλέον μπορεί το παιδί τους να τα κληρονομήσει.

Η αλήθεια είναι πώς όταν μόνο η εξωτερική εμφάνιση είναι η αιτία που κάποιος μας αρέσει προβάλλουμε πάνω του όλα όσα θα θέλαμε να έχει ο ιδανικός μας σύντροφος. Φυσικά ο άνθρωπος αυτός όσο όμορφος κι αν είναι μπορεί να μην ανταποκρίνεται στα θέλω μας. Έτσι  ίσως έχουμε στηρίξει μία ολόκληρη σχέση σε λάθος κριτήρια και λάθος βάση.

Η ρομαντική και πνευματική χημεία

romantismos xhmeia

Συχνά λέμε ότι με έναν άνθρωπο έχουμε χημεία και συνήθως, αν μπορούμε να το εξηγήσουμε, λέμε ότι ταιριάζουμε. Η αληθινή απάντηση βρίσκεται στο νευρολογικό μας σύστημα και τις ορμόνες μας. Η ντοπαμίνη, σεροτονίνη, τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα παίζουν καθοριστικό ρόλο για την χημεία που έχουμε με κάποιον. Κι ενώ όλοι έχουμε όλα τα παραπάνω σε κάποιους κυριαρχούν συγκεκριμένες ορμόνες.

Σύμφωνα με μελέτες άτομα με υψηλή ντοπαμίνη, που αναζητούν την δημιουργικότητα και την περιπέτεια, έλκονται από άτομα που έχουν επίσης υψηλή ντοπαμίνη. Άτομα με υψηλή σεροτονίνη, που είναι παραδοσιακά και ακολουθούν τους κανόνες, έλκονται από άτομα σαν τους ίδιους. Αντιθέτως, άντρες με υψηλή τεστοστερόνη νιώθουν έλξη για γυναίκες με υψηλά οιστρογόνα. Ενώ οι άντρες αυτοί έχουν αναλυτική σκέψη και δεν αλλάζουν εύκολα άποψη, οι γυναίκες είναι προστατευτικές με φαντασία. Τα ετερώνυμα έλκονται σε αυτή την περίπτωση. Δες επίσης τι θέλει μια γυναίκα κι ένας άντρας σε μια σχέση!

Η εκπληκτική γνωριμία

proth gnorimia

Για πολλές από μας, η ρομαντική έλξη είναι περισσότερο πολύπλοκη. Όταν γνωρίζουμε κάποιον για πρώτη φορά βλέπουμε μόνο την εμφάνιση του. Αυτή είναι και η μοναδική πληροφορία που έχουμε γι αυτόν. Κάποιος όμως είναι πολύ περισσότερα από το πως δείχνει. Μπορεί να είναι καλλιτέχνης, επιστήμονας, ισχυρό μυαλό και προσωπικότητα κτλ.

Ένας άντρας λοιπόν μπορεί να μας έλξει μέσα από τη συζήτηση και την ουσιαστική γνωριμία μαζί του. Μέσα από την γνωριμία αναπτύσσονται συναισθήματα και βλέπει ο ένας και ο άλλος πόσο και αν ταιριάζουν. Αυτό δεν ισχύει μόνο για άτομα που γνωρίσαμε μόλις αλλά και για γνωριμίες που έχουν γίνει ήδη αλλά δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των ατόμων. Δες επίσης 20 ερωτήσεις για να ξεκινήσεις μια συζήτηση στο πρώτο ραντεβού!

Ο άντρας που αρέσει σε όλες

perizhthtos ergenhs

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ένας άντρας γίνεται πιο ελκυστικός όταν ανακαλύπτουμε πως τον θέλουν πολλές γυναίκες. Οι άντρες που έχουν μεγάλη ζήτηση, όπως και οι γυναίκες, συνήθως αναπτύσσουν αυτοπεποίθηση και αυτό τους κάνει ακόμα πιο ελκυστικούς.

Κάποιος που είναι άνετος και έχει χιούμορ έχει παρόμοια επίδραση στις γυναίκες. Το ίδιο συμβαίνει με τους καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν μεγάλη απήχηση στο γυναικείο κοινό. Βέβαια όλη αυτή η απήχηση σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις μπορεί να περιοριστεί με τον καιρό. Μακροπρόθεσμα γυναίκες και άντρες ψάχνουν για σταθερότητα και δημιουργούν σχέσεις με ανθρώπους που ταιριάζουν σαν προσωπικότητες. Δες επίσης πως να σε προσέξει ένας άντρας!

Related Posts