couple watching movie and kissing

Τι θέλει μια γυναίκα κι ένας άντρας σε μια σχέση!

by ediva

Πολλές φορές όταν αρχίζουμε μια νέα σχέση ξέρουμε μόνο το τι θέλουμε εμείς από τον σύντροφό μας και όχι τι χρειάζεται εκείνος. Ή ακόμη χειρότερα μπορεί να μην έχουμε ξεκαθαρίσει μέσα μας και το τι θέλουμε εμείς οι ίδιες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συχνούς καυγάδες, αμφιβολίες, πληγωμένες καρδιές ή ακόμη και χωρισμό.

Συχνά, ακόμη και μετά από χρόνια σχέσης, αγνοούμε πως είμαστε κι οι δυο άνθρωποι. Με τα θέλω μας, με τα όνειρά μας, τις φοβίες μας και τις ανάγκες μας.

Τι ανάγκες έχει ο καθένας, όμως; Αν αναρωτιέσαι όπως αναρωτιόμουν κι εγώ, διάβασε την συνέχεια του άρθρου και εύχομαι να επιστρέψεις πιο σίγουρη και με μεγαλύτερη κατανόηση στον άνθρωπό σου.

 

Όσα χρειάζεται εκείνος και όσα χρειάζεσαι εσύ από μια όμορφη σχέση!

 

Εσύ αγάπη, εκείνος σεβασμό

forgiving-couple

Ξέρω πόσο σημαντικό είναι να ακούσεις απ’ τα χείλη του το ”σ’ αγαπώ”. Επιζητάς τα κοπλιμέντα του, τα τρυφερά του σχόλια και τα δείγματα της αγάπης του. Πράγμα που σου δημιουργεί ανασφάλειες όταν δεν συμβαίνει.

Ο σύντροφος σου εξίσου χρειάζεται τον σεβασμό. Θέλει να ξέρει πόσο σημαντικός είναι στα μάτια σου,να ακούει το μπράβο για τις ακαδημαϊκές του επιτυχίες και την καριέρα του, ενώ δεν θέλει να κατακρίνεις τις επιλογές του. Μην παραλείπεις να του λες ”ευχαριστώ” ή ”μπράβο”. Αλλιώς νιώθει κι εκείνος ανασφαλής.

 

Εσύ εκτίμηση, εκείνος επιβεβαίωση

couple

Οι γυναίκες θέλουμε να ξέρουμε ότι μας εκτιμούν. Θέλουμε ο σύντροφός μας να μας δείχνει πόσο σημαντικές είμαστε και γιατί. Χρειαζόμαστε να νιώσουμε ότι μετράμε για τον άλλον, και ότι δεν είμαστε απλώς δεδομένες.

Εκείνος χρειάζεται επιβεβαίωση. Μπορεί να σου φαίνεται ότι μονάχα εσύ έχεις ανάγκη από κοπλιμέντα, αλλά στην πραγματικότητα, ακόμη κι αν δεν το δείχνει όσο εσύ, τα έχει ανάγκη κι ο σύντροφός σου. Πες του τι σου αρέσει πάνω του, πόσο γλυκιά βρίσκεις μια πράξη που έκανε, δείξε του ότι βλέπεις τα θετικά του χαρακτηριστικά και τα αναγνωρίζεις.

 

Εσύ χρόνο, εκείνος χώρο

couple attracted

Μια γυναίκα είναι πιθανότερο να θέλει να περνάει πολλές ώρες με τη σχέση της. Κάποιες φορές για σένα είναι ευκολότερο να αφήσεις την παρέα σου και τις υποχρεώσεις σου για να είσαι περισσότερο μαζί του. Όσο πιο τακτικά βρίσκεστε νιώθεις ότι δένεστε περισσότερο, αναπτύσσετε συναισθήματα και γνωρίζεστε καλύτερα.

Ένας άντρας, όμως, είναι πιθανότερο να χρειάζεται περισσότερο χώρο για τους φίλους του, τα χόμπυ του και γενικότερα για να αναπνεύσει. Χρειάζεται οι δυο σας να βρείτε την ισορροπία. Για να μη νιώθεις ούτε συ ότι δεν είναι δίπλα σου, αλλά και για να μην νιώθει εκείνος ότι η πολλή οικειότητα τον πνίγει.

Να έχεις στο μυαλό σου πως η έλλειψη χώρου είναι ένας απ’τους βασικότερους λόγους που ένας άντρας δυσανασχετεί σε μια σχέση, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να αδυνατεί να την συνεχίσει.

 

Εσύ τρυφερότητα, εκείνος σεξοuαλική επικοινωνία

couple-doing-love

Για σένα η ιδανική σεξοuαλική επαφή χαρακτηρίζεται από τρυφερότητα, χάδια και σημάδια συναισθηματισμού. Αν δεν υπάρξουν αυτά, θα νιώσεις ότι υπάρχει έλλειψη αγάπης.

Για έναν άντρα, το να αποφύγεις την επαφή μαζί του, είναι εξίσου απογοητευτικό. Συχνά θα σε πλησιάσει με σκοπό να δει ότι τον θέλεις ακόμη, ότι βρίσκεσαι εκεί για εκείνον. Με την επαφή συνηθίζει να σου λέει όσα εσύ περιμένεις να ακούσεις με λέξεις.

 

Δες επίσης τα 7 Σημάδια που δείχνουν ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου!

 

Εσύ να σε ακούει, εκείνος να τον αγγίζεις

couple watching movie and kissing

Χρειάζεσαι έναν σύντροφο που θα νοιάζεται για τα προβλήματα σου. Θες να ξέρεις ότι υπάρχει επικοινωνία και ότι μπορείς να μοιραστείς τα πάντα μαζί του, γιατί είναι δίπλα σου και έχει τα αυτιά του ανοιχτά. Φοβάσαι να νιώσεις ότι σε αγνοεί και ότι δεν καταλαβαίνει πότε είσαι στεναχωρημένη. Επίσης, φοβάσαι ότι όταν εκφράσεις τις ανησυχίες σου δεν θα σπεύσει να σου δείξει ότι τώρα πια έχεις έναν συνεπιβάτη στη ζωή σου.

Ο φίλος σου θέλει μικρά, απλά αγγίγματα για να σε νιώσει κοντά του. Φίλησε τον στο λαιμό ή αγκάλιασέ τον όταν δεν το περιμένει. Θα το εκλάβει σαν ένα αυθόρμητο μήνυμα αγάπης. Κάποιες φορές δυνατότερο κι από ένα ”σ’αγαπώ”.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts