fight with husband

9 Πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις μετά από καυγά!

by ediva

Οι καυγάδες δεν τελειώνουν πάντα με αγκαλιές και φιλιά. Ένας καυγάς μεταξύ του ζευγαριού σημαίνει ότι διαφωνούν για κάτι.

Μπορεί να περιλαμβάνει φωνές, ή ακόμη και καθόλου λέξεις, απλά μια παθητική προσπάθεια να δείξεις τα συναισθήματα σου στον άλλο. Αυτό που έχει σημασία, όμως, είναι το πως μπορείς να ξεπεράσεις τον καυγά, πως να τον τελειώσεις και να συνεχίσεις. Δες παρακάτω μερικά tips για το τι δεν πρέπει να κάνεις μετά τον καυγά.

 

Δες επίσης: Πως να ηρεμήσεις τον άντρα σου σ’ έναν καυγά!

 

Τι να αποφύγεις μετά από καυγά

 

1. Να πεις στον κόσμο για τον καυγά. Είναι φυσικό να θέλεις επιβεβαίωση των συναισθημάτων σου από τους συγγενείς και τους φίλους σου, και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να αναρτήσεις τον καυγά σας στο ίντερνετ ή να τηλεφωνήσεις στη μαμά σου για να της πεις τι έγινε.

Αυτό, όμως, είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Μόλις φανερώσεις το τι έχει γίνει, δε μπορείς να το πάρεις πίσω. Το πιο πιθανό είναι να τα ξαναβρείς με τον σύντροφο σου και τα πράγματα να ξαναγίνουν όπως ήταν πριν, όμως η γνώμη των άλλων για τον σύντροφο σου μπορεί να έχει αλλάξει λόγω των όσων είχες πει όταν μαλώσατε. Το πιο πιθανό είναι να μετανιώσεις που μίλησες σε άλλους για τον καυγά σας. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να κρατάς αυτά τα πράγματα για τον εαυτό σου μέχρι να τελειώσει ο καυγάς.

working things out

2. Να αφήσεις να περάσει αρκετός χρόνος πριν επιλύσεις το πρόβλημα. Όσο περισσότερο κάνει να επιλυθεί ένας καυγάς, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τον ξεπεράσεις. Αν αφήσεις τα συναισθήματα σου να φουντώσουν, τότε θα υπάρχει περισσότερος θυμός. Κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται λίγα λεπτά να ηρεμήσουν, να πάνε μια βόλτα ή να σκεφτούν το τι έχει συμβεί. Μόλις, όμως, ηρεμήσεις, γύρισε πίσω και λύσε το πρόβλημα. Μπορεί να έρθετε πάλι σε διαφωνία, αλλά όσο πιο γρήγορα βρείτε τη λύση, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσετε.

fight with husband

3. Να κρατήσεις το θυμό σου. Είναι εύκολο να κρατήσεις το θυμό σου. Είναι ακόμη πιο δύσκολο να συγχωρέσεις, να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είναι όλοι τέλειοι και να αποδεχτείς τα λάθη τους και να τους αγαπήσεις για αυτό που είναι.

Όταν μαλώνω με τον σύζυγο μου και μου φύγει ο θυμός, βρίσκω τον εαυτό μου να σκέφτεται τα θετικά στοιχεία του συζύγου μου, τα πράγματα που με έκαναν να τον αγαπήσω. Αυτό με βοηθάει να ηρεμήσω ακόμη περισσότερο και να προχωρήσω. Την επόμενη φορά που θα καυγαδίσεις με τον σύντροφο σου, προσπάθησε να κάνεις το ίδιο αντί να σκέφτεσαι συνέχεια τα πράγματα που σε κάνουν να θυμώνεις.

unresolved fight

4. Να αφήσεις το ίδιο πρόβλημα να συνεχίσει να σε αναστατώνει. Αν καταλάβεις ότι μαλώνετε συνέχεια για τον ίδιο λόγο, τότε δεν έχετε επιλύσει το πρόβλημα και θα συνεχίσετε να μαλώνετε για αυτό. Βρείτε μια στιγμή που είστε και οι δύο ήρεμοι και προσπαθήστε να συζητήσετε. Μπορείτε ίσως να βρείτε κι έναν μεσάζοντα για να σας βοηθήσει να εκφράσετε τα συναισθήματα σας. Μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα σας, δε θα μπορέσετε να προχωρήσετε στη σχέση σας.

fight

5. Να μην δεχτείς τη συγγνώμη του. Ακόμη κι αν είσαι ακόμη θυμωμένη, αν κάποιος σου ζητήσει συγγνώμη, να τη δεχτείς. Αν δεν το κάνεις, το μόνο που θα πετύχεις είναι να χειροτερέψεις την κατάσταση. Αν χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο να ηρεμήσεις, πες το στον σύντροφο σου αλλά προσπάθησε να αποδεχτείς τη συγγνώμη του.

6. Να συμπεριφέρεσαι σαν να μην έχει γίνει τίποτα. Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να προσποιηθείς ότι δεν έχει συμβεί τίποτα. Αν υπάρχει κάτι που σε αναστατώνει, πες το στον σύντροφο σου για να μπορέσετε να το λύσετε. Αν δε το κάνεις, μπορεί κάποια μέρα να βρεθείς να μαλώνεις μαζί του για κάτι ασήμαντο εξαιτίας όλων αυτών που έχεις συσσωρευμένα μέσα σου. Πρέπει βέβαια να γνωρίζεις πότε πρέπει να συζητήσεις κάτι και πότε πρέπει απλά να το προσπεράσεις.

finding a solution

7. Να είσαι πεισματάρης. Μερικές φορές το πείσμα μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τον θυμό. Αν αισθάνεσαι ότι έχεις δίκιο και δεν θέλεις να δεις και την άποψη του άλλου, κάνε ένα βήμα πίσω και προσπάθησε να δεις αν σε ενδιαφέρει να έχεις δίκιο ή να επιλύσεις το πρόβλημα.

8. Να αναφέρεις τη λέξη “διαζύγιο”. Αν κάποιος έχει σε κάποιο μέρος του μυαλού του το διαζύγιο, είναι σαν να λέει ότι δε θέλει να βρει λύσει στο πρόβλημα και θα προτιμούσε να αποχωρήσει. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που ένας γάμος έχει προβλήματα, τις περισσότερες φορές, όμως, τα προβλήματα μπορεί να λυθούν. Μην αναφέρεις ποτέ αυτή τη λέξη στη συζήτηση σας. Μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα του καυγά σας.

getting away from a fight

9. Να μην τον φιλήσεις για να τα ξαναβρείτε. Είναι σημαντικό να φτάσετε σε ένα σημείο όπου θα αισθάνεστε και οι δύο καλύτερα. Εκμεταλλευτείτε αυτό το χρόνο για να τα ξαναβρείτε. Πείτε πόσο αγαπάτε ο ένας τον άλλο, και ζητήστε συγγνώμη για να μπορέσετε να προχωρήσετε. Αν κάποιος από εσάς είναι ακόμη αναστατωμένος, εκμεταλλευτείτε το χρόνο για να φτάσετε στο σημείο όπου θα είναι κι αυτός καλά. Μην φύγεις – θα πρέπει να έχετε και οι δύο ως προτεραιότητα σας ο καυγάς να τελειώσει πριν κάνετε κάτι άλλο.

making up

Ο καυγάς δεν είναι ποτέ διασκεδαστικός ή εύκολος, αλλά αν αποφύγεις αυτά τα 9 λάθη, τότε οι καυγάδες σας θα τελειώνουν πιο εύκολα. Να θυμάσαι να συνεχίσεις να αγαπάς αυτόν με τον οποίο μαλώνεις και να συνειδητοποιήσεις ότι μπορείτε να ξεπεράσετε τις διαφωνίες σας.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts