agapimena-zeygaria

13 Τρόποι να διατηρήσεις την αγάπη σας ζωντανή!

by ediva

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι οι μακροχρόνιες σχέσεις κάποια στιγμή γίνονται βαρετές. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν αυτό το μύθο και περιμένουν να συμβεί το ίδιο και σε αυτούς. Όταν βλέπουν ότι κάποιες φορές δεν υπάρχει έλξη, επιθυμία ή εpωτικός ενθουσιασμός μεταξύ τους, υποθέτουν ότι η αγάπη τους έχει σβήσει και ότι το μέλλον δεν είναι πολλά υποσχόμενο.

Μπορεί να μην είναι εύκολο να αποφύγεις κάποιες άβολες καταστάσεις, ωστόσο, μπορείς να ενδυναμώσεις την ουσία μιας σχέσης με τρόπο που να μειώνει την επίδραση τους και να ελαττώνει την συχνότητα τους σε σημαντικό βαθμό.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μυστικό. Απλά για να έχει η αγάπη σας τον ίδιο ενθουσιασμό και πάθος, γέμισε τη ζωή σου με περισσότερη χαρά και διασκέδαση. Μπορεί να πιστεύεις ότι δεν έχεις χρόνο. Η αλήθεια είναι ότι πάντα υπάρχει χρόνος. Εξαρτάται, όμως, από τις προτεραιότητες σου. Πολλοί από εμάς θεωρούμε τη σχέση μας δεδομένη και γι’ αυτό το λόγο δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα σε άλλες δραστηριότητες και υποχρεώσεις.

Πιστεύουμε ότι από την στιγμή που είμαστε πιστοί, η σχέση μας είναι γερή και δεν χρειάζεται να αφιερώσουμε τον ίδιο χρόνο και την προσοχή που αφιερώναμε τις πρώτες μέρες. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις, όμως, είναι να θεωρήσεις τον σύντροφο σου δεδομένο. Αν συνεχίζεις να τον παραμελείς, τότε θα οδηγήσεις την σχέση σας στην καταστροφή.

Αν αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου για να εκτιμήσεις το στοιχείο της οικειότητας στην σχέση σου, τότε η σχέση σου μπορεί να επανέλθει στα πρώτα στάδια της γνωριμίας σας. Δοκίμασε κάποιους από τους παρακάτω 13 τρόπους και πρόσθεσε και κάποια δικά σου στοιχεία για να φτάσεις εκεί ακριβώς που επιθυμείς.

Πως να κρατήσεις την αγάπη σας ζωντανή

 

1. Αναγνωρίστε ποιος από τους δύο μπορεί να βελτιώσει την οικειότητα. Στις περισσότερες σχέσεις, ο ένας από τους δύο συντρόφους δίνει μεγαλύτερη αξία στον ρομαντισμό – και δεν είναι πάντα η γυναίκα. Καθώς αυτό το άτομο μπορεί πιο εύκολα να παρατηρήσει πότε ο ρομαντισμός αρχίζει να μειώνεται, έχει και περισσότερη δύναμη να τον βελτιώσει. Εννοείται πως το άτομο αυτό δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για να προσέχει τέτοιες καταστάσεις, αλλά λόγω της επίγνωσης του, έχει περισσότερες ικανότητες να επηρεάσει τη σχέση σας σε βάθος.

intimacy

2. Συνεχίστε να βγαίνετε ραντεβού. Τα ραντεβού δεν είναι μόνο για τα νέα ζευγάρια. Αντιθέτως, μπορεί να αποτελέσει τη μαγεία ακόμα και για ζευγάρια που είναι αρκετό καιρό μαζί. Αν αφήσεις το σπίτι σου και αλλάξεις παραστάσεις, μπορεί να σε βοηθήσει να αναζωογονήσεις τα πράγματα μεταξύ σας. Αλλά κι ένα ραντεβού μέσα στο ίδιο σας το σπίτι μπορεί και πάλι να είναι διασκεδαστικό. Κάνε τα ραντεβού ένα συχνό χαρακτηριστικό της σχέσης σου. Δεν χρειάζεται να περιοριστούν σε λίγες μόνο ώρες κάποιο απόγευμα, αλλά μπορούν να διαρκέσουν και μια ολόκληρη ημέρα, ή ακόμη κι ένα σαββατοκύριακο.

dating after marriage

3. Πηγαίνετε ένα δεύτερο (ή τρίτο) ταξίδι του μέλιτος. Τα ταξίδια του μέλιτος (χωρίς τα παιδιά, φυσικά) δεν είναι μόνο για τους νιόπαντρους. Να κάνεις ένα κάθε χρόνο δεν είναι υπερβολή. Πολλοί άνθρωποι το έχουν καθιερώσει κάθε χρόνο.

honeymoon

4. Αποσυνδεθείτε. Δημιούργησε μια περιοχή μέσα στο σπίτι όπου δεν θα υπάρχει τεχνολογία. Σιγουρέψου ότι δε θα διακόψει τίποτα την στενή σας σχέση και απόλαυσε το.

unplug

5. Κάντε μαζί ένα ζεστό μπάνιο. Αν θέλετε να περάσετε περισσότερες ώρες μαζί, δε χρειάζεται να ξοδευτείτε. Απλά μπείτε μαζί στο μπάνιο (κάτω από το φως των κεριών, φυσικά) και θα βελτιώσετε τον ρομαντισμό μεταξύ σας.

hot bath

6. Φροντίστε ο ένας τον άλλο. Μπορείτε να φροντίσετε ο ένας τον άλλο εναλλάξ. Για παράδειγμα, μπορείτε να λούσετε ο ένας τον άλλο ή να ξυρίσεις εσύ το πρόσωπο του κι αυτός τα πόδια σου.

7. Ταΐστε ο ένας τον άλλο.  Συμφωνείστε από πριν ότι θα ταΐσετε ο ένας τον άλλο στο γεύμα σας. Σίγουρα έχεις δει κάποια ζευγάρια στο εστιατόριο να ταΐζουν ο ένας τον άλλο μπροστά στα έκπληκτα μάτια των άλλων παρευρισκομένων. Καθήστε ο ένας απέναντι από τον άλλο στην γωνία του τραπεζιού για να είστε όσο πιο κοντά γίνεται. (Όταν ταΐζετε ο ένας τον άλλο, μειώνεται και η ταχύτητα με την οποία τρώτε κι έτσι μπορείτε να χάσετε και κιλά!)

feeding each other

8. Κοιταχτείτε στα μάτια. Αφιερώστε λίγο χρόνο να κοιταχτείτε στα μάτια χωρίς να μιλάτε. Αν και στην αρχή μπορεί να σας φανεί περίεργο, μετά από μερικά λεπτά θα το συνηθίσετε και μπορεί να αρχίσετε να νιώθετε και άλλα πιο ευχάριστα συναισθήματα.

look at each other

9. Χορέψτε. Μετά το φαγητό μπορείτε να ακούσετε μουσική και να χορέψετε. Αν θέλεις, μπορείς να χορέψεις με τον σύντροφο σου μέσα στο καθιστικό ή στην κρεβατοκάμαρα. (Ένα ακόμη πλεονέκτημα του να χορεύεις στην άνεση του σπιτιού σου είναι ότι μπορείς να βγάλεις τα ρούχα σου. Όταν χορεύετε γυμνοί, θα καταλάβετε στα σίγουρα ότι δεν είστε συγκάτοικοι ή συνάδελφοι!!)

dancing at home

10. Κάντε μασάζ. Το μασάζ είναι ένας ακόμη ωραίος τρόπος να διατηρήσετε ζωντανό τον ρομαντισμό σας. Δε χρειάζεσαι ούτε τραπέζι για μασάζ ούτε αιθέρια έλαια – και δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας για να έρθετε πιο κοντά.

massage

11. Διαβάστε ποίηση μαζί. Όταν διαβάζεις ποιήματα στον άλλο, δημιουργείται μια γλυκύτητα μεταξύ σας.

12. Κρύψε εpωτικά μηνύματα για να τα βρει ο σύντροφος σου. Τα εpωτικά μηνύματα μέσα σε βιβλία, κάτω από τα πιάτα και τα μαξιλάρια, αλλά ακόμη και στο συρτάρι με τα εσώρουχα, σίγουρα θα σας κάνουν να χαμογελάσετε.

love notes

13. Μιλήστε με τη γλώσσα του έpωτα. Τέλος, μεγάλη σημασία παίζει ο τρόπος με τον οποίο μιλάτε εpωτικά ο ένας στον άλλο. Πρέπει τα λόγια σας να είναι ειλικρινή, γεμάτα συναίσθημα και να βγαίνουν από την καρδιά σας.

Αυτές οι εσωτερικές εναλλαγές είναι το “κύριο πιάτο” στις σχέσεις, το εpωτικό κομμάτι είναι το επιδόρπιο. Αφιερώστε χρόνο για να έρθετε πιο κοντά, δοκιμάστε να κάνετε κάτι διαφορετικό για να νιώσετε ενθουσιασμό και όχι άγχος. Η εpωτική πλευρά σε μια σχέση αναπτύσσεται όταν απολαμβάνουμε την τέχνη του να κάνουμε ευτυχισμένο ο ένας τον άλλο. Επιπλέον, αυτό το συναίσθημα μας παρέχει όλες εκείνες τις ορμόνες που βελτιώνουν την υγεία μας καθώς αισθανόμαστε ευτυχία και ευεξία.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts