ευτυχισμένο ζευγάρι

5 Απαραίτητες συνήθειες για μια υγιή σχέση!

by ediva

Σε μια υγιή σχέση  οφείλεις τόσο εσύ όσο και ο σύντροφος σου να κάνετε συνεχείς προσπάθειες για να είστε καλά. Μια χαρούμενη σχέση μπορεί να σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη, μπορεί να σε γεμίσει αυτοπεποίηθηση και σιγουριά αλλά και να σου μειώσει το άγχος στη ζωή σου. Παράλληλα όμως καλό είναι να είσαι ανεξάρτητη, συναισθηματικά καλλιεργημένη και έτοιμη για οτιδήποτε προκύψει στη ζωή σου με το σύντροφο σου.

Κάθε σχέση περνάει τις καλές του φάσεις, τις ουδέτερες και τις κακές. Πάντα όμως υπάρχει τρόπος να καλυτερέψουν τα πράγματα αρκεί να θυμάστε τον αρχικό λόγο που είστε μαζί. Εδώ θα βρεις 5 απαραίτητες συνήθειες για να διατηρήσεις μια όμορφη σχέση με έναν άντρα!

5 Πράγματα που θα βελτιώσουν τη σχέση σου με τον αγαπημένο σου!

 

1. Φροντίστε να συζητάτε για την πορεία της σχέσης σας!

χαρούμενο ζευγάρι

Είναι σημαντικό να κάνετε που και που μια ανασκόπηση της σχέσης σας, μια συζήτηση για το τι έχει πάει στραβά τον τελευταίο καιρό αλλά και σε τι έχετε προοδέψει ως ζευγάρι. Μια ήρεμη ανάλυση της σχέση σας θα σας κάνει να αποκτήσετε αυτογνωσία και θα ξέρετε που πρέπει να εστιάσετε για να καλυτερεύσει η σχέση σας.

Ανακαλύπτοντας τις σκέψεις του αγαπημένου σου αλλά και εκείνος τις δικές σου, θα γίνετε πιο δυνατοί και δεμένοι. Διατηρώντας μια τέτοια καλή επικοινωνία θα νιώθεις και εσύ αλλά και αυτός πιο ασφαλής στη σχέση σας και θα είστε πιο σίγουροι και αποφασισμένοι για το κοινό σας μέλλον!

Δες επίσης: 5 Αληθινές συμβουλές για την σχέση σου!

2. Εξελιχθείτε ως ζευγάρι αλλά και ως ξεχωριστά άτομα!

ευτυχισμένο ζευγάρι

Η εξέλιξη σε μια υγιή σχέση σας αφορά τόσο ως ζευγάρι αλλά και ως ξεχωριστά άτομα. Είναι πολύ όμορφο το να μπορείτε να εξελιχθείτε μαζί και να βλέπετε θετικά όσες αλλαγές συμβαίνουν στη σχέση σας. Τι πιο λογικό και υγιές από το να αλλάζετε; Αποδεχτείτε αυτές τις αλλαγές μεγαλώνοντας αλλά κρατήστε σταθερά κάποια βασικά στοιχεία της σχέσης σας όπως την αγάπη!

Δες επίσης: 20 Ερωτήσεις για να κάνεις έναν άντρα να σε σκέφτεται!

3. Διαχειριστείτε σωστά τους τσακωμούς σας για μια υγιή σχέση!

ζευγάρι συζητάει

Το πως διαφωνείτε αλλά και πως διαχειρίζεστε τους τσακωμούς σας ως σχέση είναι άξια προσοχής. Είναι φυσιολογικό να έχετε διαμάχες αλλά το πως αντιδράτε μέσα σε αυτές είναι το σημαντικότερο κομμάτι. Χρήσιμο είναι το να συζητάτε αφού ξεπεραστεί η μεγάλη ένταση σε έναν τσακωμό. Έτσι δε θα ειπωθούν λόγια που μετά μπορεί να μετανιωθούν, το θέμα θα λυθεί πιο ήρεμα και θα υπερτερεί η λογική στη συζήτηση έναντι του συναισθήματος.

Βοηθητικό είναι επίσης το να θυμάσαι να μη στοχοποιείς τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου αλλά τη πράξη που έκανε και σε ενόχλησε. Αυτό θα βοηθήσει στο να μην πάρει άλλες διαστάσεις η συζήτηση και να καταλήξετε να μαλώνετε για άλλους λόγους. Πρέπει επίσης να θυμάσαι ότι οι δυσκολίες μπορεί να χρειαστούν καιρό για να ξεπεραστούν!

Δες επίσης: Πως να ανανεώσεις τη σχέση σου!

4. Μη προσπαθείτε να αλλάξετε ο ένας τον άλλον!

ζευγάρι αγκαλιά

Δε μπορεί να μας αρέσουν τα πάντα σε ένα άτομο και αυτό είναι εντάξει. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί και πρέπει να κάνει μερικές μικρές αλλαγές για να μπορεί να συμβιώνει με έναν σύντροφο, όσο αυτές οι αλλαγές δεν είναι κόντρα ρόλος στη προσωπικότητα του. Δε χρειάζεται να πιέζεσαι για να ευχαριστήσεις τον σύντροφο σου ούτε να υποκρίνεσαι ότι είσαι άλλος άνθρωπος. Το ίδιο ισχύει και για τον άντρα που έχεις απέναντι σου!

Δες επίσης: 7 Πράγματα που κάνουν οι συναισθηματικά ώριμες γυναίκες σε μια σχέση!

5. Δώστε σημασία στο να κάνετε πράγματα ξεχωριστά!

χαρούμενη παρέα

Δες επίσης: 10 Σημάδια πως ο σύντροφος σου σε απατά!

Όταν βρίσκεσαι σε μια σοβαρή σχέση μπορεί να νομίζεις ότι πρέπει να είσαι ένα με τον σύντροφο σου. Αυτό όμως δεν ισχύει, μπορεί μάλιστα να καταστρέψει τη σχέση σας. Το να είστε πάντα και παντού μαζί ως ζευγάρι μπορεί να καταλήξει πιεστικό και τοξικό για τη σχέση σας. Μπορεί να είστε ζευγάρι ή ακόμα και παντρεμένοι αλλά ο καθένας δικαιούται τον προσωπικό του χρόνο και χώρο. Αυτό μάλιστα θα σας αναζωγοωνεί και θα φέρνει παραπάνω ενδιαφέρον στη σχέση σας!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts