τσουρέκι με ζαχαρούχο

Η πιο τέλεια συνταγή για τσουρέκι με ζαχαρούχο!

by ediva

Σίγουρα θα έχεις συναντήσει κατά καιρούς πάμπολλες συνταγές για τσουρέκια, όλες διαφορετικές μεταξύ τους. Εδώ σου έχω μια αγαπημένη μου συνταγή για τσουρέκι με ζαχαρούχο, για πεντανόστιμο και αφράτο αποτέλεσμα που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα αγοραστά.

Με απλά υλικά και ακολουθώντας τις οδηγίες μου θα έχεις τσουρέκια για όλο το χρόνο, μοσχομυριστά και μαλακά. Δες παρακάτω τι θα χρειαστείς και κάνε τη συνταγή είτε μόνη σου είτε παρέα με παιδιά.

Συνταγή για πεντανόστιμο και αφράτο τσουρέκι με ζαχαρούχο!

τσουρέκι με ζαχαρούχο

Υλικά:

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 2.5 κουτιά από το ζαχαρούχο ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουτιά από το ζαχαρούχο σπορέλαιο
  • 3 κουτ. γλ.μαχλέπι
  • 1.5-2 κουτ. γλ. κακουλέ
  • 1 κουτ. γλ. μαστίχα Χίου
  • 1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
  • 200 γραμμ. νωπή μαγιά ή 1 φακελάκια ξερή
  • 1 φακελ. μπέικιν
  • 2.5 – 3 κιλά περίπου αλεύρι σκληρό ή αλλιώς ειδικό για τσουρέκια
  • προαιρετικά σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ για επικάλυψη

Πως το κάνεις:

ζαχαρουχο σε κατσαρολα

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν. Χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω τα αυγά χτυπημένα, τις βανίλιες και το λάδι. Σε μια λεκάνη λιώνω τη μαγιά με το ζεστό νερό και προσθέτω το μείγμα της κατσαρόλας.

Μπορείς να δεις ακόμα Η πιο νόστιμη & αφράτη βασιλόπιτα τσουρέκι!

μαλακη ζυμη τσουρεκια

Προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και πλάθω μια μαλακή ζύμη. Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι για μια πολύ μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει πολύ και δεν θέλω να την κάνω σφιχτή, ρίχνοντας παραπάνω αλεύρι, λαδώνω τα χέρια μου όταν την ζυμώνω.

αφηνω ζυμη να φουσκωσει

Αφήνω τη ζύμη μου να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες.

Μπορείς να δεις επίσης Συνταγή: Πως να φτιάξεις γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα!

τσουρεκακια φουσκωνουν

Έπειτα πλάθω σε πλεξούδες ή ατομικά τσουρεκάκια και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα.

αλειφω με αυγο

Αλείφω με αυγό (για να μην μαυρίζουν άλειψε με το ασπράδι όχι με τον κρόκο) και αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν λίγο.

Μπορείς να δεις ακόμα3 Τέλειες συνταγές με το τσουρέκι που περίσσεψε!

φουσκωμενα τσουρεκια

Μπορείς ανάμεσα τους να βάλεις λίγη λαδόκολλα σαν τοίχος για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

τσουρεκια

Ψήνω στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν από μέσα.

Μπορείς να δεις εδώ 5 Εύκολα χειμωνιάτικα γλυκά!

Αυτή η μοναδική συνταγή για τσουρέκι με ζαχαρούχο είναι εύκολη και θα σου χαρίσει τέλεια αφράτα τσουρέκια για εσένα, όλη την οικογένεια και τους φίλους σου.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts