Συνταγή: Πως να φτιάξω γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα!

Συνταγή: Πως να φτιάξεις γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα!

Γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα…τι άλλο να ζητήσει κανείς; Μπορεί να αργεί λίγο το Πάσχα,αλλά για μένα το τσουρέκι είναι,πάντα στη μόδα. Ειδικά η σοκολάτα πηγαίνει με τα πάντα και τα αποθεώνει.

 

 

 

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά εδώ!

 

Λαχταριστό τσουρέκι με σοκολάτα

tsoureki-sokolata

 

Υλικά για 3 μέτρια τσουρέκια με σοκολάτα:

tsoureki

  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια κοσκινισμένο
  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 380 γραμμάρια γάλα
  • 340 γραμμάρια ζάχαρη
  • 75 γραμμάρια νωπή μαγιά (θα τη βρείς στους φούρνους της γειτονιάς σου)
  • ξύσμα από τρια πορτοκάλια
  • 1 δόση (1 μικρό φακελάκι) μαχλέπι
  • 1 σφηνάκι λικερ μαστίχα ή μισό κουτ. γλυκού τριμμένη μαστίχα

Υλικά για τη γέμιση σοκολάτας:

  • 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα κουβερτούρα

Υλικά για την επικάλυψη:

  • 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό
  • 100 γραμμάρια τριμμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση της ζύμης

Λιώσε τη νωπή μαγιά σε χλιαρό νερό,ανακατεύοντας με τα χέρια σου. Χτύπησε τη ζάχαρη και τα αυγά στο μιξερ ,μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά. Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία.

Σε μια λεκάνη βάλε το αλεύρι,τη μαστίχα,το μαχλέπι και το ξύσμα απο τα πορτοκάλια.Πρόσθεσε το βούτυρο,το μείγμα των αυγών με τη ζάχαρη,το γάλα και τη μαγιά και  ζύμωσε καλά τη ζύμη.

tsoureki-sokolatasaleuri

 

Όταν η ζύμη μαλακώσει αρκετά και  έχει μια απαλή υφή,σκέπασε τη με διάφανη μεμβράνη και άσε τη να ξεκουραστεί για περίπου 2 ώρες, σε ζεστό περιβάλλον,μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Όταν φουσκώσει,χώρισε τη σε τρία ίσα μέρη και άνοιξε το καθένα σε εναν αλευρωμένο πάγκο. Το πάχος του πρέπει να είναι περίπου 2 εκ.

tsoureki-sokolata-ediva

 

Πάρε τη σοκολάτα και άπλωσε τη πάνω σε κάθε φύλο ζύμης. Έχεις 2 επιλογές. Ή θα τρίψεις τη σοκολάτα και θα τη πασπαλίσεις στη ζύμη για να λιώσει στον φούρνο,ή θα τη λιώσεις στο μπεν μαρί,πρώτα και μετά θα την αλείψεις πάνω στη ζύμη.

tsoureki-sokolata-edivagr

Αφού βάλεις και τη σοκολάτα,ρόλαρε στριφογυριστά τη κάθε ζύμη και τοποθέτησε τη κάθε μια σε βουτυρωμένα ταψάκια ή με αντικολλητικό χαρτί.

Άφησε τα τσουρεκάκια να ξεκουραστούν για μισή ώρα ακόμα σε θερμοκρασία δωματίου. Άλειψε το κάθε τσουρέκι με αυγό και αμύγδαλο και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

tsoureki-sokolatas

Καλή επιτυχία!

tagged in Γλυκά

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Leave a reply

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites