ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις πριν παντρευτείς

Ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις πριν παντρευτείς

by ediva

Σκέφτεσαι να παντρευτείς ή βρίσκεσαι σε μια σοβαρή σχέση; Είναι σημαντικό πριν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να είσαι σίγουρη για κάποια πράγματα. Θα πρέπει να κάνεις μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σου για να δεις εσύ πώς αισθάνεσαι, αλλά και αν βρίσκεστε στην ίδια σελίδα. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις πριν παντρευτείς.

Τι πρέπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου πριν κάνεις το μεγάλο βήμα!

Είναι ο σωστός για μένα;

ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις πριν παντρευτείς

Όσο κλισέ και να ακούγεται, πρέπει να αναρωτηθείς – είναι ο σωστός άντρας για μένα; Και όχι, δεν περιμένεις κάποιον πρίγκιπα. Αλλά πρέπει να αναζητήσεις σημάδια που υποδηλώνουν ότι ταιριάζετε, υπάρχει επικοινωνία και σεβασμός. Σκέψου πόσο σε υποστηρίζει στις επιλογές σου. Αναρωτήσου πόση εμπιστοσύνη σου δείχνει. Σε βοηθάει να αναπτυχθείς σαν άνθρωπος;

Περνάμε καλά και χωριστά;

φιλες κοριτσια παρεα γελιο

Μια όχι τόσο συνηθισμένη ερώτηση για να κάνεις στον εαυτό σου πριν παντρευτείς, αλλά εξίσου σημαντική. Πολλές φορές, οι σχέσεις μπορούν να καταλήξουν τοξικές εάν εξαρτάται ο ένας αποκλειστικά από τον άλλον. Επίσης, κάποιοι σύντροφοι ζηλεύουν σε υπερβολικό βαθμό και αυτό προκαλεί προσκρούσεις. Αυτό που πρέπει να αναρωτηθείς είναι αν μπορείς να περάσεις και μόνη σου καλά, χωρίς αυτόν. Μπορεί εκείνος αντίστοιχα να περάσει χρόνο με τους φίλους του χωρίς να υπάρξει ζήλια από μέρους σου;

Δες επίσης: Τι είναι το situationship και πως μπορεί να γίνει σχέση;

Έχουμε τις ίδιες ανάγκες;

ζευγαρι αγκαλια παραλια

Είναι πολύ σημαντικό να αναρωτηθείς τι χρειάζεσαι από μια σχέση. Για παράδειγμα, εάν θέλεις να κάνεις οικογένεια, είναι πρόθυμος να σε ακολουθήσει σε αυτό το όνειρό σου;  Εάν δεν θέλεις να κάνεις παιδιά, το σέβεται; Έχετε κοινούς στόχους για το μέλλον; Ή ονειρεύεστε ξεχωριστά; Σκέψου αν αναζητάτε και οι δύο την ίδια συναισθηματική υποστήριξη και κατανόηση. Εντόπισε τις ανάγκες σας και συζητήστε τες.

Ποια είμαι εγώ;

κορίτσι παραλία

Μια από τις βασικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις πριν παντρευτείς – Ποια είμαι εγω; Το να γνωρίζεις τον ρόλο σου μέσα στην σχέση σου είναι πρωταρχικό για μια υγιή και ισορροπημένη αγάπη. Μπορείς να παραμείνεις ο εαυτός σου, αλλά να είσαι και υποστηρικτική σύντροφος; Σκέψου αν οι αξίες και τα όνειρα σας συμβαδίζουν και αν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και χτίζετε έναν ισχυρό δεσμό μαζί.

Δες επίσης: Σημάδια πως η σχέση σου είναι υγιής και σταθερή

Είμαι χαρούμενη σε αυτήν τη σχέση;

ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις πριν παντρευτείς

Η πιο χρήσιμη από τις ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις πριν παντρευτείς και την κρατήσαμε για το τέλος. Είσαι χαρούμενη στην σχέση αυτή; Έχεις αναρωτηθεί αν όταν βρίσκεσαι μαζί του νιώθεις καλά και ότι δεν πιέζεσαι; Σε κάνει να γελάς και να περνάς καλά; Ή σου προκαλεί άγχος; Πρέπει να βάλεις σε προτεραιότητα τα συναισθήματά σου, χωρίς όμως να παραμελήσεις τον σύντροφό σου.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts