diadikasia omorfias

10 Σημάδια ότι έχεις δίπλα σου μια πραγματική φίλη!

by ediva

Η πραγματική φιλία σίγουρα σπανίζει. Όχι μόνο στις μέρες μας, όπως αρέσκονται να λένε οι παλιοί, αλλά γενικά. Ο λόγος που ίσως είναι πιο φανερό αυτό σήμερα είναι διότι οι άνθρωποι έχουν περισσότερες επιλογές και είναι πιο εύκολο να μαθαίνουμε τι γίνεται γύρω μας μέσω της τεχνολογίας. Μια άλλη γενική αλήθεια είναι επίσης ότι δεν χρειάζεται κάποιος να θεωρείται κολλητός σου για να είναι πραγματικός φίλος, αν και όταν κάποιος φτάσει να είναι κολλητός, τότε είναι και πραγματικός σου φίλος.

Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις μια αληθινή φίλη;

 

1. Οι άντρες δεν θα μπουν ανάμεσά σας

Κι αν έχουμε δει φιλίες, ή μάλλον υποτιθέμενες φιλίες να διαλύονται επειδή μπήκαν γκομενικά θέματα στη μέση. Μια αληθινή φίλη δε θα σε πουλήσει αν παρουσιαστεί ερωτοδουλειά, ενώ αν τύχει να σας αρέσει ο ίδιος άντρας θα κάνετε και οι δύο πίσω, ή έστω θα το συζητήσετε αν είναι κάτι σοβαρότερο.

2. Δεν νιώθετε ζήλια η μία για την άλλη

Ξέρετε πολύ καλά σε τι είναι καλή η καθεμία και τι πρέπει να βελτιώσει, αλλά ποτέ δεν ζηλεύετε η μία την άλλη. Μια πραγματική φίλη δε θα σε κρατήσει ποτέ κάτω για να φανεί αυτή καλύτερη, παρά μόνο σε καμαρώνει για τα καλά σου, ακόμα κι αν είναι κάτι που εκείνη δεν έχει.

legontas mustika

3. Επισημαίνει αλλά και δέχεται τα λάθη σου

Είναι αρκετά αντικειμενική ώστε να δει τι λάθη κάνεις και δεν κολλάει να σου τα πει. Παρ’ όλα αυτά δεν σε κρίνει και δεν σε καταδικάζει, παρά μόνο σου λέει τι γνώμη της για το πώς να διορθωθείς. Ξέρει ότι όλοι είμαστε άνθρωποι και θα κάνουμε κάποιο λάθος, αρκεί να διδαχθούμε από αυτό.

4. Είναι ξεκάθαρα φαν σου

Χωρίς ίχνος ζήλιας ή προσωπικής ωφέλειας, σε στηρίζει πάντοτε στο δρόμο σου για την επιτυχία. Θα ζητωκραυγάσει για σένα και ποτέ μα ποτέ δε θα μειώσει την επιτυχία σου, ώστε να προβάλλει τον εαυτό της. Απεναντίας, χαίρεται για τη χαρά σου σαν να ήταν δική της.

paidakia sto grasidi

5. Δεν θα ξεφουρνίσει τα μυστικά σου

Εκτός από πραγματικά σοβαρές περιπτώσεις, αν πεις ένα μυστικό σου σε μια πραγματική φίλη θα είναι σαν να μην το είπες σε κανέναν! Ξέρει ότι είναι σημαντικό για σένα, όπως ξέρει ότι αν προδώσει το μυστικό θα χαθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσά σας.

Δες επίσης: 5 tips για να κρατήσεις μια φιλία εξ αποστάσεως!

6. Θα είναι πάντα εκεί για σένα

Βρέξει χιονίσει, όσο δύσκολο και να είναι, ό,τι και να χρειαστείς, στο παραμικρό κάλεσμα θα είναι κοντά σου. Δεν θα σκεφτεί την άνεσή της ή αν θα της χαλάσεις τη διάθεση, μόνο θα τα αφήσει όλα και θα τρέξει. Ξέρει πολύ καλά ότι θα κάνεις κι εσύ το ίδιο!

filoi agkaliazontai

7. Σε έχει ως προτεραιότητα

Το ότι θα τρέξει κοντά σου αν χρειαστεί δείχνει πως είσαι πολύ ψηλά στον κατάλογο των προτεραιοτήτων της. Αν κάτι την απασχολεί, θα φροντίσει να είσαι σε καλή κατάσταση για να σου το πει, ώστε να μη σε επιβαρύνει. Είσαι στην ομάδα των πιο σημαντικών ατόμων για εκείνη. Τι άλλο θέλεις;

8. Ξέρει να συγχωρεί

Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη, το ξέρει πολύ καλά. Αν ζητήσεις ειλικρινά συγγνώμη για μια πατάτα που έκανες, θα σε συγχωρήσει όσο δύσκολο κι αν είναι. Αρκεί φυσικά να εκμεταλλευτείς σωστά αυτή την ευκαιρία και να μην ξανακάνεις το ίδιο λάθος!

diadikasia omorfias

9. Ακούει πραγματικά, χωρίς να κρίνει

Λίγοι άνθρωποι έχουν από φυσικού τους το ταλέντο να ακούν πραγματικά, δηλαδή με αληθινό ενδιαφέρον για το τι έχει να πει ο άλλος και χωρίς να τον κρίνουν. Τα καλά νέα είναι ότι αν πραγματικά το θέλουμε, μπορούμε να το εξασκήσουμε – κι αυτό κάνουν οι πραγματικοί φίλοι!

10. Είναι πιστή και ειλικρινής

Δεν θα σου πει ψέματα, δεν θα παίξει διπλά παιχνίδια, ενώ στο όνομα της φιλίας σας στέκεται πάντα δυνατή και την υπερασπίζεται μέχρι τέλους. Η πίστη σε μια φιλία και η ειλικρίνεια προς το πρόσωπό σου είναι οι μεγαλύτερες αποδείξεις ότι έχεις βρει έναν άνθρωπο που είναι γενικά έτσι, και όχι μόνο στις φιλίες του.

Δες επίσης: 10 χαρακτηριστικά των αληθινών φίλων!

Μην ξεχάσεις να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή σε όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, καθώς η έλλειψή τους μπορεί να σου χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου! Αν δεν υπάρχουν, δεν έχεις να κάνεις με μια φίλη που νοιάζεται πραγματικά για σένα, αλλά κάποια που σε κάνει παρέα ίσως γιατί δεν έχει κάτι άλλο στη ζωή της και θα σε αφήσει στην πρώτη ευκαιρία. Όταν όμως οι φίλοι είναι πραγματικοί, αυτά τα χαρακτηριστικά υπάρχουν στάνταρ!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts