koritsia files

10 Χαρακτηριστικά των αληθινών φίλων!

by ediva

Η λέξη “φίλος” χρησιμοποιείται τόσο συχνά, που πλέον έχουμε ξεχάσει τη σημασία της – ή μάλλον, την έχουμε παρεξηγήσει, όπως και τις περισσότερες ανθρώπινες σχέσεις. Υπάρχουν κάποια πολύ βασικά χαρακτηριστικά των αληθινών φίλων, που αν δεν τα διαθέτουν, μάλλον ανήκουν περισσότερο στην κατηγορία “παρέα” παρά “φίλοι”. Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι λοιπόν για το ρόλο τους στη ζωή μας.

 

Ποια είναι τα γνωρίσματα των πραγματικών φίλων;

1. Κρατούν τα μυστικά σου

parea filon

Μια από τις βασικές αρχές της πραγματικής φιλίας είναι η εμπιστοσύνη. Όταν λοιπόν μοιράζεσαι κάτι που δεν θα το έλεγες σε κάποιον άλλον, ο αληθινός φίλος το σέβεται και δεν το κυκλοφορεί παραέξω, ακόμα κι αν είναι δύσκολο. Αν εξαιρέσουμε μερικές σοβαρές περιστάσεις, το να του πεις ένα μυστικό θα είναι σαν να μην το είπες σε κανέναν!

2. Ακούν ό,τι κι αν έχεις να τους πεις

koritsia files

Κάποιοι άνθρωποι είναι εκ φύσεως καλοί ακροατές, άσχετα με αυτόν που έχουν απέναντί τους. Ακόμα όμως κι αν δεν είναι τέτοιος τύπος, ένας αληθινός φίλος θα ακούσει με πραγματικό ενδιαφέρον και κατανόηση αυτά που έχεις να εκφράσεις. Είτε είναι θετικά είτε αρνητικά, κρατούν λίγη ή πολλή ώρα, θα βρίσκεται πάντα εκεί και θα δώσει όλη του την προσοχή.

3. Δε μαλώνετε με το παραμικρό

agkalia filwn

Οι καβγάδες είναι κάτι γενικά πολύ υγιές σε οποιαδήποτε ανθρώπινη σχέση. Αν όμως νοιάζεσαι για τον άλλον, επιδιώκεις να μη μαλώνετε και να χαλάτε τις καρδιές σας, τουλάχιστον εάν δεν υπάρχει λόγος. Ακόμα κι αν διαφωνήσετε, εκφράζεις την άποψή σου με σεβασμό και χωρίς να είσαι κακοπροαίρετος, διότι πολύ απλά δεν θέλεις να φθείρεις τον άλλον.

4. Σε ενθαρρύνουν

volta sto dasos

‘Ενας αληθινός φίλος θα σου δώσει κουράγιο για το οτιδήποτε και θα σου τονίσει τα προτερήματά σου όταν νιώθεις πως τα έχει ξεχάσει. Όσο για τις αδυναμίες σου, θα σου τις επισημάνει χωρίς όμως να σε ακυρώνει, μαζί με κατανόηση και τρόπους βελτίωσης. Ποτέ δεν σου κόβει τα φτερά και φροντίζει να σε απογειώνει στο μέγιστο, πάντα με ειλικρίνεια.

5. Παραμένουν πιστοί

kales files

Οι αληθινοί φίλοι ξέρουν πόσο σημαντική είναι μια φιλία και δεν την παρατάνε εύκολα. Ακόμα κι αν υπάρχουν δυσκολίες μεταξύ σας ή στις γύρω συνθήκες, δεν θα σε ξεγράψουν εύκολα και σε διατηρούν στην ομάδα των σημαντικότερων ατόμων στη ζωή τους. Με άλλα λόγια, παραμένουν απόλυτα πιστοί στη σχέση που έχετε.

Δες επίσης: 5 tips για να κρατήσεις μια φιλία εξ αποστάσεως!

6. Βρίσκονται πάντα στο πλάι σου

mplouzakia koritsion

Ακόμα κι αν κάποιες καταστάσεις σε ωθήσουν να μην μπορείς να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, οι αληθινοί φίλοι βρίσκονται πάντα κοντά σου. Σε έχουν δει στα χειρότερά σου και σε θεωρούν το ίδιο αξιαγάπητο όπως και στα καλύτερα σου. Ίσως μάλιστα και περισσότερο, διότι τότε είναι που χρειάζεσαι περισσότερη αγάπη. Έτσι βρίσκονται πάντα δίπλα σου για μια αγκαλιά!

7. Δεν ζηλεύουν

pinontas mpura

Κάπου διάβασα ότι είναι ευκολότερο για κάποιον να είναι δίπλα σου στη λύπη, παρά στη χαρά. Οι αληθινοί φίλοι χαίρονται τη χαρά σου σαν δική τους και έχουν ως πρώτο μέλημά τους το χαμόγελό σου. Ακόμη κι αν αυτό που απέκτησες εκείνοι το θέλουν και δεν το έχουν, δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. Τους αρκεί που νιώθεις ευτυχισμένος εσύ!

8. Ποτέ δεν σε έχουν δεδομένο

foto parea

Όπως και σε μια ερωτική σχέση, έτσι και σε μια φιλική θα πρέπει να παλεύουμε για να κερδίσουμε τον άλλον. Δεν “δένουμε τον γάιδαρό μας”, διότι όλοι μας έχουμε την ανάγκη να μας εκφράζουν οι άλλοι την αγάπη τους και τη σημασία που έχουμε για αυτούς. Ο αληθινός φίλος το γνωρίζει αυτό, και φροντίζει να σου δείχνει συνεχώς τι νιώθει για σένα και να είναι άξιος φίλος σου.

9. Θα είστε μαζί στις παλαβομάρες

roz flamingo

Εντάξει, προφανώς και δεν είμαστε όλοι τόσο έξω καρδιά χαρακτήρες ούτε προτιμάμε να κάνουμε μονίμως τρελά πράγματα. Στην περίπτωση του αληθινού φίλου, μιλάμε για την έννοια ότι μπορείς μαζί του να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου και να ξεπεράσεις τα όριά σου. Κάνετε μαζί πράγματα που δεν θα κάνατε με κάποιον άλλον, γιατί ξέρετε ότι δεν θα σας κρίνει!

10. Αυτό που έχετε παραμένει διαχρονικό

agoria fiiloi
Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Οι συνθήκες, οι εμπειρίες, ακόμα και η προσωπικότητα κάποιον ατόμων μπορεί να αλλάξει, άρα και η σύσταση της φιλίας. Όταν όμως είστε φίλοι αληθινοί και αφοσιωμένοι, το δέσιμό σας και ο ρόλος του ενός στη ζωή του άλλου θα αψηφήσει το πέρασμα και τις δυσκολίες του χρόνου, και θα είστε όλο και καλύτερα!

Δες επίσης: Πώς να κάνεις φίλους σε μια καινούρια πόλη!

Όταν ένας φίλος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, μπορείς να θεωρήσεις τον εαυτό σου τυχερό, διότι οι αληθινοί φίλοι είναι ένας σπάνιος αλλά πολύτιμος θησαυρός. Δεν είναι εύκολο να βρεις μια φιλία ούτε και να τη διατηρήσεις, όμως είναι από τα πράγματα στη ζωή που αξίζουν τον κόπο όσο λίγα που θα κάνεις. Ανακαλύψτε ποιοι είναι οι αληθινοί σας φίλοι και δώστε την καρδιά σας στο να είστε και εσείς ακριβώς το ίδιο για εκείνους!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts