ginaika me skilo

Πώς να κάνεις φίλους σε μια καινούρια πόλη!

by ediva

Ο Σεπτέμβρης έρχεται και μαζί με αυτόν και μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου. Είτε είσαι φοιτήτρια και φεύγεις για σπουδές, είτε το αφεντικό σου σου έδωσε εκείνη την προαγωγή σε μια άλλη πόλη. Το να μετακομίσεις σε μία άλλη πόλη δεν είναι εύκολο και μπορεί να είναι αγχωτικό.

Με την μετακόμιση παίρνεις μαζί όλα τα υπάρχοντά σου. Αφήνεις όμως πίσω τους φίλους σου. Ίσως αυτό να είναι και το δυσκολότερο κομμάτι. Ομολογουμένως, δεν είναι κάτι εύκολο. Αλλά νομίζω πως το δυσκολότερο μέρος είναι το να ξέρεις πως δεν μπορείς να πάρεις κάποιον τηλέφωνο για να βγείτε. Δες επίσης 5 μικρά tips καλής διάθεσης αν αισθάνεσαι λίγο πεσμένη!

Πως να κάνεις φίλους σε μία καινούρια πόλη

1) Αγαπάς τα σκυλιά;

ginaika me skilo

Αν έχεις σκύλο, έχεις ένα πλεονέκτημα. Μπορείς να πας σε ένα πάρκο με άλλους που έχουν βγάλει βόλτα τους τετράποδους φίλους τους και έτσι να κάνεις μία αρχή.

2) Μίλα με τους συνεργάτες

sinergates sistinontai

Για να κάνεις φίλους σε γρήγορο χρονικό διάστημα, ο ευκολότερος τρόπος είναι μέσω των συνεργατών/συμφοιτητών σου. Δουλεύεις μαζί τους όλη μέρα, έτσι έχεις περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσεις φίλους. Βγείτε για φαγητό, πέρνα όσο περισσότερο χρόνο μπορείς μαζί τους εκτός γραφείου.

3) Χρησιμοποίησε εφαρμογές γνωριμιών

ginaika me kinito

Αν δεν είσαι γνώστης της τεχνολογίας, λοιπόν, ήρθε η ώρα να γίνεις. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, από εκδηλώσεις μέχρι και για γνωριμίες. Φτιάχτηκαν για να σε βοηθήσουν, οπότε μη διστάζεις να κάνεις το επόμενο βήμα.

4) Ακολούθησε πρόγραμμα εκτός δουλειάς

ginaikes gia poto

Αν σου αρέσει το ποδήλατο, μπορείς να παρακολουθείς μαθήματα με άλλους. Έτσι θα δεις τους τακτικούς ποδηλάτες και θα είναι ευκολότερο να πιάσεις κουβέντα μαζί τους. Μ’αυτόν τον τρόπο έχεις ένα σύντροφο για γυμναστική και ταυτόχρονα έναν φίλο.

5) Μη λες όχι

parea gelaei

Προφανώς και υπάρχουν φορές που πρέπει να λες όχι. Αλλά αν σε προσκαλέσουν για ποτό δέξου την πρόσκληση. Ακόμα και αν δουλεύεις την επόμενη μέρα είναι μία καλή ευκαιρία να κάνεις φίλους.

6) Τι συμβαίνει με τους γείτονες;

ginaikes gelane

Ο γρηγορότερος τρόπος να αποκτήσεις φίλους είναι οι γείτονες. Όταν βγεις για την αλληλογραφία σου ή όταν θα βγεις στο μπαλκόνι μπορείς να πιάσεις κουβέντα. Από μία “καλημέρα” μπορείς να κάνεις ολόκληρες συζητήσεις. Δες επίσης 5 τρόποι για να είσαι ευτυχισμένη κάθε μέρα!

7) Ρώτα τους φίλους σου αν έχουν γνωστούς

parea efivon

Είναι σαν τυφλό ραντεβού, αλλά αν οι φίλοι σου έχουν γνωστούς στην πόλη που μετακομίζεις, ζήτησέ τους να σας φέρουν σε επαφή. Εκμεταλλεύσου το και μπορείς πολύ εύκολα να αποκτήσεις φίλους.

8) Εθελοντισμός

ethelontiki omada

Ξέρω πως ακούγεται πολύ κοινότοπο αλλά μπορείς να γνωρίσεις πολλούς ανθρώπους μέσω του εθελοντισμού. Διάλεξε κάτι που σε ενδιαφέρει και θα βρεις άτομα να συζητάτε πράγματα που σας αρέσουν.

9) Γίνε μέλος σε ομάδες

athlitiki omada

Αν σου αρέσει το μπάσκετ, γίνε μέλος μίας ομάδας για να περνάς την ώρα σου. Αν σου αρέσει η ζωγραφική γίνε μέλος σε μία ομάδα. Με αυτό τον τρόπο γνωρίζεις άτομα με τα ίδια ενδιαφέροντα και είναι ευκολότερο να κάνεις φίλους.

10) Πήγαινε σε εκδηλώσεις

sinavlia

Είναι πολύ εύκολο να γνωρίσεις κόσμο στις εκδηλώσεις. Όλοι έχουν καλή διάθεση και είναι πρόθυμοι για κουβέντα. Πηγαίνουν για να περάσουν καλά. Μπορείς να δεις στο διαδίκτυο για τυχόν εκδηλώσεις και μη διστάσεις να πας.

11) Να είσαι ανοιχτός

xaroumeni parea

Ο μόνος τρόπος να γνωρίσεις κόσμο είναι να είσαι ανοιχτός. Δεν χρειάζεται να μοιραστείς τα μυστικά σου, αλλά πρέπει να είσαι λίγο ευάλωτος. Αν είσαι κλειστός χαρακτήρας δεν θα σε δεχτούν σαν κάποιον που θέλει να κάνει φίλους.

12) Μη μένεις μέσα

parea pinei mpires

Ακόμα κι αν δεν ξέρεις κανέναν, απλά βγες. Κάνε οτιδήποτε. Επισκέψου μουσεία, πήγαινε για τρέξιμο, για φαγητό. Με αυτό τον τρόπο σε βλέπει ο κόσμος και σε πλησιάζουν. Αν κυκλοφορείς αρκετά είναι πολύ πιθανό να αποκτήσεις φίλους. Δες επίσης πώς να τελειώσεις μια φιλία που σε πηγαίνει πίσω στη ζωή σου!

Related Posts