xaroymenes figoyres sta daxtila

5 Τρόποι να είσαι ευτυχισμένη κάθε μέρα!

by ediva

Η ευτυχία, λένε, πως είναι κάτι το οποίο πρέπει να διεκδικήσεις και όχι να περιμένεις να προσγειωθεί στα πόδια σου. Εσύ και μόνο είσαι υπεύθυνη για τις ευτυχισμένες στιγμές μέσα στην ημέρα σου. Σίγουρα αυτό επηρεάζεται και από τις κοινωνικές συναναστροφές σου, παρόλα αυτά οι επιλογές που κάνεις ως προς αυτές είναι προσωπικές. Πως θα σου φαινόταν αν σου έλεγα ότι υπάρχουν 5 τρόποι να είσαι ευτυχισμένη κάθε μέρα;

Μπορεί να δυσπιστείς μιας και δε μπορούν πάντα να πηγαίνουν όλα ρόδινα, σωστά; Σωστά! Όμως, αυτό που μας ολοκληρώνει και να κάνει να νιώθουμε ικανοποιημένες στη ζωή και στην καθημερινότητα, είναι οι ευτυχισμένες στιγμές. Και πίστεψε με μπορείς να έχεις αρκετές τέτοιες στην καθημερινότητα σου. Το πως θα το βρεις απλά ρίχνοντας μια ματιά παρακάτω. Δες επίσης: 7 Πράγματα που κάνουν οι ευσυνείδητοι άνθρωποι!

Πως να είσαι ευτυχισμένη κάθε μέρα!

 

Συναναστροφή με φίλους

filarakia

Οι άνθρωποι γεννηθήκαμε για να ζούμε με παρέα. Οι φίλοι μας είναι πολύ βασικός παράγοντας επιρροής της διάθεσης μας. Πολλοί θα λέγαν πως είναι ο σύντροφος μας, το οποίο ισχύει μόνο μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Πραγματικά είναι γεγονότος ότι δεν απαιτείται ρομαντισμός για να είμαστε ευτυχισμένες. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια καλή παρέα. Οπότε μην παραμελείς τους φίλους σου.

Η ευγένεια προς τους άλλους τρέφει και την ψυχή σου

xaroymenes figoyres sta daxtila

Μια πράξη φαινομενικής ιδιοτέλειας πάντα μας κάνει να νιώθουμε καλά. Αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλος μας είναι προγραμματισμένος να τρέφεται από αυτές τις πράξεις καλοσύνης. Είτε είναι μια απλή καλημέρα που έκανε κάποιον να χαμογελάσει, είτε είναι μια έκπληξη σε κάποιον φίλο, είτε βοήθησες κάποιον, όλα αυτά σε κάνουν να νιώθεις εντάξει με τον εαυτό σου. Μόνο λίγη ευγένεια και καλοσύνη την ημέρα, προσφέρει τόσο θετικά συναισθήματα σε σένα.

Δες επίσης: 6 Βιβλία που θα σου προσφέρουν ισορροπία στη ζωή σου!

Ζήτα την πληθώρα σε ψυχικά και όχι υλικά αγαθά

stigmi gemati fws

Η ιστορία και μόνο έχει αποδείξει ότι η απληστία και το συνεχές κυνήγι για λεφτά, δόξα και πλούτη μόνο μιζέρια έχουν φέρει. Ναι καλό είναι να είσαι φιλόδοξη και να κυνηγάς τα όνειρα σου. Να θυμάσαι, όμως, που και που να κάνεις μια στάση. Να βλέπεις τον κόσμο γύρω σου, να ζεις και να περνάς καλά. Δεν αξίζει αλλιώς μια ζωή μέσα στο άγχος.

Βρες το νόημα στους στόχους σου

kopela hamogelaei

Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί μια φορά στη ζωή σου “τι κάνω; που βρίσκομαι;”. Είναι η στιγμή που αποφασίζουμε πως αυτό που κάνουμε θέλουμε να έχει έστω κάποιο νόημα. Να αποσκοπεί κάπου. Αν όχι στο κοινό καλό, τότε στην ψυχική σου υγεία. Βέβαια, μπορείς να τα συνδυάσεις κάνοντας εθελοντισμό!

Δες επίσης: 10 Απλά tips για μείωση του άγχους!

Ισορροπημένη διατροφή

igiinos tropos zwis

Όσο και αν δεν το πιστεύεις και όσο και αν πιστεύεις ότι μόνο τα ξενύχτια και οι μπύρες και τα ποτά σε κάνουν να περνάς τέλεια, έχεις λάθος. Μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή και τρόπος ζωής μπορεί να αυξήσει κατά πολύ τα επίπεδα καλής διάθεσης. Φυσικά και τα ξενύχτια και οι κραιπάλες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Όλα με μέτρο και φυσικά όλα αντίστοιχα της ηλικίας στην οποία είμαστε. Σεβόμαστε το σώμα μας για να μας αγαπάει και αυτό!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts