Δυναμικη γυναικα

7 Μυστικά αυτοβελτίωσης που πρέπει να γνωρίζεις!

by ediva

Τα 7 μυστικά αυτοβελτίωσης που πρέπει να γνωρίζεις, είναι τα κομμάτια του παζλ που θα ενώνεις κάθε φορά για να προχωράς ένα βήμα παρακάτω. Η αυτοβελτίωση είναι ένα εκπληκτικό μονοπάτι που θα περπατήσεις στη ζωή σου. Είναι το μονοπάτι, της προσωπικής επιτυχίας, ολοκλήρωσης και αυτό-εξέλιξης. Μια διαδικασία εξερεύνησης και συνεχής περιέργειας για γνώση.

“Μόνο οι άνθρωποι που δεν προσπάθησαν να γνωρίσουν τον εαυτό τους, κουβαλάνε μαζί τους, τις γνώμες των άλλων και χρειάζονται την υποστήριξη των άλλων” Οι εμπειρίες της ζωής, καλές ή κακές σε θέλουν ενεργή και έτοιμη, να τις προσεγγίζεις πάντα ως πρόκληση. Να είσαι ανοιχτή και δεκτική στα καλά που μπορούν να αφήσουν.  Αν έχεις προτεραιότητα την προσωπική σου ανάπτυξη και αυτοβελτίωση σε ότι και αν κάνεις, θα δεις ότι θα αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι πολύ διαφορετικά, την επιτυχία και την ευτυχία σου.

7 μυστικά αυτοβελτίωσης που δεν πρέπει να ξεχνάς!

 

1. Αυτογνωσία και αυτοβελτίωση

αυτοβελτίωση, αυτογνωσία και εξέλιξη του εαυτού

Είναι οι αξίες σου, οι προσωπικές σου πεποιθήσεις και οι στόχοι σου. Επομένως, τα όνειρα σου πρέπει να πηγάζουν από εσένα και μόνο. Όταν γνωρίζεις τον εαυτό σου, πάντα θα επιδιώκεις να κάνεις αυτά που πραγματικά έχουν νόημα για εσένα. Δε θα νιώθεις θύμα των περιστάσεων. Προσπάθησε να είσαι παρατηρητής και να κατανοείς όλες σου τις εμπειρίες. Αποδίδεις έτσι το νόημα τους, χρησιμοποιώντας τις, ως πηγή γνώσης. Θα σε βοηθήσει να κάνεις καλύτερη λήψη αποφάσεων. Όλα συνδέονται μεταξύ τους, έτσι για να μάθεις τον εαυτό σου, πρέπει να είσαι δεκτική, ότι κάθε εμπειρία έχει κάτι να σε διδάξει. Αυτό θα σε ωθήσει να αρχίσεις να κάνεις σχέδια και να ακολουθήσεις τους στόχους σου.

Δες επίσης: 5 Βιβλία για αυτογνωσία και ψυχοθεραπεία στο σπίτι!

2. Αίσθηση Περιέργειας

7 παράγοντες για αυτοβελτίωση που πρέπει να γνωρίζεις, νά έχεις την αίσθηση περιέργειας σε όλα

Να έχεις την αίσθηση της περιέργειας, στις προοπτικές του μέλλοντος, για την πρόοδο σου, αλλά και για τις περιπέτειες που θα ζήσεις.  Αυτή η νοοτροπία, θα σε βοηθήσει να βάζεις πιο εύκολα στην άκρη τις φοβίες σου, αφήνοντας σε να ζήσεις και να απολαύσεις το δρόμο προς την επιτυχία. Δεν είναι αρχή και τέλος, το ενδιάμεσο είναι το πιο μεγάλο αλλά και το πιο σημαντικό κομμάτι. Η περιέργεια σε κάνει πρόθυμη να μαθαίνεις και να κάνεις όσα περισσότερα μπορείς και να μεταμορφώνεις τις καταστάσεις σε ευκαιρίες. Αν δεν έχεις την αίσθηση της περιέργειας είναι αδύνατο να εξελιχθείς.

Δες επίσης: 5 Μαθήματα ζωής που οι άνθρωποι μαθαίνουμε πολύ αργά!

3. Σωστός προσανατολισμός

7 παράγοντες αυτοβελτίωσης που πρέπει να γνωρίζεις, σωστός προσανατολισμός και καθοδήγηση

Η διαδικασία αυτοβελτίωσης κάνει πιο ξεκάθαρους τους στόχους σου. Το να ξέρεις προς τα που πας, σε οδηγεί σε καλύτερες αποφάσεις. Θέτεις πιο σωστά τις προτεραιότητες σου. Είτε πρόκειται για μια απλή μέρα, είτε για μακροπρόθεσμους στόχους, η σαφήνεια αυτή, σε κάνει να εστιάζεις στα σωστά σημεία. Αν είσαι γεμάτη αμφιβολίες, μειώνεται η έμπνευση σου και δε θα δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό. Η αυτοβελτίωση, προσδιορίζει αυτό που είσαι και σε ποιαν θες να εξελιχθείς.

Δες επίσης: Γιατί το διάβασμα βιβλίων πρέπει να γίνει προτεραιότητά σου!

4. Με κάθε προσπάθεια αυτοβελτίωσης, πάντα έχεις κάτι για να λάβεις

 η γνώση ότι θα λάβεις τους καρπούς από τις προσπάθειες σου, υπομονή και αφοσίωση

Πολλές φορές ξεχνούμε τον σκοπό και τον λόγο που προσπαθούμε για κάτι. Επομένως, η διαδικασία μας φαίνεται κουραστική.  Σίγουρα δεν απολαμβάνουμε πάντα ότι κάνουμε, αλλά με το να βλέπεις το όφελος και το τι θα λάβεις από τις πράξεις και την προσπάθεια σου, σε παρακινεί να λάβεις τα κατάλληλα μέτρα για να πετύχεις τους στόχους σου. Πιο απλά όπου υπάρχει θετική προσέγγιση και διάθεση ως προς τα πράγματα, πάντα θα βρίσκεις τον τρόπο.  Η αφοσίωση σου και η εικόνα που έχεις για το αποτέλεσμα, είναι το κίνητρο σου να συνεχίζεις προς τους στόχους σου.

Δες επίσης: Οι 5 ερωτήσεις με τις οποίες θα αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου!

5.  Εγρήγορση και ετοιμότητα

7 παράγοντες αυτοβελτίωσης που πρέπει να γνωρίζεις, ετοιμότητα και εγρήγορση

Όταν το μυαλό σου είναι έτοιμο τότε θα είσαι για όλα έτοιμη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζεις τη σοβαρότητα της κάθε κατάστασης αλλά και το πόσο σημαντικά είναι για σένα τα όνειρα σου. Αν τα προσεγγίζεις ως κάτι επείγον, τότε υποσυνείδητα λειτουργείς σαν να εξαρτάται η ζωή σου από αυτά και το μυαλό σου θα ψάχνει τους τρόπους για να ευδοκιμήσεις.  Τα όνειρα μας είναι μια υγιές ανάγκη και προοπτική του μυαλού. Πρακτικά θα είσαι σε ετοιμότητα για να λάβεις γρήγορα αποφάσεις αλλά και να αξιολογείς σωστά κάθε κατάσταση. Αν χρονοτριβείς, θα σου στοιχίσει ευκαιρίες.

Δες επίσης: Πως να σταματήσεις τις αρνητικές σκέψεις!

6. Η ευελιξία ως παράγοντας αυτοβελτίωσης

 ευελιξία σε κάθε κατάσταση που αντιμετωπίσεις

Πάντα θα έρχονται οι στιγμές που θα αντιμετωπίζεις δυσκολίες  στη ζωή σου. Σε αυτό που πρέπει να εστιάσεις, είναι η προσέγγιση σου σε αυτές και όχι οι ίδιες οι καταστάσεις. Με το να αποδέχεσαι και να ελίσσεσαι στις καταστάσεις, θα καταλάβεις ότι καμία πρόκληση στη ζωή σου δε σημαίνει το τέλος του κόσμου ακόμη και αν η ζωή σου αλλάζει εντελώς. Είναι μια νοοτροπία που σε κάνει να εμπιστευτείς τον εαυτό σου πιο πολύ. Θα βρίσκεις τους λόγους να λειτουργεί οποιαδήποτε κατάσταση για το καλό σου.

Δες επίσης: Γιατί οι περισσότεροι νέοι είναι δυστυχισμένοι!

7. Σχέσεις και ο δρόμος αυτοβελτίωσης

7 παράγοντες αυτοβελτίωσης που πρέπει να γνωρίζεις, σε ποιες σχέσεις να επενδύσεις και ποτε να αφήσεις πίσω μια σχέση

Οι σχέσεις μας έχουν δύο άκρα. Ένα άκρο είναι να σε τραβήξουν ακόμη πιο ψηλά και να σε ωθήσουν πιο κοντά στους στόχους σου και αντίθετα θα σε ρίξουν κάτω και θα σε αποπροσανατολίσουν. Επενδύοντας στην προσωπική σου ανάπτυξη, θα σου είναι ξεκάθαρο ποιες σχέσεις πρέπει να αφήσεις και σε ποίες να επενδύσεις ακόμη περισσότερο. Δεν είναι εγωιστικό, αλλά κριτήριο για την προσωπική σου εξέλιξη. Η γνώση είναι εξίσου απαραίτητη τροφή για το σώμα και το μυαλό μας. Το να θες να εξελίξεις τις ικανότητες σου για να πετύχεις στη ζωή σου και το πως διαχειρίζεσαι διάφορες καταστάσεις, αποτελεί μονόδρομο για την προσωπική σου ευτυχία.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts