χαρουμενη γυναικα στην εξοχη

5 Μαθήματα ζωής που οι άνθρωποι μαθαίνουμε πολύ αργά!

by ediva

Πολλές φορές ευχόμαστε να ξέραμε πράγματα προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις ή να μετανιώσουμε για τις επιλογές μας. Είναι όμως κάποια μαθήματα που ο άνθρωπος τα καταλαβαίνει πολύ αργά στη ζωή του. Ο λόγος  άλλωστε που τα αποκαλούμε μαθήματα ζωής είναι ότι συνήθως τα μαθαίνεις με το ”δύσκολο” τρόπο. Παθαίνοντας και μαθαίνοντας δηλαδή.

Δυστυχώς στις περιπτώσεις αυτές είναι πιο δύσκολο να κάνει κανείς κάτι για να τα διορθώσει. Υπάρχει όμως τρόπος για να μάθουμε κάποια πράγματα με έναν πιο εύκολο τρόπο. Αυτός είναι να ακούμε τους μεγαλύτερους σε ηλικία και να μαθαίνουμε από τα δικά τους λάθη. Δες  λοιπόν παρακάτω 5 μαθήματα ζωής που οι άνθρωποι μαθαίνουν αργά.

Ποια είναι τα μαθήματα ζωής που οι άνθρωποι μαθαίνουν αργά!

 

Η ζωή δεν είναι δίκαιη

γυναίκα θλιμμένη κάθεται σε γκρι τοίχο

Μπορεί να περίμενες κάτι άλλο, αλλά στη πραγματικότητα η ζωή δεν είναι δίκαιη. Πολλές φορές θα αδικηθείς στον εργασιακό τομέα ή στον ερωτικό. Δυστυχώς δεν ζούμε σε έναν τέλειο κόσμο. Αυτός που καλοπιάνει το αφεντικό του είναι πιο πιθανό να πάρει την προαγωγή, ακόμα και αν κάποιος άλλος την άξιζε περισσότερο. Συνεπώς πρέπει να συμβιβαστείς με το ότι πιθανότατα δεν θα πάρεις όλα όσα νομίζεις ότι σου αξίζουν.

Δες ακόμα: 7 Μαθήματα ζωής από τη Michelle Obama!

Οι άλλοι θα σου συμπεριφερθούν όπως εσύ η ίδια συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου

γυναίκες καυγάς θυμωμένες καναπές

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι δεν μας συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται στους εαυτούς τους αλλά όπως εσύ η ίδια συμπεριφέρεσαι σε σένα. Ο τρόπος που συστήνεσαι, η εικόνα που έχεις σχηματίσει εσύ για τον εαυτό σου ακόμα και ο σεβασμός που έχεις για εσένα την ίδια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Μάθε να αγαπάς και να σέβεσαι τον εαυτό σου και να απαιτείς το σεβασμό αυτό και από τους ανθρώπους γύρω σου.

Δες ακόμα: Μαθήματα ζωής από τον ψυχαναλυτή Ματθαίο Γιωσαφάτ!

Δεν αξίζει να θυσιάζεις την υγεία σου και τη ψυχική σου ηρεμία για τη δουλειά σου

γυναίκα δυστυχισμένη στην εργασία της

Γενικότερα έχουμε την τάση σαν άνθρωποι να θέλουμε πάντα περισσότερα και δύσκολα μπορούμε να σταματήσουμε. Το να δουλεύεις μόνο και μόνο για να έχεις τη πιο ακριβή τσάντα ή τα πιο ακριβά παπούτσια δεν πρόκειται να σε κάνει ευτυχισμένη. Μάθε να αναγνωρίζεις πότε έχεις αρκετά και σταμάτα να πιέζεσαι τόσο πολύ με τη δουλεία σου. Είναι προτιμότερο να αφιερώσεις αυτό το χρόνο στον εαυτό σου, στην οικογένεια σου και στους φίλους σου.

Δες ακόμα: Πως θα αντιμετωπίσεις το bullying στη δουλειά σου!

Η ευτυχία είναι επιλογή

γυναίκα χαρούμενη χαμογελαστή ανέμελη

Το να είσαι ευτυχισμένη στην τελική δεν εξαρτάται από άλλους ανθρώπους. Μπορείς να επιλέξεις να είσαι ευτυχισμένη και να σταματήσεις να αποζητάς συνεχώς την έγκριση και την επιβεβαίωση άλλων. Σίγουρα χρειάζεται πολλή προσωπική δουλειά και ενδοσκόπηση για να καταφέρεις να είσαι εντάξει με τον εαυτό σου αλλά είναι δουλειά που πρέπει να την κάνεις. Με αυτό το τρόπο θα μπορέσεις να να βάλεις όρια αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα μπορέσεις να βελτιώσεις τις σχέσεις σου.

Δες ακόμα: Πως να ξεκλειδώσεις την πραγματική ευτυχία μέσα σου!

Ταξίδεψε

γυναίκα με λευκά ρούχα στην έρημο

Δες ακόμα: 10 Ταξίδια ανά τον κόσμο που πρέπει να κάνεις!

Ο πλανήτης μας είναι πραγματικά τεράστιος, γεμάτος με διαφορετικούς ανθρώπους και υπέροχα μέρη. Με τα ταξίδια θα μπορέσεις να γνωρίσεις νέες κουλτούρες, να μάθεις την ιστορία άλλων τόπων και να γευτείς τη τοπική κουζίνα. Βαλ το σαν προσωπικό σου στόχο να ταξιδεύεις σε ένα νέο μέρος κάθε χρόνο.

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts