χαμογελαστή κοπέλα

4 Λόγοι για να μην σε απασχολεί η γνώμη των άλλων!

by ediva

Πολλές φορές ορίζουμε τον εαυτό μας σύμφωνα με το πως μας βλέπουν οι άλλοι και με το τι λένε για εμάς. Και συνήθως κρατάμε τα αρνήτικα σχόλια που ακούσουμε τα οποία θα μας πληγώσουν και θα μας χαλάσουν τη διάθεση ή ακόμα μπορεί να μας ρίξουν την ψυχολογία. Το θέμα είναι ότι κανονικά δεν πρέπει να σε απασχολεί η γνώμη των άλλων.

Μα θα μου πεις πως μπορεί να γίνει αυτό; Τόσοι άνθρωποι γύρω μας κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Άκου να δεις, τα κοντινά μας άτομα ό,τι και να πούνε θα το πουν με αγάπη και πίστεψε με δεν θα υπάρχει καμια κακεντρέχεια. Συνήθως τα ύπουλα και κακά σχόλια έρχονται από άσχετους ανθρώπους που δεν έχουν μπει καν στον κόπο να μας γνωρίσουν. Αυτά τα σχόλια πρέπει να αγνοήσεις και θα σου πω και τους λόγους για να μην σε απασχολεί η γνώμη των άλλων! 

Γιατί να μην σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι για εσένα

 

Δεν χρειάζεσαι τον αρνητισμό κανενός

γνώμη των άλλων

Ποιος ο λόγος να ασχοληθείς με το κόμπλεξ του καθενός που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να το ξεσπά πάνω σου. Ξέρεις ποια είσαι, πόσο δυνατή είσαι και ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά σου. Μην χαλάς την ζαχαρένια σου επειδή σε κάποιον δεν άρεσε που ξύπνησες ευδιάθετη σήμερα. Οι αρνητικοί άνθρωποι θα είναι πάντα αρνητικοί και για αυτό δεν χρειάζεται να τους αφήνεις να ρίχνουν την αυτοπεποίθηση σου. Είσαι αυτό που είσαι και είσαι τέλεια!

Δες επίσης: 5 Βήματα για αποκτήσεις αυτοπεποίθηση!

Άλλο τα κακεντρεχή σχόλια και άλλο τα εποικοδομητικά

bullying

Ένα κακεντρεχές σχόλιο θα γίνει απλά και μόνο για να πληγώσει. Ακόμα και να εμπεριέχει κάποια αλήθεια μέσα του, ο μοναδικός του στόχος είναι να σε κάνει να νιώσεις άσχημα. Το εποικοδομητικό σχόλιο θα ειπωθεί με όμορφο τρόπο, από άτομα που πραγματικά σε νοιάζονται και θα το πουν όχι για να σε πληγώσουν αλλά σαν συμβουλή. Είσαι οι επιλογές σου και αν κάποιος σε σέβεται και σε νοιάζεται, θα σε αποδέχεται και με τις επιλογές σου- το να σου δώσει μια συμβουλή είναι ανθρώπινο.

Εσύ και μόνο χτίζεις την αυτοπεποίθηση σου

χαμογελαστή κοπέλα

Όσο και να σου λένε οι άλλοι πόσο υπέροχη είσαι και ότι έχεις υπέροχο χαρακτήρα, αν δεν το πιστέψεις δεν έχει νόημα, θα είναι κούφια λόγια. Η αυτοπεποίθηση πηγάζει από σένα και μόνο και είναι στο χέρι σου να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Αγάπησε τον εαυτό σου έτσι όπως  είναι με τα καλά και τα στραβά και θα δεις ότι τελικά αν είσαι εσύ καλά με εσένα, δε θα σε νοιάζουν οι μικροπρέπειες και τα κόμπλεξ των άλλων.

Δες επίσης: 3 Πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις για να εισαι χαρούμενη!

Μη θέλεις να είσαι ένα με τη μάζα

γνώμη των άλλων

Ναι είναι ωραίο να είσαι μέρος ενός συνόλου. Είναι ωραίο να ανήκεις σε μια ομάδα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μαϊμουδίζεις και να συμπεριφέρεσαι όπως οι άλλοι. Το ανήκω σε μια ομάδα δεν σημαίνει ότι δεν έχω προσωπικότητα γιατί αλλιώς δε θα με αποδέχονται οι άλλοι. Να είσαι ο εαυτός σου κάθε στιγμή γιατί μόνο έτσι θα καταλάβεις ποιοι σε αποδέχονται πραγματικά για σένα και ποιοι όχι. Μόνο τότε θα έχεις δίπλα σου άτομα που αξίζει να κρατήσεις!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts