χαρούμενη γυναίκα στο γραφείο

5 Tips που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο παραγωγική!

by ediva

Οι υποχρεώσεις, οι υψηλές απαιτήσεις της καθημερινότητας και τα απρόοπτα της ζωής είναι λίγα από τα εκατομμύρια πράγματα που μπορούν να σε βγάλουν από τη ρουτίνα σου. Είτε έχει πέσει η παραγωγικότητά σου εξαιτίας των προαναφερθέντων, είτε απλά ψάχνεις έναν τρόπο να την αυξήσεις για προσωπικούς σου λόγους, ήρθε η ώρα να κάνεις ορισμένες ριζικές αλλαγές.

Πράγματι, αντί να αγχώνεσαι για να τα προλάβεις όλα, μπορείς να εφαρμόσεις τα 5 tips που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο παραγωγική που έχω συγκεντρώσει παρακάτω! Οι μικρές αλλά ριζικές αλλαγές στη καθημερινότητά σου είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν σε αυτό το εγχείρημα.

Πώς θα είσαι πιο παραγωγική στην καθημερινότητά σου!

 

1. Προγραμμάτισε την ημέρα σου!

λίστα με υποχρεώσεις

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να προγραμματίσεις την ημέρα σου. Κάθε πρωί απολαμβάνοντας τον καφέ σου μπορείς να σημειώνεις σε ένα μπλοκάκι ή σε μία ατζέντα τις υποχρεώσεις που έχεις  ή τους στόχους που θέλεις να πετύχεις εκείνη την ημέρα. Αυτή η λίστα θα λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μη μένεις στάσιμη και να έρχεσαι όλο και πιο κοντά στους μακροπρόθεσμους στόχους σου!

Δες επίσης: Τι πρέπει να κάνεις αν νιώθεις συνεχώς κουρασμένη!

2. Μπες σε μία ρουτίνα!

παραγωγική γυναίκα

Το να έχεις μία ρουτίνα είναι άκρως απαραίτητο για εσένα που θέλεις να αδράξεις την ημέρα σου και να καταφέρεις αρκετά πράγματα κατά τη διάρκειά της. Προσπάθησε να έχεις μία ρουτίνα για καθετί μέσα στη μέρα όπως είναι η ώρα που θα ξυπνήσεις μέχρι και την ώρα του δείπνου.

Αυτό το tip είναι χρήσιμο καθώς θα σε βοηθήσει να μη σπαταλήσεις λεπτό.  Βέβαια, μην είσαι τελείως προσκολλημένη στο πρόγραμμα που θα δημιουργήσεις διότι είναι λογικό μερικές φορές να ξεφεύγεις από αυτό!

Δες επίσης: Ποια είναι η σωστή ρουτίνα ομορφιάς πριν τον ύπνο!

3. Θέσε προτεραιότητες στη λίστα σου!

σκεπτική γυναίκα στο γραφείο

Η τρίτη συμβουλή που σου προτείνω είναι να θέσεις προτεραιότητες. Από όλα τα πράγματα που έχεις να κάνεις σίγουρα γνωρίζεις ποια είναι τα πιο δύσκολα, τα πιο χρονοβόρα και τα πιο σημαντικά. Οπότε κάθε μέρα αντί να ξεκινάς με το πιο εύκολο και να καταλήγεις στο πιο δύσκολο, προσπάθησε να κάνεις το αντίθετο. Θέσε προτεραιότητες και ολοκλήρωσε τες πριν προχωρήσεις στο επόμενο πράγμα στη λίστα σου. Έτσι, θα παραμένεις παραγωγική!

Δες επίσης: 7 Τρόποι για να διασφαλίσεις διαχρονική επιτυχία!

4. Για να είσαι πιο παραγωγική κάνε διαλείμματα!

χαρούμενη γυναίκα στο γραφείο

Φυσικά η συγκεκριμένη συμβουλή μπορεί να σου φανεί κάπως οξύμωρη. Όμως αν το σκεφτείς λίγο παραπάνω θα δεις ότι βγάζει νόημα.  Για να είσαι πιο παραγωγική επιβάλλεται να κάνεις μικρά και τακτά διαλείμματα όποτε χρειάζεται. Πολλές φορές, όταν κολλάς και δεν μπορείς να βρεις τη λύση ένα πεντάλεπτο διάλειμμα ή μία βόλτα στο γραφείο θα ξεκουράσει το μυαλό σου και στη συνέχεια θα μπορέσεις να αντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις!

Δες επίσης: 5 Αποτελεσματικές ασκήσεις σύσφιξης για ολόκληρο το σώμα!

5. Μερίμνησε για ένα υγιές σώμα και μυαλό!

σωστή διατροφή γυναίκα παραγωγική

Τέλος, κάτι που συχνά εννοείται ότι πρέπει να κάνεις παράλληλα με τις υποχρεώσεις σου αλλά συχνά παραλείπεται είναι να φροντίσεις το σώμα και το μυαλό σου. Μέσα σε όλα αυτά που έχεις να κάνεις πρέπει να «χωρέσεις» και λίγο χρόνο για τον εαυτό σου. Περιποιήσου το σώμα σου με εκγύμναση τρεις φορές την εβδομάδα.

Πρόσεχε τη διατροφή σου ώστε να παίρνεις όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες. Προσπάθησε να κοιμάσαι αρκετές ώρες για να είσαι ξεκούραστη μέσα στη μέρα. Ενυδατώσου! Οφείλεις να προσέχεις τον εαυτό σου και να του φέρεσαι καλά εάν θέλεις να αυξάνεις τη παραγωγικότητά σου!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts