focus energy

Οι 5 ερωτήσεις με τις οποίες θα αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου!

by ediva

Πολλές φορές όταν δεν κοιμόμαστε λειτουργούμε ασυνείδητα. Περπατάμε στο φως της μέρας αλλά δεν γνωρίζουμε πραγματικά που είμαστε και που θέλουμε να πάμε. Δεν ξέρουμε καν ποιες πραγματικά είμαστε. Έτσι χάνουμε τον προορισμό μας. Για να μην συμβαίνει αυτό υπάρχουν 5 ερωτήσεις που αν τις απαντήσεις θα κάνεις σημαντική αλλαγή στον τρόπο ζωής σου.

Οι ερωτήσεις αυτές θα αυξήσουν την συνειδητότητα σου ώστε να καταλάβεις τι ακριβώς νιώθεις, σκέφτεσαι και γενικά που δίνεις την προσοχή σου. Πρέπει να σημειωθεί πώς η αυτογνωσία μπορεί να λύσει τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Αν αποκτήσεις μία πραγματική εικόνα για τον εαυτό σου και ειδικά για τον τρόπο σκέψης σου θα ξέρεις τι να αλλάξεις για να πετύχεις όσα επιθυμείς.

Ερωτήσεις με τις οποίες θα κάνεις αλλαγή στον τρόπο ζωής σου

Πως αισθάνεσαι

arnhtismos stress

Τα αισθήματα και οι συναισθηματικές μας αντιδράσεις είναι ο καθρέπτης της αξίας μας. Τα αρνητικά συναισθήματα είναι συμπτώματα αξιών που έχουν παραβιαστεί. Για παράδειγμα αν νιώθεις θυμό και απογοήτευση δεν υπάρχει ισορροπία στις αξίες σου.

Από την άλλη τα θετικά συναισθήματα όπως είναι η χαρά και η ικανοποίηση δείχνουν πώς έχεις επιβεβαιώσει τους στόχους και τις αξίες σου. Όταν οι προσδοκίες σου καλύπτονται λαμβάνεις μία καλή κριτική, οι αξίες της προσπάθειας και οι ελπίδες σου επιβεβαιώνονται. Έτσι αυτό που νιώθεις γίνεται πολύ σημαντικό για την ίδια τη ζωή σου. Δες επίσης Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν κρύβεις τα συναισθήματα σου!

Τι παρατηρείς

parathrhtikothta antikeimenikothta

Στον τρόπο ζωής μας τελικά αυτό που παρατηρούμε μπορεί να είναι καθοριστικό. για τον τρόπο ζωής μας. Κυριολεκτικά το γνωμικό “κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος” είναι αυτό που συμβαίνει στον σύγχρονο άνθρωπο. Ειρωνικά οι άνθρωποι δεν κοιτάμε καν αυτό που παρατηρούμε.

Ένα παράδειγμα που αφορά τις περισσότερες γυναίκες είναι οι αποτυχημένες σχέσεις. Αν το μοτίβο επαναλαμβάνεται συνεχώς και δεν το παρατηρείς αλλά με πρόχειρο τρόπο προσπαθείς να πας παρακάτω, τότε δεν βλέπεις πραγματικά τι συμβαίνει. Στην ζωή σου είσαι πρωταγωνίστρια και όχι θεατής. Πρέπει να βλέπεις αλλά και να παρατηρείς το έργο της ζωής σου. Η ικανότητα να παρατηρείς ότι σε αφορά με αντικειμενικότητα θα σε βοηθήσει να κάνεις καλύτερες επιλογές.

Πώς σκέφτεσαι

tropos skepshs

Αυτό που σκέφτεσαι για τα πράγματα μεταφράζεται πάντα σε συναισθήματα. Έτσι ο αρνητικός τρόπος σκέψης γεννάει θυμό, απογοήτευση, κατάθλιψη κτλ. Ο θετικός τρόπος σκέψης μπορεί να σε κρατήσει υγιή και χαρούμενη. Ο ρεαλιστικός τρόπος σκέψης θα σου δώσει μία αντικειμενικότητα με την οποία θα αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα.

Έτσι οτιδήποτε καινούριο έρχεται στη ζωή σου ο τρόπος που σκέφτεσαι το επηρεάζει. Για παράδειγμα αν κάνεις μία νέα σχέση και σκέφτεσαι πώς θα είναι ίδια με την προηγούμενη, έχεις ήδη δικάσει αυτή τη σχέση. Αυτό συμβαίνει με τον αρνητισμό γιατί είναι εύκολο για τον εγκέφαλο να επιμείνει σε όσα γνωρίζει. Συχνά κάνουμε υποθέσεις που είναι λάθος γι αυτό είναι σημαντικό για την αλλαγή στον τρόπο ζωής σου να ξέρεις πώς σκέφτεσαι. Δες επίσης 8 Συνήθειες που έχουν οι πιο ενδιαφέρουσες γυναίκες!

Τι θέλεις

epithymies thelw

Αν γνωρίζεις τι επιθυμείς, έχεις ξεκάθαρους στόχους και μπορείς να τους κυνηγήσεις. Όταν δεν ξέρεις, δεν μπορείς να προχωρήσεις μπροστά. Η απάντηση στην ερώτηση αυτή,  θα σου δώσει μεγάλες πιθανότητες να πετύχεις στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή.

Αφού απαντήσεις σε αυτό θα πρέπει να αναρωτηθείς γιατί θέλεις όσα θέλεις. Η απάντηση θα καθορίσει τις αξίες και το σκεπτικό πίσω από την επιθυμία σου. Αν ο λόγος είναι αρκετά σημαντικός, θα σε βοηθήσει να μην αναβάλεις την υλοποίηση όσων επιθυμείς. Έτσι γρήγορα θα έχεις αποτελέσματα και θα είσαι ευχαριστημένη.

Σε τι δίνεις σημασία

focus energy

Σε τι δίνεις την προσοχή σου σε βοηθά να αναγνωρίσεις την αιτία που κάνεις πράγματα που δεν είναι σε ισορροπία με τον τρόπο που σκέφτεσαι. Όπως τα συναισθήματα είναι καθρέπτης των αξιών μας, έτσι τα αποτελέσματα μας είναι καθρέπτης της σημασίας που δίνουμε σε κάτι.

Μπορεί να δίνουμε σημασία σε κάτι ασήμαντο και η ενέργεια μας να πηγαίνει εκεί. Μία αδικία στη δουλειά μπορεί να τραβάει όλη μας την προσοχή και την ενέργεια. Αυτό μας γεμίζει στρες και αρνητικότητα. Με αυτό τον τρόπο ο εγκέφαλος μας κολλάει σε αυτό που δεν θέλουμε. Αντί να δώσεις σημασία στα άσχημα που συμβαίνουν, εστίασε στα θετικά. Έτσι ο τρόπος ζωής σου θα βελτιωθεί και θα πετυχαίνεις τους στόχους σου. Δες επίσης 14 Συνήθειες για την προστασία της ψυχικής σου υγείας!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts