ginaika grafi ston ipologisti

7 Πράγματα που κάνουν οι ευσυνείδητοι άνθρωποι!

by ediva

Τι είναι η ευσυνειδησία και είναι ένα χαρακτηριστικό που το έχουν όλοι; Αν όχι, μπορεί κάποιος να το καλλιεργήσει; Τι σημαίνει να είσαι ευσυνείδητος και ποια είναι τα πράγματα που κάνουν οι ευσυνείδητοι άνθρωποι; Μερικές πολύ βασικές ερωτήσεις που ο καθένας θα μπορούσε να ρωτήσει.

Η ευσυνειδησία είναι από τα χαρακτηριστικά που αν δεν έχεις επίκτητα, μπορείς να τα καλλιεργήσεις. Μάλιστα, έρευνες έδειξαν ότι οι ευσυνείδητοι άνθρωποι ζουν περισσότερο, έχουν καλύτερες επιδόσεις- μαθητικές και επαγγελματικές- ζουν μια πιο ισορροπημένη ζωή και υγιή ζωή. Δες επίσης: 12 Εύκολα βήματα προς την ευτυχία!

Συνήθειες των ευσυνείδητων ανθρώπων!

 

Δεν κάνουν αυθόρμητες και βιαστικές αγορές

lista ipochrewsewn

Για αυτό το είδος των ανθρώπων, δεν υπάρχει αυτό που λέμε “το είδα, μου άρεσε, το αγόρασα”. Έχουν πάντα ένα budget με το οποίο λειτουργούν κάθε μήνα. Ξέρουν πόσα και σε τι πράγματα θα ξοδέψουν λεφτά. Είναι από τους λόγους που δεν χρωστάνε σε κανέναν και πληρώνουν όλους τους λογαριασμούς εγκαίρως.

Πολύ θετικό χαρακτηριστικό και σχετικά εύκολο να το επιτύχεις. Κάνε στις αρχές του μήνα, ένα πλάνο με τα εβδομαδιαία έξοδα σου. Σκέψου πως να χωρίσεις ισάξια τον μισθό σου σε υποχρεώσεις, σούπερ μάρκετ, διασκέδαση και την κατηγορία “έκτακτα”. Προσπάθησε κάθε βδομάδα να είσαι μέσα στο όριο. Θα δεις μετά τον πρώτο μήνα, θα καταφέρνεις να έχεις και κάποια λεφτά στον κουμπαρά.

Δες επίσης: 6 Λόγοι για να μιλήσεις σε ψυχολόγο!

Κρατούν πάντα σημειώσεις των υποχρεώσεων τους

kopela grafei sto laptop

Ο ευσυνείδητος άνθρωπος δε θα “σημειώσει” τις υποχρεώσεις του ποτέ στο μυαλό του. Γράφουν τα πάντα. Από τα ψώνια του σούπερ μάρκετ μέχρι και τις ημερομηνίες των γενεθλίων. Για αυτό και πάντα είναι οργανωμένοι και τυπικοί.

Την επόμενη φορά που θα πεις στον εαυτό σου “α, να μην το ξεχάσω αυτό!”, βγάλε το κινητό σου απ’ ευθείας και κάνε μια σημείωση. Μετά από λίγο καιρό θα σου γίνει συνήθεια και δε θα χάνεις ούτε ραντεβού, ούτε γενέθλια, ούτε υποχρεώσεις.

Δεν καμπουριάζουν

Υποδειγματική η στάση του σώματος τους. Στέκονται πάντα με ολόισιο κορμί, για να επιδεικνύουν την αυτοπεποίθηση τους και το γεγονός ότι θέλουν να κάνουν τα πάντα με τον σωστό τρόπο. Και η αλήθεια είναι ότι θα το κάνουν και με τον σωστό τρόπο. Ανασκουμπώσου, λοιπόν, και στάσου στο ύψος σου!

Δες επίσης: 3 Τόποι που η παιδική σου ηλικία διαμορφώνει τις βασικές σου πεποιθήσεις!

Δεν κάνουν κραιπάλες

prwino ksipnima

Το μέτρο για αυτούς είναι αξίωση και φροντίζουν πάντα για την υγεία τος. Οι ευσυνείδητοι άνθρωποι έχουν μικρότερες πιθανότητες για παχυσαρκία και να αναπτύξουν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με κακό τρόπο ζωής. Ισορροπημένη διατροφή, υγιές σώμα και κατά συνέπεια υγιής πνευματική κατάσταση.

Επίσης η ζωή τους δεν είναι καθόλου νωθρή. Δε θα “λιώσουν” μπροστά από μια τηλεόραση, δε θα κοιμούνται τις άπειρες ώρες. Γίνε και εσύ ευσυνείδητη και πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου. Φρόντισε για την διαρκή άσκηση του κορμιού σου και του νου σου. Κρατήσου σε εγρήγορση!

Κρατούν πάντα τις υποσχέσεις τους

Όπως σου ανέφερα κρατούν πάντα σημειώσεις και για αυτό το λόγο η υπόσχεση τους είναι συμβόλαιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να το ξεχάσουν ή να το αμελήσουν. Σου είπε ευσυνείδητο άνθρωπος ότι θα σε βοηθήσει σε κάτι την επόμενη βδομάδα; Να είσαι σίγουρη πως θα εμφανιστεί στην πόρτα σου, ακόμα και αν έχει ένα κάρο δουλειές να κάνει παράλληλα. Ίσως να είναι και από τα αγαπημένα μου χαρακτηριστικά των ευσυνείδητων ανθρώπων, γιατί πραγματικά στην εποχή μας, έχει εκλείψει η δύναμη εκπλήρωσης μιας υπόσχεσης.

Δες επίσης: Πως να αλλάξεις την αρνητική σου διάθεση!

Δεν τα παρατούν

kali fisiki katastasi

Δυσκολίες συναντούμε όλοι. Ακόμα και οι πιο οργανωμένοι. Παρόλα αυτά, σαν ευσυνείδητος άνθρωπος θα έχεις την ικανότητα ακόμα και την στιγμή που απογοητεύεσαι να μην τα παρατάς. Έχει να κάνει με την αίσθηση της εκπλήρωσης του στόχου και της “αδυναμίας” να αφήνεις διαρκώς μισές δουλειές. Καλλιέργησε μέσα σου την ευσυνειδησία σου και θα σε βοηθήσει πολύ στο κομμάτι του να μην τα παρατάς στα δύσκολα.

Δεν αγνοούν τα προβλήματα τους

Ευσυνείδητος άνθρωπος σημαίνει ότι γνωρίζει τις αδυναμίες του, τα δυνατά του σημεία και φυσικά τι προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει. Πραγματικά ευσυνείδητος άνθρωπος είναι εκείνος που κοιτάει τα προβλήματα του κατάματα και κάνει τα πάντα για να τα αντιμετωπίσει. Δες το σαν μια μικρή πρόκληση για την μετέπειτα ψυχική σου ηρεμία!

Εν κατακλείδι, ακόμα και αν δεν είσαι ευσυνείδητος άνθρωπος, είναι κάτι που μπορείς να δουλέψεις και να καλλιεργήσεις μόνη σου. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι ο οδηγός σου προς την αυτοβοήθεια και καλυτέρευση του ίδιου σου του εαυτού! Δες ακόμα τους 20 τρόπους να δείχνεις cool & γεμάτη αυτοπεποίθηση ό,τι και αν κάνεις!

Related Posts