γωνια για διαβασμα

Πώς να δημιουργήσεις μια ζεστή γωνία για διάβασμα!

by tzinav

Το διάβασμα είναι μια εποικοδομητική και πολύ ευχάριστη ενασχόληση για τον ελεύθερο σου χρόνο. Δυστυχώς όμως, διαβάζουμε ολοένα και λιγότερο. Ίσως όμως αν δημιουργούσες στο σπίτι σου μια όμορφη γωνία προορισμένη στο διάβασμα να σου ερχόταν πιο εύκολα όρεξη για τα αγαπημένα σου βιβλία.

Ευτυχώς, μια “φωλιά” διαβάσματος δε χρειάζεται πολλά για να τη φτιάξεις. Σίγουρα διαθέτεις όλα τα απαραίτητα, το μόνο που μπορεί να χρειάζεται είναι μια μικρή ανακατανομή! Μάθε λοιπόν πως να δημιουργήσεις μια ζεστή γωνία για διάβασμα!

5 Tips για να φτιάξεις μια γωνία διαβάσματος!

 

1. Διάλεξε ένα αναπαυτικό κάθισμα

στρογγυλή πολυθρόνα γούνινο μαξιλάρι

Το σημαντικότερο για να φτιάξεις ένα μέρος που θα σε εμπνέει να διαβάσεις είναι να κάθεσαι κάπου αναπαυτικά. Διάλεξε λοιπόν μια άνετη πολυθρόνα που δε θα σε κουράζει ακόμα και αν κάθεσαι για ώρες. Μάλιστα, προτίμησε να διακοσμήσεις την πολυθρόνα σου με ζεστά υφάσματα, όπως γούνινα μαξιλάρια ώστε να σε κάνει να διαβάσεις ολόκληρο το βιβλίο μονορούφι!

Δες επίσης: 6 Ιδέες για να διακοσμήσεις τους τοίχους του υπνοδωματίου!

2. Φτιάξε τη γωνία κοντά στη βιβλιοθήκη

πράσινη πολυθρόνα βιβλιοθήκη

Ιδανικά, η πολυθρόνα σου πρέπει να είναι κοντά στη βιβλιοθήκη σου. Αν λοιπόν η βιβλιοθήκη σου είναι στο σαλόνι τότε είναι καλύτερο να τοποθετήσεις εκεί και την πολυθρόνα σου. Κάτι τέτοιο, εκτός από πρακτικό, είναι και μια πολύ ωραία ιδέα διακόσμησης, αφού δίνει στο χώρο σου μια σοφιστικέ πινελιά.

Δες επίσης: Οδηγός αρχαρίων για τη διακόσμηση του σαλονιού!

3. Τοποθέτησε φυτά

δερμάτινη καφέ πολυθρόνα φυτά

Θεωρείται ότι τα φυτά βελτιώνουν τη διάθεση μας, διώχνουν το στρες και μας χαλαρώνουν. Αυτό ακριβώς είναι που θέλουμε όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο. Γιατί λοιπόν να μη διακοσμήσεις το χώρο γύρω από την πολυθρόνα με φυτά που θα δημιουργήσουν μια όμορφη και δημιουργική ατμόσφαιρα, ευνοϊκή για συγκέντρωση.

Δες επίσης: 5 Πρασινάδες εσωτερικού χώρου που θα αλλάξουν το σπίτι!

4. Φώτισε καλά τη γωνία

γκρι πολυθρόνα μαξιλάρια χρυσό φωτιστικό

Εξίσου σημαντικός με την άνεση είναι και ο φωτισμός του χώρου. Ειδικά αν πρόκειται να καθίσεις στη γωνία διαβάσματος το βράδυ ή αν η γωνία βρίσκεται σε σημείο χωρίς πολύ φυσικό φως τότε είναι τελείως απαραίτητο να τοποθετήσεις ένα φωτιστικό που να βλέπει ακριβώς πάνω από το βιβλίο σου. Έτσι, θα διαβάζεις τα βιβλία σου χωρίς να δυσκολεύεσαι ή να δημιουργείς πρόβλημα στα μάτια σου.

Δες επίσης: 6 Ιδέες για τη διακόσμηση τοίχου που θα τον μεταμορφώσουν!

5. Τοποθέτησε ένα τραπεζάκι

άνετο ανάκλιντρο μαξιλάρια ριχτάρι γωνία διάβασμα

Δες επίσης: 8 Μυστικά για να διακοσμήσεις τέλεια ένα μικρό σαλόνι!

Φυσικά, ένα τραπεζάκι επιβάλλεται να υπάρχει δίπλα από την πολυθρόνα σου ώστε να ακουμπάς επάνω τα πράγματά σου. Έτσι, ένα μικρό τραπεζάκι είναι απαραίτητο για να τοποθετείς δίπλα σου τον καφέ ή το τσάι σου και να τα απολαμβάνεις διαβάζοντας το βιβλίο σου.

Πράγματι, το διάβασμα είναι μια μεγάλη ευχαρίστηση, γι’ αυτό και πρέπει να δημιουργήσεις το κατάλληλο περιβάλλον για να την απολαύσεις στο μέγιστο βαθμό. Ακολούθησε τις απλές συμβουλές που μόλις είδες και η φωλιά σου θα σε περιμένει να απολαύσεις τα βιβλία σου!

Related Posts