εξοικονομήσεις χώρο μικρή κουζίνα

10 Tips για να εξοικονομήσεις χώρο σε μικρή κουζίνα!

by tzinav

Η κουζίνα σου είναι μικρή και αισθάνεσαι ότι δε μπορείς να κάνεις ότι θα ήθελες μέσα σε αυτή; Μην ανησυχείς καθόλου! Οι μικρές κουζίνες χρειάζονται απλά έξυπνο σχεδιασμό για να γίνουν πιο λειτουργικές και στιλάτες. Είτε φτιάχνεις το δικό σου σπίτι είτε απλά το ανανεώνεις, αυτές είναι οι καλύτερες ιδέες για να εξοικονομήσεις χώρο αν έχεις μικρή κουζίνα!

10 Τρόποι να εξοικονομήσεις χώρο σε μία μικρή κουζίνα!

1. Χρησιμοποίησε ράφια

ράφια στην κουζίνα αποθήκευση αντί για ντουλάπια

Τα ράφια μπορούν να λειτουργήσουν και σαν ντουλάπια στην περίπτωση που η κουζίνα σου δεν έχει αρκετά. Γι’αυτό, τοποθέτησε ράφια όπου υπάρχει χώρος ώστε να χρησιμοποιηθούν σαν αποθηκευτικός χώρος και να σου γλιτώσουν χώρο από τα ντουλάπια.

Δες επίσης: 10 Υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσεις ένα μικρό υπνοδωμάτιο!

2. Τοποθέτησε ράφια ακόμα και πολύ ψηλά

ράφια ψηλά αποθήκευση εξοικονομήσεις χώρο μικρή κουζίνα

Αν τα ντουλάπια σου δε φτάνουν μέχρι το ταβάνι τότε μπορείς να τοποθετήσεις μεγάλα ράφια ακριβώς πάνω από τα ντουλάπια σου. Είναι μία λύση για να τοποθετήσεις πράγματα που δε χρησιμοποιείς καθημερινά ώστε να μην ανεβοκατεβαίνεις συνέχεια.

3. Προτίμησε τα ανοιχτά χρώματα

ανοιχτό χρώμα ντουλάπια μπεζ άσπρο κουζίνα εξοικονομήσεις χώρο μικρή κουζίνα

Επίλεξε ανοιχτά χρώματα για τα βασικότερα σημεία της κουζίνας σου, όπως είναι τα ντουλάπια που καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Προτίμησε λοιπόν χρώματα όπως μπεζ και κρεμ αντί για σκούρα χρώματα, τα οποία μπορεί αρχικά να μοιάζουν εντυπωσιακά αλλά μετά από λίγο θα σε κουράσουν.

4. Κρέμασε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια

κρεμασμένα τηγάνια κατσαρόλες κουζίνα

Μία έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα που θα δώσει στην κουζίνα σου στυλ είναι το να κρεμάσεις τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σου! Μπορείς να πετύχεις κάτι τέτοιο απλά περνώντας μία βέργα ή ακόμα και ένα μικρό κουρτινόξυλο με γατζάκια.

5. Χρησιμοποίησε δίσκους και καλάθια

καλάθια δίσκος ψάθινο μήλα αποθήκευση εξοικονομήσεις χώρο μικρή κουζίνα

Οι δίσκοι και τα καλάθια μπορούν να αποτελέσουν έναν όμορφο μικρό αποθηκευτικό χώρο για πράγματα όπως φρούτα, μπισκότα ή οτιδήποτε άλλο σκεφτείς! Δίνουν την αίσθηση ότι ο χώρος είναι τακτοποιημένος και οργανωμένος, χωρίς πράγματα από εδώ κι από εκεί. Προτίμησε τα ψάθινα καλάθια και δίσκους που είναι της μόδας!

6. Εκμεταλλεύσου το πλαϊνό μέρος από τα ντουλάπια σου

πλαϊνό ντουλάπια κρεμασμένα κουτάλες μπρίκια εξοικονομήσεις χώρο μικρή κουζίνα

Το πλαϊνό μέρος από τα ντουλάπια σου που συνήθως μένει ανεκμετάλλευτο μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο για να κρεμάσεις κουτάλες, μπρίκια ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να κρεμαστεί. Με αυτόν τον τρόπο θα αποσυμφορήσεις λίγο τα συρτάρια σου!

7. Χρησιμοποίησε καθρέπτες

καθρέπτες στα ντουλάπια άσπρα εξοικονομήσεις χώρο μικρή κουζίνα

Είναι γνωστό το εφέ που δημιουργούν οι καθρέπτες, δίνοντας την αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος απ’ ότι στην πραγματικότητα. Τοποθετώντας λοιπόν καθρέπτες στα ντουλάπια σου μπορείς να κάνεις την κουζίνα σου να δείχνει πιο ευρύχωρη!

8. Χρησιμοποίησε το πάνω μέρος του ψυγείου σου

ψυγείο γαλάζιο καλάθι αποθήκευση εξοικονομήσεις χώρο μικρή κουζίνα

Αν δεν έχεις ένα θεόρατο ψυγείο που φτάνει μέχρι πάνω και δεν είναι εντοιχισμένο, τότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν αποθηκευτικό χώρο τοποθετώντας εκεί καλάθια ή οτιδήποτε άλλο μπορείς. Φυσικά δε χωράνε πολλά πράγματα αλλά ότι και να γλιτώσεις από άλλους αποθηκευτικούς χώρους είναι κέρδος!

9. Τοποθέτησε πίνακες φελλού

πίνακες φελλού εσωτερικό ντουλαπιού κρεμασμένες κουτάλες εξοικονομήσεις χώρο μικρή κουζίνα

Αν τα συρτάρια σου έχουν περιορισμένο χώρο, μπορείς να τοποθετήσεις στο εσωτερικό τους πίνακες φελλού. Έτσι, θα μπορέσεις να κρεμάσεις κάποια σκεύη. Μη φοβάσαι ότι κάτι τέτοιο μπορεί να χαλάσει την αισθητική της κουζίνας σου, αφού ο πίνακας θα είναι από τη μέσα μεριά του ντουλαπιού και δε θα είναι ορατός!

10. Χρησιμοποίησε ραφάκια στα ντουλάπια

Αν διαθέτεις κάποια ντουλάπια που είναι αρκετά ψηλά και αφήνουν πολύ ανεκμεττάλευτο χώρο, βρήκαμε τη λύση! Μπορείς να τοποθετήσεις μικρότερα ραφάκια που θα δημιουργήσουν νέες επιφάνειες και θα σου επιτρέψουν να αποθηκεύσεις περισσότερα πράγματα.

Η μικρή κουζίνα σου λοιπόν δε θα πρέπει να αποτελεί πλέον πρόβλημα! Χρησιμοποιώντας μερικά από αυτά τα tips και βάζοντας τη δημιουργικότητά σου να δουλέψει, είναι σίγουρο ότι θα αποκτήσεις την άνετη και λειτουργική κουζίνα που πάντα ήθελες!

Related Posts